E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKastelli'nin oğlu Korkmaz Yiğit'ten para alamıyor---

Kastelli'nin oğlu Korkmaz Yiğit'ten para alamıyor

Kastelli'nin oğlu Korkmaz Yiğit'ten para alamıyor
12 Kasım 2014 - 07:03 borsaningundemi.com

Banker Kastelli'nin oğlu Cemil Bahadır, işadamı Korkmaz Yiğit'i mal kaçırmakla suçladı

Ünlü işadamı Korkmaz Yiğit'in iflas davasında yeni bir dönemece girildi. Süreci başlatan kişi ise Banker Kastelli olarak bilinen Abidin Cevher Özden'in oğlu Süleyman Cemil Bahadır oldu. Bahadır, Korkmaz Yiğit'in iflas dosyasına bakan idare memurlarının ünlü işadamına ait olduğu iddia edilen çeşitli mallara müdahale etmeyerek, görevlerini ihmal edip kötüye kullandıkları iddiasıyla savcılığa başvurdu. Bahadır bu memurların ihmali sebebiyle Korkmaz Yiğit'ten olan yüklü miktardaki alacağını tahsil edemediğini belirtti. Yiğit hakkında İstanbul 8. Asliye Ticaret Mahkemesi'nce iflas kararı verilmiş İstanbul 2. İflas Müdürlüğü'nün 2008/14 esas dosyasıyla iflas masası oluşturulmuştu. İstanbul 2. İflas Müdürlüğü'nün söz konusu dosyasında birden fazla alacaklı olmasına rağmen en yüklü alacaklılar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve Banker Kastelli lakaplı Zeynel Abidin Cevher'di. Banker Kastelli'nin eşi Mukadder Özden'in oğlu Süleyman Cemil Bahadır, geçtiğimiz günlerde savcılığa başvurarak annesinin mirasçısı sıfatıyla bir başvuru yaparak alacaklısı olduğu Korkmaz Yiğit ile ilgili güncel gelişmeleri yeterince takip etmediklerini iddia ettiği 4 iflas idare memuru hakkında suç duyurusunda bulundu. 

"MAL KAÇIRILDI" İDDİASI 

Şikâyette Korkmaz Yiğit'in iflasının hileli olduğu, masadan mal kaçırıldığı, iflas kararına rağmen ticaret yaptığı ve para kazandığı fakat bu kazanımları masaya bildirmediği iddia edildi. Hileli işlemlerle kendi hesabına ancak başkasının namına taşınmaz alıp satarak yüklü miktarda gelir elde ettiği iddialarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bir iddianame düzenlendiği ve dosyanın yargılanmasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandığı kaydedildi. 

MEMURLAR İŞLEM YAPMIYOR 

İstanbul 2'nci İflas Müdürlüğü 2008/14 sayılı dosyasının idare memurlarının her şeyden bihaber davrandıkları kaydedilen dilekçede şu ifadelere yer verildi: "Konu olaylardan doğrudan ve asıl zarar gören iflas masasıdır. Taşınmaz satış gelirinin iflas masasına verilmesi kanunen zorunludur. Bu masayı idare eden memurlar 2011'den beri soruşturma açıldığını bilmelerine rağmen konu hakkında hiçbir işlem yapmamışlardır. Oysa iflas masasına dilekçe vererek konu hakkında dava açıldığını ve çok sayıda taşınmazın gizlendiğini, masa haricinde kazanç elde edildiğini belirttik. Fakat idare memurları konudan habersizmiş gibi davranıyorlar." Söz konusu iflas masası memurlarının görevlerini ihmal ettikleri ve kötüye kullandıkları kaydedildi.

MALLAR BORÇLARI KAPATIR

 Korkmaz Yiğit'in suç ortağı olduğu iddia edilen 15 kişiyle yargılandığı ileri sürülen iddianamede, Avcılar Ispartakule, Tahtakale, Firuzköy mevkilerinde dönüm dönüm onlarca taşınmazın gerçekte Korkmaz Yiğit'in sahibi olduğu belirtiliyor. Ancak tapuda kağıt üstünde başka isimlerin gösterildiği kaydediliyor. Cemil Bahadır, gelirlerin Yiğit'e aktarıldığını, satılan taşınmazların bugün rayiç değeriyle masa borçlarını kapatabileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)