E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında açıklanan ve kamuoyunda "çılgın proje" olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin detayları açıkladı.
Daha önce proje kapsamında 5 alternatif üzerinde çalışıldığını belirten Arslan, söz konusu çalışmanın tamamlandığını söylemişti. Arslan, projenin, yap-işlet-devret kamu-özel iş birliği karma modeliyle yapılacağını, Kanal İstanbul çevresindeki yapılaşmanın kentsel dönüşümle çözüleceğini kaydetmişti. Arslan bugün de belirledikleri 5 güzergahın detaylarını paylaştı.
İşte Bakan'ın konuşmasından notlar;
* Ağustos 2017 tarihi itibarıyla çalışmalara başlandı. Güzergahların tespiti buna bağlı olacaktır. Sayısal model çalışmaların yapılması, deprem risk değerlendirmelerinin yapılması, rüzgar ve dalga ikliminin çalışmalarının yapılması ve entegre olacağı bütün projelerin yapılmsı bu yılbaşı itibarıyla çalışmalarımızı tamamladık.
* Bütün çalışma ve verileri aldık. Çevresel koşulları tespit ettik. Maden ve sit alanlarını, yer altı ve yer üstü toprak ve su kaynaklarını inceleyerek 5 farklı güzergah üzerinde yoğunlaştık.
* Şimdi de tespit ettiğimiz alternatif üzerinde çalışmalara devam edeceğiz. Yeraltı su modelleme çalışmalarının yanı sıra sayısal modelleme çalışmaları devam etmektedir. Deprem tehlikesi sonuçları 2475 yıllık ortalama yenileme sürelerine bağlı kalarak çalışmalar yapılmıştır. Deprem bilgi birikimine göre belirlenmiştir.
* Risk değerlendirmesi kapsamında olabilecek depremlerin olası alanları ve büyüklüklerine göre modellemeler yapılmıştır. Rüzgar verileri ile modelleme çalışmaları yapılmıştır.
*Dalgaların seviyesi en olumsuz senaryolara göre düzenlenmiştir. 10 bin metre sondaja ilave olarak 7 bin metre daha sondaj yani toplam 17 bin metre sondaj 2017 sonunda tamamlanmış, göl ve deniz tabanından çıkacak kazı malzemeleri, dolguda kullanılması dahil tüm hususlar değerlendirmiştir.
* Tüm bu çalışmalar 5 güzergah üzerindeki çalışmalar elde ettiğimiz veriler doğrultusunda yürütüyoruz. Güzergah, Küçükçekmece, Sazlıdere, Durusu Hattı yani yaklaşık 45 kilometrelik bir alan olarak belirlendi. 3. havalimanına göre konumu Küçükçekmece'den girişi olarak belirlendi.
* En kuzeyde D-20 Karayolu, ki 3. Havalimanı'nın bulunduğu yerden 14 kilometresini bitirip hizmete vermiştir, Çatalca'ya kadar 3 gidiş 3 geliş şeritli hale getirilme çalışması da Ağustos ayında bitirilmiş olacak.
*Bitirdiğimiz 125 kilometrenin dışında Avrupa tarafında Kınalı'dan Tem'e bağlıyoruz, Anadolu Yakası'nda Akyazı'ya bağlıyoruz. Yine Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçip, hızlı tren hattında olacak. En güneyde de D100 Karayolu güzergahı olacak. Marmara tarafındaki 3 tane geçişi Marmaray'da olduğu gibi batırma tüple Küçükçekmece Gölü'nün altından geçirmeyi hedefliyoruz. Kanal İstanbul'dan kaynaklı yarma yaptığımızdan viyadük gerektiren geçişler olmayacak.
*Bütün bu çalışmalar sonucunda ülkemizin Trakya tarafından olası bütün etkileşimler, kentsel dönüşümle dahil etkileşimler dikkate alınarak güzergah oluşturuldu. Bundan sonra artık çalışmalarımız Küçükçekmece, Sazlıdere, Durusu üzerinden devam ettirilecek. Bu sene içinde yap işlet devret modeli ile karma bir model ile ihale sürecini bitirip, kazma vurmayı hedefliyoruz.
* Kanal kesiti kesinleştirilecek. En kolay en temiz Kanal İstanbul ile birlikte su yolu taşımacılığını da dikkate aldığımızda etrafındaki kentsel dönüşümü de yapacağız. O kadar büyük bir projede finansal bir rakam daha bitirmeden sizi de bizi de yanıltabilir. Ama Türkiye'nin bugüne kadarki en büyük projesi...
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Kanaldan sonra ortaya ADA İSTANBUL çıkacak ve E-5 tünel ile haraca baglanacak. Kanalın parası kanaldan geçenden değil geçmeyenden alınacak adada Sanayi olmayacak hayat fahiş oranda pahalı olacak kimse adada yaşamak istemeyecek İstanbul'dan Kaçış başlayacak. Adada yaşayacaklar zenginler ve yabancılar bir de bunlara hizmet edecek uşaklar. Adada yerleşim boğaz villaları lüks rezidanslar ultra lüks bir yaşam olacak.Adada ulaşım şahsi araçlar metro tramvay birkaç İETT otobüsü ve taksi olacak.
kazılarda kesin gömü bulup cebe atacaklar.
günde kaç gemi geçecek ne gelir getirecek,yüksek maliyet neticesi yine fatura vatandaşa mı ödetilecek ,bu işleri bilen biraz cesur insanlar bu projeye karşı çıkmalı
YILLARCA HERŞEYE KARŞI ÇIKTINIZ SIRF AKPARTİ YAPIYOR DİYE AMA EN ÇOKTA BU HİZMETLERDEN SİZ FAYDALANDINIZ NE İŞ:))))
TAM KOMEDİ KARDEŞ HALK TV AZ İZLE BU ARADA CHP İL BAŞKANI SEÇİLEN BAYAN NERDE:)
A haber izleyerek kendinizi cennette yaşıyor sanıyorsunuz açın araştırın niye bu kadar karşınızdakini hain görüyorsunuz. 2017 bütçesi 60.4 milyar açık vermiş bu açığı kapatmak için 18 milyar borçlanacak ve 2017 için 4.5 milyar tl geçmediğimiz köprü, tünellere para verdik 2018 de bu rakam 6.5 milyar tl Hani devletin kasasından bir lira çıkmayacaktı ? KANAL ISTANBUL UN MALİYETİ 65 MİLYAR KREDİ İLE BU RAKAM 90 MILYARA ÇIKACAK. HER ŞEHİRE 1 MİLYAR TL SERMAYELİ DEV BIR FABRİKA KURSAK 81 MİLYAR EDER 1 MİLYON KİŞİYE İŞ İMKANI OLUR .HERŞEY BETON MU YAHU
Hayatta en büyük fantezim ahaber izleyen tesettürlü bir bayan ile vakit geçirmek.
Büyük İstanbul depreminde daha rahat ölesiniz diye bu proje yapılıyor.
Okie Dokie Bokiye bilim adamı olarak hemen araştırıp konuşup noktayı koymuş.
Kanal istanbula harcanacak para ile bursaya araba fabrikasi kurun, arastirma universitesi kurun, yan parca organize sanayi kurun, zeki bilimadami transfer edin, ulkeye uretim yapan bir otomotiv firmasi kazandirin. Cukur kazip, icine su doldurup, cevresine ev yapinca ne olacak? Ustune kopru, altina marmaray yapmak icin yine japon, guney koreli firma arayacaksiniz.
Whay Arkadaş bu bizim aklımıza neden gelmedi, yerli otomobil yapalım diyorsun tebrikler, en azından üç yıl önce planlanıp hayata geçirilmek üzere olan şeyi öngörmüşsün Tavsiyem Halk TV den farklı kanallarda seyredip gündemi beş yıl sonradan takip etmemen.
ayrıca üçünçü köprü çıkışlarındaki bazı köylerdeki uhtarlarada bazı kişiler tarafından para aktarıldığı ve bu kişilerin arsa satışları olması durumunda kelepir fiyatlardan toplamaları konularında girişimler var
Tamam artık yeter amma daha fazla gülmeyin...Ayıptır yavv...
yatırım yapmak istiyor ve arsa arazi arıyorsanız?üçünçü köprnün griş ve çıkışlarına dayalı araştırmalar yapın.asıl projeler oralarda....2021 yılından sonra.yada 2028
kısaca siyasi tiçari faliyetlere dayalı bildiri dağıtılıyor....
isterseniz gidin emlakçılarda araştırma yapın ve bırçok ekonomi konularında da soru sorun buna döviz kuru vs vs dahil.hep aynı ağız ve yorumlar.sanırsınızki bunlara demeç verilmiş ezberletilmiş ve uygulamada ön saflardalar....aynı inşaat sektöründe bilgisiz ve tecrübesizliğin taşaron yapılaşması gibi.hiç fark yok .sadece konularda ezberler farklı...
panama kanalından çok da ağır sonuçlar doğurur bu proje.imkanı yok.bu proje iptal olacak.zaten hayal satıyor diyorum.fazla bu konu üzerinde odaklanmayın...
bu proje hayal satıyor.bu finansal bı oyundur.bunun aynısı osmanlıdan sonraki yatırımlar ve vaatler konularında var.ve bugün hala bu vaatlerin sonuçu yaşanıyor.imar bazlı kalkınma politikaları bitti.bunun sinyalide kültür merkezinin inşaat projesidir.aynısı rusyada uygulandı ve bırçok ülkede..bu proje iptal olacak.zaten sacmalık .ve imkanı yok.boğaz girişine bı dereboyu daha acılamaz.kaç ceşit dalga akıntısı var biliyonuz mu?
Evet her şeye hemen karşı çıkmamak gerekir. Ancak İstanbulu daha yaşanamaz hale getirecek projelerden kaçınılması gerekir. Bu tür projeler İzmir'e de yapılabilir. İşte orada da Akp'liler ideolojik bakıyor. Sonuçta herkesin kafasını değiştirmesi gerekiyor.
Bu proje ve zamanlaması cok iyi oldu. Yeni havalimanını yapan amcanın kamyonlarını kullanırsınız. Daha para kazanır boylece.
bu tamamen gereksiz boş masraf diyenler türk mü acaba çok merak ediyorum birşeyide beğenin karşı çıkmayın yahu sonra bizden fazla siz kullanıyorsunuz marmaray 3.köprü vs...... yahu burdan gemiler gececek ve biz para alacağız onlardan boğaz trafiği bitecek kazalar tehlikeler bitecek. babasının hayrınamı yapılyor sanıyorsunuz.. loazn antlaşması bitiyor az kaldı.
Hafriyat taşeronlarına işi çıkan toprak miktarına göre sakın vermeyin. Metrajlarda oynama yaparak çıkan toprağı kabartarak fazla para almaya çalışırlar. Devleti zarara sokarlar. Çıkan toprağı 1 cm yüksek gösterseler milyonlarca lira oynar. İşi götürü usulü verin. Kesinlikle götürü usulü verin. Belirlenmiş bir taban kotuna göre uzunluk ve genişlik okeyse sabit hakedişini verin. Ödenecek hakediş sabit olsun. Fazlasını vermeyin. Metrekübe sakın girmeyin !!!! Hafriyatçıların çoğu mafyadır. Devleti soyup soğana çevirirler. Lütfen dikkat edin !!!TECRUBE KONUŞUYOR.
Kanalın kesiti belli değil, maliyeti belli değil, finansman kaynakları belli değil. Ayrıntı nerede !
ÜLKEYE ,BÖLGEYE ÖZELLİKLE İSTANBULA HİÇBİR YARARI OLMAYACAK ,BÖLGEDE YAŞAYAN İNSANLARIN YAŞAMINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK HAYATI PAHALI HALE GETİRECEK BU PROEJE İSTANBUL HALKINDAN ONAY ALMADAN YAPILAMASIN
Bu tamamen gereksiz bşr masraf. O kadar para İle ülkede konut sahibi olmayan vatandaş kalmaz. Doğal copeaftatı bozmak bir yana... birde coğrafi bütünlükünde bozulması denek
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:30)