E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulan Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında, kamu bankalarına ait sigorta ve bireysel emeklilik şirketlerinin Türkiye Varlık Fonu'nda (TVF) tek çatı altında toplanması için harekete geçildi.
YEP çerçevesinde, sigortacılık ve bireysel emeklilik sektöründe planlanan reformlara yönelik geçtiğimiz aylarda Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Türk Reasürans AŞ'nin kurulmasının ardından, Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın sahip olduğu sigorta ve bireysel emeklilik şirketleri, TVF tarafından kurulacak bir şirkete devredilecek.
Hisse devrinin ardından Ziraat Sigorta, Güneş Sigorta ve Halk Sigorta birleşme işlemlerine başlayacak. Bireysel emeklilik grubunda ise; Ziraat Emeklilik, Halk Emeklilik ve Vakıf Emeklilik birleşmeye yönelik adımlar atacak.
2020'NİN İLK ÇEYREĞİNDE TAMAMLANACAK
Sigorta ve emeklilik sektörünü yakından ilgilendiren sürecin, 2020 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.
Varlık Fonu tarafından yapılan açıklamada, kamu bankalarının kontrolünde bulunan sigorta ve bireysel emeklilik şirketlerinin faaliyetlerini tek bir çatı altında sürdürmesinin, ölçek ekonomisinin oluşturulmasına ve bankacılık dışı finansal sektör büyüklüğünün dünya ortalamasına ulaşmasına katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.
"BU PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"
TVF'nin açıklamasında ayrıca "Türkiye sigorta sektörünün bağımsız ve dinamik bir yapıya kavuşturulacağına, doğru yapısal adımlar atıldığında küresel rekabet gücünün artacağına inanıyoruz. Bu projeyi, yol haritamızda belirtilen Türkiye’nin stratejik yatırımlarına sermaye sağlama ve finansal piyasalarda iyileşme ve derinleşmeyi destekleme misyonlarımız doğrultusunda değerlendiriyor ve çok önemsiyoruz" ifadelerine yer verildi.
TÜRKİYE, 2018 İTİBARİYLE YILLIK KİŞİ BAŞI PRİM ÜRETİMİNDE 65. SIRADA
Varlık Fonu'nun paylaştığı verilere göre, gayrisafi yurtiçi hasıla büyüklüğünde dünyada 19. sırada yer alan Türkiye, prim üretiminde ise 39. ülke konumunda bulunuyor. Dünyada 2018 yılında kişi başına düşen yıllık ortalama sigorta prim üretimi 682 dolar seviyesindeyken, gelişmiş pazarlarda bu değer 3.737 dolar, Türkiye’de ise 127 dolar düzeyinde. Kişi başına düşen yıllık doğrudan prim üretimi oranında ise Türkiye, 2018 yılı itibarıyla ilk 88 ülke içinde 65’inci sırada yer alıyor. Toplam prim üretiminde Türkiye’de hayat grubunun payı yıllar itibarıyla ortalama yüzde 13 seviyesindeyken; bu oran dünya genelinde ise yüzde 54.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Varlık fonun gavurun şirketimi..o da devletimizin şirketi..
TES fonu (eski adı ile BES) ve kıdem tazminatı fonu için mi yapılıyor acaba. Malum hem TES zorunlu hale getirilmek isteniyor hem de kıdem tazminatı için bir fon kurulup çalışanların tazminatları ile zorunlu TES de birikecek para o fona aktarılmak isteniyordu. Bu birleşmeler bunun ilk aşaması gibi böylece bu paralar o fon da toplanacak fonun kontrolü de TVF de pardon sayın Cumhurbaşkanın da olacak.
ne oldu da güneş sigorta bilançosu son altı ayda birden zarardan kara geçti. ziraat sigorta halka açık olmadığı için vede halk sigorta sermaye olarak küçük olduğu için onlara yorum yapamıyoruz hatırlayın bir hafta önce vakıf bank hazineye devir oldu neden büyük bir ihtimalle içi boşaltılmış aynısı bu sigorta şirketleri içinde geçerli bilanço makyajıyle şirket değerli hala geldi bana hiç inandırıcı gelmiyor niye VARLIK fonuna devir oluyor demek ki mali yapıları bozuk
kanımca bu şirketleri alladılar pulladılar bilançoları birden artı yazmaya başladı ve varlık fonuna devrediyorlar kısaca ilerde bu şirketi satarlar nasılsa katarlılar var
Bütün dükkan ve mağaza isimleri hayranlıkla İngilizce yazılıp asılmakta olan bir ülkede Katar kelimesi tabiki sıkıntı yaratacaktır. Her şeyi Avrupalılar yapar bizden adam olmaz mantığı ile yetiştirilmiş ve hayatı dışa bağımlılıkla geçmiş bir nesilin bu tür ani tepkileri olacaktır. Dışa bağımlılıkla dışarının parasını yatırıma kullanmak farklı şeylerdir. Karşılıklı menfaatlere göre oturulur konuşulur, telekomu özelleştirirken savaş ve olağanüstü koşullarda kontrol bende arkadaş maddesi koydurabildiysen hem parasını kullanırsın anlaşma süresince hemde süre bitince mal yine senin olur. Bunu yapan ülke sadece biz değiliz. Katar bizi sömüren bir ülke değil, PSG de arap futbolcuları mı oynatıyor Katar? Karşılıklı menfaat üzerine bir ilişki.
Güzel bir uygulama. Sigorta işinde verimlilik, ölçek büyüklüğü ve risk kontrolü çok önemli. Yani benzetmek gerekirse ayrı ayrı güvenlik şirketi yerine tek bir şirket olunca orada düzen daha kolay ve ucuz sağlanır. Yerli reasürans şirketi de kurulabilir, Diğer özel şirketlerin yurt dışına sattığı küçük riskler yurt içinden sağlanır ve gereksiz para gitmez. Öte yandan büyük ve toplu riskler için yurt dışı gerekir. Bu arada tavsiye olarak İŞ Bank iştiraki Milli Reasürans A.Ş. da satın alınabilir hem de ISCTR ye para girmiş olur.
İYİ OLABİLİR DEVLETİN ELİNDEKİ DAĞINIK ŞİRKETLER VE SERMAYELERİ DAHA GÜÇLENİR FAKAT BENİM ENDİŞEM İÇLERİ BOŞALTILIP BAŞKA AMAÇLI KULLANILIR İSE SONUÇ KORKUNÇ OLUR.ARTIK RTE ŞU İNANDINDAN VAZGEÇİP DIŞARIDAN ARTIK KİMSEYİ ÜLKEMİZE GETİRMESİN.ZATEN DURUMUMUZ KÖTÜ.AFGAN, IRAK, İRAN, SURİYE YEMEN LÜBNAN VS.VS.YOKSA SONUNU KENDİ KENDİNE GETİRECEK.MİLLETİ BIKTIRDI.
Varlık fonuna giren hisselerin hepsi hapı yuttu.aselsan 47 tl den 19 a thy 20 tl den 13 e düşmüş.inşaallah ülkem için iyi olur.
ÜLKEMİZİN ÇIKARI İÇİN İYİ OLURDA İÇİ BOŞALTILIRSA ŞİRKETLERİN BORSAYA YATIRIM YAPANLARA YAZIK OLUR.
proje çokomelli
vayyyy pazartsi halk sigorta ve güneş sigorta uçarrrrr
Tabi tabi uçar. Pazartesi görürsün uçan kaçanı :)
şimdiden afiyet olsun
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:22)