E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Gayrimenkullerin vergilendirilmesinde esas alınan alım satım değerinin belirlenmesi ile gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergilere ilişkin yeniden çalışma yapılacak. 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndan yapılan derlemeye göre, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında etkin şekilde kullanılan maliye politikası, program döneminde ekonomik toparlanmaya zarar vermeyecek şekilde sıkılaştırılmaya başlanacak.
Programda yer alan hedefler kapsamında, harcamaların etkililik, ekonomiklik ve verimlilik durumlarının raporlanması için harcama gözden geçirmeleri yapılacak. Harcamaların gözden geçirilmesi için yöntem ve araçlar geliştirilecek.
Gözden geçirmeler sonucunda verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek. Bu yolla oluşturulacak mali alan öncelikli harcama alanlarına ayrılacak.
Kamu personeli daha verimli kullanılacak, çalışan memnuniyeti artırılacak, kamu personelinin mali ve sosyal hakları makroekonomik politikalarla uyumlu şekilde belirlenecek. Kamu personelinin daha verimli çalışabilmesini teminen mesleki ve kişisel eğitim planlarının hazırlanmasına destek olması için geliştirilen araçların kullanımı yaygınlaştırılacak.
Kamu yatırım harcamalarında tasarruf sağlamak üzere kamu ihale ve sözleşme süreçleri iyileştirilerek rekabet artırılacak. Kamu ihalelerine yönelik yapılacak düzenlemeyle belirli parasal limitler ve alım türleri bazında Elektronik Kamu Alımları Platformu'na (EKAP) kayıtlı gerçek ve tüzel kişilerin yeterliklerine uygun sınıflandırılmasına yönelik sistem geliştirilecek. İhalelere katılımda bu sınıflandırmanın dikkate alınması sağlanacak.
Taşıt Kanunu, taşıt yönetiminde etkinlik ve verimliliği gözetecek şekilde güncellenecek. Kamu Filo Yönetim Sistemi Projesi'nin uygulama modelleri merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerine yaygınlaştırılacak.
VERGİSEL TEŞVİK GÖZDEN GEÇİRİLECEK
Vergisel teşvikler tüm iktisadi ve sosyal etkileriyle birlikte değerlendirilecek, vergi harcaması nitelikli düzenlemeler gözden geçirilerek etkin olmayanlar kademeli olarak kaldırılacak. Bu teşviklerin vergisel etkileri tespit edilecek.
Vergi adaletinin güçlendirilmesi, vergi tabanının genişletilmesi ve hasılasının artırılmasını sağlayacak şekilde sistemde revizyonlar gerçekleştirilecek.
Kapsam, matrah ve vergi oranlarının yeniden düzenlenmesiyle doğrudan vergilerin, vergi gelirleri içindeki payında artış sağlanacak. Kapsam, matrah ve vergi oranlarına yönelik çalışmalar yapılacak.
Gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınarak yeniden değerlendirilecek. Kişilere ait gayrimenkullerden alınan vergilerin, ülke düzeyinde tasarrufun teşviki ve kaynakların üretken alanlara yönlendirilmesi için kullanılması amaçlanırken, gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesi için konuya ilişkin ilgili mevzuat taramaları yapılarak bu yöndeki düzenlemeler gözden geçirilecek.
Yerel yönetimlerin mali yapılarını güçlendirmek amacıyla öz gelirleri artırılacak. Gayrimenkullerin vergilendirilmesinde esas alınan alım satım değerinin belirlenmesine ve beyanına ilişkin yeni bir sistem devreye sokularak vergide adalet pekiştirilecek ve vergileme etkinleştirilecek. Bu çerçevede ilgili bakanlıklar, sistemin tasarımı ve uygulamasına ilişkin düzenlemelerle gerekli altyapıyı birlikte oluşturacak.
Halka arz ile Ant Grup, ülkelerden daha büyük olacak
ARGE Danışmanlık, dünyada bir ilke imza attı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Wilders hakkında suç duyurusu
Dövizde hareket ne zaman duracak?
ABD’de seçimlere 8 gün kala boğalar ralli bekliyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
TÜM MAKAM ARABALARI ÖNCE TOPLANSIN YÜZBİN ARAÇ DESEK GÜNDE 1 LİTRE YAKIT 100 BİN LİTRE YAPAR BU BASİT. BUNLARI ŞOFÖR LERİ VAR MAAŞ .MAKAMIN SEKVETERİ ODACISI KORUMASI....BUNLAR HEP BOŞA...ÖRNEK VERELİM BİR İLÇE ÜSTÜNDEN KYM .BIR KORUMA, ŞOFÖR.SEKVETER .BLD.BŞK. AYNI. VB.GİBİ D.KUR.TÜM MAK.LARIN 657 TABİ DİĞER MEM.GİBİ NASIL ÇALIŞIYORSA ÖYLE ÇALIŞACAK EVE NASIL GİDİP GELİYORSA ÖYLE GELİP GITSIN...BAK NASIL TASARRUF OLUR....
Bunları savunmuyorumda,Ekmek elden su göldeyken sesiniz çıkmıyordu.Az kuyruğunuza bastılar ciyaklamaya başladınız.Ne oldu..!Birazda siz ağlayın.
Makamdan ayrılan lojmanı boşaltın, makam aracını bıraksın
Oglen oldumu lokanta, akşama kadar klima, müdürün odası dairenin yarısı, hepsinin burnu havada, vatandaşa gelince randevu al. Numaranı al bekle harcını yatır gel sıranı bekle
İlk önce Kamu personeli ücret sistemini ele almalı usulsüzlüklerde zimmet çıkartılmalı. Kadrosu dışında başka idari işlerde görevlendirilen ve çalışanlardan farklar geri alınsın yeter. Örnek Elektrik Tekniker Kadrosunda olup Ücretinden yararlanıp, fakat fiilen ücreti ve iş yükü farklı olan idari büro işlerinde görevlendirilen, görev isteyen den... Bu İki görevdeki ücretin farkı aylık 1500Tl 1500X12 ay =18.000 Yıllık fark Görevlendiren ve ücreti alanlardan rücu edilerek Kamuda bu durumda binlerce çalışan vardır iyi bir tasarruf edilir. Özel bir şirkette böyle bir şey olursa iş sahibi işten atmakla kalmaz şirketi zarara uğratmaktan ve sahtekarlıktan dava açar herhalde.
Gayrimenkul sahipliği vergisi yeniden değerlindirilerek tasarruf mu olur.İlave vergi bindirecekler.vergide adalet pekiştirilecek ... komedi
Dükkanlara gir karanlık adamlar lambaları yakmıyor soğuk ta oturuyorlar ama beyenmedigin kamu ya git sıcacık yada yazın kilimali heryer aydınlık
Ağzına sağlık.Kuyruklarına az bastınmı viyaklıyorlar...Örnek nüfusa git.10m2 lik bir oda 3 memur....3 un onun kase vs bir pc var yok..Kışın kalorifer de sıcak bi tarafları 10 mt olmuş yazın klimalı yerde serin elense parmak vs...oh misler gibii....daha çok varda yeter bu kadar...alınırlar şimdi:)
Askıda ekmek var, sıkmayın o tatlı canınızı.
Biz de inandık :(
Saray kiraya verilsin içindeki oturan adam paralarını ve Yediklerini parasını ödesin. Bizim paramızla yaşayanlara haram olsun...
Kamu kemer sıkmaz nerede lüks varsa kamuda arabalar vs vs herşey
Cumhurbaşkanı ve bakanlar asgari ücretin 5 katı maas alsin . 600 milletvekili 150 milletvekiline dusurulsun.
Kamuda kemer sıkma zaten vardı. Neye yeni başlıyorlar?
vatandaşın kemerini çözüp işini hallettiler. şimdi donu toplayıp kemeri sıkacaklar
Başkan maaşı vekil maaşları asgari ücrete düşürülsün.
onu geçtik bari oturduğu evin kirasını versn, elektrik, su, doğalgaz, aidatını ödesin, bindiği arabanın mazotunu ödesin, mtvsini yatırsın, cep telefonu faturasını ödesin, yediği yemeğin parasını versin. hepsini örtülü ödenekten yapıyor
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:41)