E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKAR REALİZASYONLARINA DİKKAT (İŞ YATIRIM BÜLTENİ)---

KAR REALİZASYONLARINA DİKKAT (İŞ YATIRIM BÜLTENİ)

KAR REALİZASYONLARINA DİKKAT (İŞ YATIRIM BÜLTENİ)
18 Şubat 2010 - 11:01 borsagundem.com

Dünkü sert yükselişten sonra borsada yatay bir açılış bekleniyor. Banka hisselerinde kar realizasyonlarına karşı dikkatli olmak gerekiyor.

Piyasa Yorumu Beklentilerden iyi gelen ekonomik veriler ve şirket karları küresel risk iştahının artmasını sağladı. Dolar ABD ekonomisinden gelen güçlü sinyallerle avroya ve yene karşı değer kazandı. Altın fiyatları IMF’nin 191 metrik ton altını piyasada satacağı haberiyle geriledi. Türk hisse senetleri dünyaya göre daha iyi performans gösterdi. İMKB-100 %2.9 artarak gelişmekte olan ülkelerin %1.3’lük artışının çok daha üzerinde getiri sağladı. Yüksek betalı banka hisseleri piyasanın üzerinde getiri sağladı. Tahvil faizlerindeki gerileme de bankalardaki çıkışı destekledi. Bugün piyasalarda yatay bir seyir bekleniyor. Beklentilerden iyi gelen Ocak ayı bütçe rakamlarının piyasalar üzerinde fazla etkisi olması beklenmiyor. Bankalararası ilk işlemlerde gösterge tahvil düne göre 2 baz puan yukarıda işlem görüyor. Dünkü sert yükselişten sonra borsada yatay bir açılış bekleniyor. Banka hisselerinde kar realizasyonlarına karşı dikkatli olmak gerekiyor. Sektörel Haberler BDDK bankalarda prim ve maaşları düzenleyecek bir yönetmelik hazırlıyor. Fırat, Uludağ, Van Gölü ve Çamlıbel elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesi ihalesi bugün gerçekleşiyor Şirket Haberleri ARCLK Tüketici elektroniği segmenti 4Ç09’da beyaz eşya satışlarındaki düşüşü telafi etti TTRAK Üretimdeki büyüme ile gelen istihdam artışı AEFES Efes uluslararası arenada büyüme fırsatlarına göz dikti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)