E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKanada'nın petrol üretimindee 'yangın' tehlikesi---

Kanada'nın petrol üretimindee 'yangın' tehlikesi

Kanada'nın petrol üretimindee 'yangın' tehlikesi
19 Temmuz 2024 - 08:14 borsagundem.com

Orman yangınları Kanada'da petrol üretimini tehdit ediyor. Yangınlar fiyatlar üzerinde de etkili oldu.

Kanada'nın Alberta bölgesinde genişleyen orman yangınları günde yarım milyon varillik petrol üretimini tehdit ederken, MEG Energy Corp çalışanlarını tahliye eden en son şirket oldu.

Rystad Energy'nin yayınladığı bir rapora göre, günde yaklaşık 500.000 varil pazarlanabilir petrol kumu üretimi, kontrolden çıkmış bir yangının 10 kilometre yakınında olabilir. Bu da eyaletteki toplam petrol üretiminin yaklaşık %10'una denk geliyor. Rystad Energy, günde 1,2 milyon varil üretime sahip alanın da yangının 20 kilometre yakınında olabileceğini ifade etti.

Dünyanın en büyük üçüncü ham petrol rezervlerine sahip olan eyalette toplam 133 orman yangını çıkarken, sıcak ve kuru hava nedeniyle 52'si kontrol dışı olarak sınıflandırıldı.

Yangınlar, kısa vadeli piyasa sıkışıklığını ölçen önemli bir ABD petrol piyasası göstergesi West Texas Intermediate kontratlarının artmasına sebep oldu.

Türkiye, Somali denizlerinde petrol arayacakTürkiye, Somali denizlerinde petrol arayacak

 

Petrol fiyatları düşüştePetrol fiyatları düşüşte

 

Petrol zengini ülkeden, 10 yılda 1,8 milyar dolarlık vurgun yapıldıPetrol zengini ülkeden, 10 yılda 1,8 milyar dolarlık vurgun yapıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)