E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ekmek tüketiminin terk edilmesi halinde pek çok hastalık riskinin azalacağını öne sürdü, bal konusunda da uyarıda bulundu.
Karatay, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Karadeniz 3. Kitap Fuarı'nda okurlarıyla buluştu. Katıldığı söyleşinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, balın "sıvı şeker" olduğunu iddia eden Karatay, "Yüzde 60 fruktoz, yüzde 40 glikozdur. Bal da pekmez de sıvı şekerdir. Eğer kiloluysanız, tansiyon hastasıysanız ya da kalp hastasıysanız bilin ki şekerinizi çok çabuk fırlatır ve vücudunuzu yağlandırır. Onun için bizi sürekli tok tutacak, enerji verecek yiyecekleri tüketmemiz acıkmamızı önler." dedi.
Sık sık yemek tüketilmesi halinde çok çabuk acıkıldığına dikkati çeken Karatay, şöyle devam etti:
"Ekmek yersek acıkırız. Bal yersek acıkırız. O halde sağlıklı köy tereyağı, sağlıklı soğuk sıkım zeytinyağı yediğiniz zaman ya da yumurtayla beraber yendiği zaman sağladığı enerji, kömür enerjisine benzer ama ekmek yediğiniz zaman sağladığı enerji saman alevinin verdiği enerji gibidir. Çok çabuk söner ve çok çabuk acıkırsınız. Onun için 'Ben doyamıyorum' ya da 'Ben ekmek yemeden duramıyorum' oluyorsunuz. Bilin ki ekmeğin içindeki lektin (bitkisel kökenli protein) beyninizde morfin reseptörlerini uyarmıştır. Onun için morfinman gibi ekmek bağımlısınız."
'Ekmek tüketimi azaltılırsa hastalık riski de azalır'
Karatay, ekmek tüketiminin azaltılması halinde birçok hastalık riskinin de azalacağını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:
"Bütün unlu gıdalar kan şekeri olarak vücutta müdahale görür, karaciğerinizi yağlandırır ve hastalıkların temeli atılır. Siz sanmayın ki kepek ekmeği ayrı, buğday ekmeği ayrı. Vücut bunları şeker olarak algılıyor, bizim algılamamız önemli değil. Onun için bunlardan mümkün olduğunca uzak duracağız. Neden? Çünkü Türkiye'de en çok tükettiğimiz, en çok hastalıkların olduğu artık biliniyor. Altında da çok aşırı tükettiğimiz ekmekler, şekerler ve gazlı içecekler olduğu biliniyor. Ekmeği azaltırsak sadece kanser değil, bütün hastalıklar, kalp krizi, şeker hastalığı, özellikle kanser azalır."
Pakete giren gıdadan uzak durun
Pakete girmiş gıdalardan da uzak durulması gerektiğini anlatan Karatay, bu yiyeceklerin vücutta şeker ve trans yağı yükselttiği, kanseri başlattığını söyledi.
Bütün gelişmiş ülkelerin buna karşı tedbir aldığını dile getiren Karatay, "2014'de İsveç Sağlık Bakanı halkına, 'Artık yağ yemeyin demeyeceğim. Yağ faydalıdır. Şeker yemeyeceksiniz' diye öneride bulundu. Dünya Sağlık Örgütü geçen ekim ayında bütün ülkelerde şekere karşı savaş açtı. Kendi binalarına da şekerli ve gazlı içecek sokmamaya başladı. Meyve suları da dahil, tüm gazlı içeceklerin özellikle çocuklardan uzak tutulması gerekir." açıklamasında bulundu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
ARININ YAPTIĞI BAL,KEPEKLİ KEPEKSİZ HER TÜRLÜ EKMEK,TEREYAĞI,ZEYTİNYAĞI,AYÇİÇEK,MISIRÖZÜ,KANOLA,PALMİYE YAĞI,HER TÜRLÜ ŞEKER,SALAM,SUCUK,SOSİS,PASTIRMA,HER TÜRLÜ İŞLENMİŞ,İŞLENMEMİŞ ÜRÜN,HER MEYVE,SEBZE,RAKI,ŞARAP,VOTKA,BİRA,LİKÖR,VİSKİ HER TÜRLÜ İÇKİ,SU,SÜT,MEŞRUBAT YENİLİP İÇİLEBİLECEK HER TÜRLÜ YİYECEK,İÇECEK ÖLÇÜLÜ TÜKETİLDİĞİNDE YARARLIDIR
Kadın diyorki, dedeler bizden sağlıklı ve ömrü uzundu. toprak aynı toprak, ne değiştide 2017 de nesil abuk subuk hastalıklarla ve sorunlarla uğraşıyor ??? demek geçmişe gidip aynısını yapmak gerek. Karatayda değişiklikleri ve olması gerekeni söylüyo... tarım, giyim kuşam, yemekler, israil tohumlu mısır, gübreler, buğdaylar, tarım laçları , ilaçlar yağmurla topraşımıza işliyor 10 yıl etkin kanserli maddeler oluyor içme sularına giriyor vb.. vb..
Tercüme uzmani karatay her ne kadar yabanci kaynaklardan duydugunu bize satsada hos konusuyor bence turkiye beslenme ve saglikli yasama bakani yapilsin diyenler el kaldirsin
İyide köy tereyağı ekmeksiz nasıl yenecek
ekmek tüketimini azaltmak için para lazım
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:29)