E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Londra merkezli Protein Degradasyonu Merkezi’nin ortaya koyduğu çalışmalar, kanser hastalığı için farklı çözüm yöntemleri ortaya koyuyor.
Merkezin ortaya koyduğu çalışmalara göre, kanser tedavisinde zararlı proteinleri belirlemek için vücudun hücresel atık imha işlevi kullanılacak. Guardian’da yer alan habere göre, bazı ilaçların şimdiden umut verici sonuçlar verdiğini söylenirken yakın gelecekte bu tekniği kullanacak yeni merkezlerin açılmasıyla yeni ilaçların sayısının da artması bekleniyor.
Araştırma hakkında konuşan merkezin başkanı Profesör Ian Collins, birçok modern kanser ilacının zararlı proteinlerin işlevini bloke ederek çalıştığını söyledi. Uyguladıkları tekniğin farklı olup zararlı proteinleri tamamen yok ettiğini belirtti.
HÜCRELER YÖNLENDİRİLİYOR
Collins sözlerini, “Hücrelerimiz, zararlı proteinleri ortadan kaldırmak için oldukça verimli bir tekniği bulunuyor. Bu, vücudun günlük işinin de bir parçasıdır. Bununla birlikte, hücrelerimizin protein bozma süreçleri yalnızca belirli sayıda proteini tanır.”
“Bilim şimdi bu sayıya eklemenin bir yolunu buldu. Hücrenin normalde dokunmayacağı, ancak şimdi zararlı olduğunu ve tümör gelişimine dahil olduğunu fark ettiğimiz yeni proteinlere işaretler koyuyoruz. Ve hücrelerimize şunu söylüyoruz: Lütfen bu zararlı proteini çıkardığınız çöp kutusuna ekler misiniz?” diye sürdürdü.
Bu yaklaşımın erken bir örneği, kan kanseri miyelomunu tedavi etmek için kullanılan ve hastaların yaşam kalitesini iyileştirdiği gösterilen protein parçalayıcı ilaçlar tarafından sağlanıyor.
Collins, belirli ilaçların, kanseri teşvik etme işlevini yerine getirmeye devam edecek bir molekülü tam olarak belirleyebileceğini söyledi… “Esasen, hücrenin atık imha makineleri tarafından görünür hale getiriyor. Onu bertaraf edilmesi için işaretliyor ve parçalanıp yok edilmesini sağlıyor” diye ekledi.
“Şu anda, yeni kanser ilaçları geliştirmek için protein yıkımını kullanmaya odaklanılıyor. Ancak, gelecekte bu tekniğin diğer hastalık türleriyle mücadele için ilaçlar geliştirmek için kullanılacağını umuyoruz. Güçlü bir potansiyeli ve vaadi var” diyerek sözlerini tamamladı.
Kanser teşhisinde umut veren gelişme
Kanser hastalarına 'Kovid-19' uyarısı: Geç kalmayın
BioNTech kolon kanseri aşısının Faz 2 denemelerine başladı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Asilananlardan beklentileri kanswr olmalari zaten..once musteri yarat sonr cukka..rockefellerian satanik medicine
Kanseri kimin yarattığını bildiğine oldukça eminsin gibi. Dikkat et essas yaratıcının gücüne gidip al sana kanser demesin.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:54)