E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Karsusan'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na göre şirketin yönetim kurulunun 13 Aralık 2012 (bugün) tarihli toplantısında alınan karar uyarınca;Yönetim Kurulu Üyesi-Genel Müdür Orhan Kaya Çakır ile Yönetim Kurulu Başkanı-Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Ofluoğlu şirket bünyesindeki tüm görevlerinden istifa ettiler.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
AÇIKLAMA: Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:Şirketimizin 10 Ağustos 2012 tarih 09.00 saatinde şirket merkezinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında;13 Nisan 2012 tarihli Genel Kurul'da Yönetim Kurulu'na verilen yetkiye dayanarak Şirketimiz aktifinde bulunan ve Lotus Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin, 09 Nisan 2012 tarih 2012/869 nolu değerleme raporunda 22.150.000 TL değer belirtilen , Trabzon ili Yomra ilçesindeki 34.230 metrekare büyüklüğündeki arazinin şirket faaliyetlerinde kullanılmayan bölümünün satışı oybirliği ile kararlaştırılmıştır. DÜZELTME AÇIKLAMASI AÇIKLAMA: Açıklanacak Özel Durum/ 10.08.2012 TARİH VE 10:14 SAAT İTİBARİYLE YAPILAN ÖZEL DURUM AÇIKLAMSINA DÜZELTME Şirketimizin 10 Ağustos 2012 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararda, şirket aktifinde bulunan ve kullanılmayan arsanın satış sebebinin fabrikanın kurulmuş olduğu arsa, Trabzon/Yomra Belediyesi tarafından yerleşim alanı kapsamına alınacağından dolayı kullanılmayan arsa satılıp yerine fabrikanın taşınabileceği uygun bir arsa alınmasına oybirliği ile karar verilmiştir ibaresi sevhen atlanmıştır. *** YORUMSUZ ***
karsusanın sermayesinin yüzde birlik oranla tahtadan alış yaparak ortak oldum , nevarki 13.12.12 seans kapanışında hakim hissedarlar hisselerini satıp sıfırlayıp istifa edince islam kalkınma bankası ve sendikanın ardından yüzde 1.3 hisse ile hakim hissedar oldum ve şimşekler çaktı şirket bana kaldıysa eyvah dedim 14.12.12 sabah seansı 100.000 tl zararına hisseleri boşalttım ( 18.12.12 takas dökümlerinden gedik çıkışından teyit edebilirsiniz )şirket teneke şirketi olma yolunda hızla ilerliyor , genel kurulu toplamak çok zorlaştı , genel kurul için yüzde yirmibeşlik temsil gerekiyor ortalama kalkınmada % 10 sendikada % 2.8 toplamı 12.8 geriye kalan 12.3 lük oran için halka arzdan önceki ortaklardan kaldıysa 500 kişiyi toplamak ve imzasını almak gerekiyor , en önemli yanılgı ise patron satışları birileri tarafından karşılandı yeni patron sahneye çıkıp şirketi sahiplenecek deniliyor lakin takaslar hiçde öyle söylemiyor , kmse alım bildiriminde bulunmadı kaldıki 400.000 lot dağıtıldı 1200 küçük yatırımcı olsa kişi başına 333 lot düşer , diger bir husus arsa şirketin kurulu tesislerinin büyük kısmı bu arsa üzerinde sattığı zaman şirket tamamen tebela şirketine döner , şirket arsa haberindeki düzeltme gönderiminde arsa satılıp parası ile yeni bir arsa alınıp tesisler oraya taşınacak demiştir ve kap a yapılan ilk bildirime ilave edilmemesini sehven unutulmuştur demişlerdir kısaca arsadan artı bir fayda umulmaz , üstündeki tesisler viraneye dönmüş değerlendirme firmasının resimlerinden görebilirsiniz. şirketin halka arzına zorlayan en büyük etken spk açısında sermayede çok küçük payları olan 500 kişiye yakın şirketten karşılığını alamayan ortaklardır bakınız kombassana . patronlarda bal yaptılar .
yazıklar olsun karsusan yönetim kuruluna.resmen milleti söğüşlediler.bedelsiz gazıyla millete malı iyi verdiler... işte buna borsada büyük manipilasyon derler...burdan spk yetkililerine sesleniyorum.hissede hareketi lütfen takip etsinler ki maniplasyon ve spakülatif hareket nasıl yapılır...bu kadar küçük yatırmcıyı magdur ettikleri için ahları başta orhan bey ve mal veren üyelerden çıksın..
sayın borsa gündem yetkilileri , bahse konu olan şirketin 24-07-2012 / 14-12-12 tarihleri arası halka arzından bu güne kadarki süreci inceleyip ilan ederseniz yatırımcının kulağına küpe olur ve hatta ibretlik piyasa dolandırıcılığı başlığı altında sürekli yayında tutabilirsiniz.
çok yakından takip ettiğim bir kağıttı,hisse değerlemesi 60 tl olarak belirtilmişti işlem görmeye başlayacağında,ancak hisse fiyatını 60 tl olarak belirleyip niye serbest marjla açılmasına izin veriyor spk orda ki mevzuatı tam olarak bilmiyorum ve çok merak ediyorum,60 tl fiyat biçilen hisse serbest marjla işlem görmeye başlayınca işlem gördüğü ilk gün % 20 hissesi olan recep denizer tüm hisselerini (102000 lot) 100-115 aralığından satarak sıfırladı,sonra 24 temmuz -10 ağustos arası yaklaşık % 55 hissesi olan (272000 lot)orhan kaya bu payların % 45 ini (220000 lot) ağırlıklı olarak 110-120-130 tl den sattı,24 temmuzda işlem görmeye başlayan kağıttaki % 75 hisseye sahip iki kişi sadece 15 günde % 65 hisseyi 100-130 tl aralığından satmış oldu,( 60 tl olan değerleme fiyatının iki katı) peki hisseleri kim aldı,manipülasyonda bence burda başladı,bu iki hisse sahibi yaklaşık 320000 lot hisse satarken, iki kişi bu hisselerin çoğunluğunu aldı,aydın veli serin 93.000 lot hisseye kadar çıktı, diğeri de korovın ınvestment,şirkete yabancı sermayede yatırım yapıyor havası yaratıldı,orhan kaya çakır 07 ağustosta bir günde 80000 lot satarken bu hisselerin 51.000 lotunu korovin investment almış,hatta korovın daha önceki günlerde 25450 lot alım yapmış ve bekliyormuş,25500 lot alsa %5 i geçtiği için kap a açıklama yapmak zorunda çünkü,korovin toplamda 76.450 lota ortalama 111 tl fiyatla sahip olduktan sonra,karsusan 24 ağustosta % 860 bedelsiz sermeye artırım kararı alıyor,şansına da elinde 76450 lot hisse bulunan korovın investment bu hisselerin çoğunuda bu güzel haberden sonra 135 tl ortalama fiyatla 27 ağustosta satıyor,sadece tek ayağı eksik kalıyor operasyonun, aydın veli serin 93000 lota kadar ve 100 tl üzerinden aldığı hisselerin 12000 lotunu yine 110 lu fiyatlardan satıyor,ancak 81000 lotu 64-67-73 aralığından 06-07-09 eylülde satarak hisselerini sıfırlıyor,110 dan aldığınız kağıdı niye 60 lı fiyatlardan satarsınız, sonrada kağıt ekim başında 55 tl ye kadar düşüyor, kapta tüm detaylar mevcut zaten, tez konusu resmen hissenin 4,5 aylık işlem görme süreci.
Sayın mavi991, hangi hisseleri almanlara satacaklar,orhan kaya,recep denizer paylarını sıfırladılar,sadece islam kalkınma bankasının % 10 hissesi kaldı,geriye kalan yaklaşık % 85 hisse borsada dolaşımda artık,islami kalkınma bankasının payları imtiyazlı değilse şirketin sahibi kalmadı artık, borsadan toplayan yönetimi ele geçirir,
SPK ve İMKB bir kez daha borsa yatırımcısının soyulmasına ve hakim şirket hissedarlarının manipülasyon yaparak içerden öğrenenlerin ticaretinden haksız kazanç sağlamalarına izin verdiler KARSUSANDA yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda şirketin sermayesinin de tamamına sahiplerdi , ellerindeki hisselerin tamamını manipülatif işlem ve haberlerle spekülatif fiyat hareketleri ile satıp şirkette çalışanlara % 100 zam yapıp istifa ettiler , şu an genel kurulun toplanması ve karar alması için en az toplanma sermayesi yüzde 25 , yüzde 25 lik sermaye için en az 500 ortak bir araya gelmesi gerekiyor , şu an şirketi temsil edenlerin sermayede tek bir lotları dahi yok şirket bekciye emanet dolandırıcılığın bu kadarını görmedim duymadım .
Eskiden borsada bilanço büyüklüğü belli olan şirketler mevcuttu alım genele yayılıyordu,şimdi maalesef bakkal lar bile halka açılmaya başladı,yükselişin geneli meneli kalmadı kazanalar hep parası çok olanlar...Allah daha da versin...
Trabzonun çok ortaklı ilk şirketlerinden biri olan Karsusan el değiştirebilir... Türkiyenin en büyük balık üretme ve işleme fabrikalarından bir olan KarsusanA.Şnin hissedarları, hisselerini İMBKda satışa çıkarıyor. Karsusanınhisselerini Almanların alacağı öne sürülüyor... HİSSELERİ SATMA KARARI Trabzonda 1976 yılında iş adamı Orhan Kaya Çakırın öncülüğünde İş Bankası, İl Özel İdaresi, İslam Kalkınma Bankası ve Sınai Kalkınma Bankası ortaklığı ile Şana mevkiinde kurulan, özel limanı olan ve 34 bin metre karelik de arsası bulunan Karadeniz Su Ürünleri Sanayi A.Ş.nin bugünkü büyük ortakları İMBKde hisselerini satma kararı aldı. Şirketin hisselerini bir Alman firmasının alacağı söyleniyor. EN BÜYÜK TESİSLERDEN Alanında Türkiye en büyük tesisi olan Karsusanın, balık unu, balık yağı ve balık işleme ünitesi bulunuyor. Tesisin Gümüşhane Kürtün Barajın, Maçka Altındere ve Yomra açık denizde üretim çiftlikleri bulunuyor. Bu çiftliklerde yılda 2 bin ton üretim yapılıyor. Şirketin, 8 milyon civarında yavru balığı var. Tesiste günde 700 ton balık unu ve yağı ile 5 ton işleme ve paketleme yapılıyor. SEKTÖRDE BİR İLK OLACAK 2011 yılında 5 milyon TLlik satış yapan fabrikada 50 kişi çalışıyor. Sektöründe borsaya giren ilk şirket olan Karsusanın hisselerinin yüzde 60ı Orhan Kaya Çakırın. Şirketin yüzde 20si Trabzonspor yöneticilerinden Recep Denizeriinin, yüzde 10u ise İslam Kalkınma Bankasının. Yol- İş Sendikasının da yüzde 3lük hisse sahibi olduğu firmanın geri kalan yüzde 7lik hissesi hisseleri onlarca kişiye ait. BİÇİLEN DEĞER AÇIKLANMIYOR Genel müdürlüğünü Orhan Kaya Çakırın yaptığı şirketin yönetim kurulunda; Orhan Kaya Çakır, Recep Denizeri, Namık Kemal Seymen, Kadir Ofluoğlu, Yol- İş Sendikasını temsilen Hasan Basri Hatipoğlu, İslam Kalkınma Bankası temsilcisi Ahmet Hanefi Özbilen ve Necdet Bekar gibi isimler var. Karsusana ne kadar değer biçildiği açıklanmıyor. Uzmanlar firmanın değerli bir bir işletme olduğunu söylüyor.
Nasıl oluyorda genel müdürün elinde yaklaşık 200.000 lot olabiliyor şirketin sermayesi 510.000 tl hep küçük yatırımcıyı kandırma ondan sonra neden borsaya küçük yatırımcı gelmiyor diye soruyorlar o soruyu ilk önce kendilerine sorsunlarrr hep zihniyet aynııı
BORSADA TEMMUZ SONUNDA İŞLEM GÖRMEYE BAŞLADIĞINDA ORHAN KAYANIN % 55 HİSSESİ VARDI,% 45 İNİ (YAKLAŞIK 250.000 LOT,10 AĞUSTOSA KADAR 130-120 Lİ FİYATLARDAN SATTI,) BU HAFTADA % 10 PAYI (50.000 LOT) SATTI SIFIRLADI HİSSELERİNİ,AKŞAMINDA DA İSTİFA,OLAN YİNE YATIRIMCIYA OLDU,DOLAŞIMDA Kİ HİSSE % 90 A ÇIKTI, HİSSE % 15 DÜŞTÜ 4 GÜNDE, BEDELSİZ HABERİYLE İYİ PAZARLADILAR HİSSEYİ.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:36)