E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKale Grubu 60. yılını yeni fabrikayla kutladı---

Kale Grubu 60. yılını yeni fabrikayla kutladı

Kale Grubu 60. yılını yeni fabrikayla kutladı
28 Temmuz 2017 - 07:03 borsaningundemi.com

Kale Grubu 5 bini aşkın çalışanı ile 60'ıncı yaşını bayram havasında kutladı. 1957'den bu yana yatırımlarını sürdüren grup, bu yıl da dev seramikler üreten yeni bir fabrikanın temelini attı

Kale Grubu yeni yaşını, yeni fabrikasının açılışıyla kutladı. Toplam 30 milyon liralık yatırımla 2’nci sinterfleks fabrikası, gruba 120X360 cm ebadında ince karo üretme kabiliyeti kazandırdı. Yatırımla sinterflex üretim kapasitesini ikiye katlayan Kale 69 kişiye ilave istihdam sağladı. 1975 yılında kurduğu Ar-Ge merkeziyle şirket, savunma sektöründe hızla büyürken, bu yıl da geleneği bozmayıp dev seramikler üreten yeni bir fabrikanın temelini atmayı hedefliyor.

Geçen yıl hayatını kaybeden Türk sanayiinin duayenlerinden Dr. İbrahim Bodur’un, 27 Temmuz 1957 tarihinde temellerini attığı, 1962’de ilk ihracatını yapan Kale Grubu’nun 60. Kuruluş Yıl dönümü ve geleneksel Seramik Bayramı, üç gün süren törenlerle kutlandı. Kale Grubu’nun temellerinin atıldığı Çanakkale’nin Çan ilçesindeki Kaleseramik fabrikalarında yapılan törenlere, farklı illerden çok sayıda iş ortağı ve bayinin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden 63 yabancı iş ortağı katıldı.

Törenlerde Kale Grubu’na 5 yıl ila 60 yıl arasında hizmet etmiş çalışanlar ve bayiler kıdem ödüllerini alırken bu yıl, Kale Grubu’na 25 yıl ve üstü emek veren 33 kişiye plaket verildi. Her yıl 27 Temmuz’u Anadolu’da sanayileşmenin bayramı olarak da kutlayan, bir temel atan ya da bir tesis açan Kale Grubu, bu yıl da bu geleneği devam ettirdi.

Geçen yıl 27 Temmuz Seramik Bayramı’nda temeli atılan, Kale’nin 2’nci sinterflex fabrikasının açılışı yapıldı. 2013 yılında enerjide en verimli tesis seçilen ve her geçen yıl çevreye duyarlı faaliyetlerini ileri taşıyan Kaleseramik fabrikası ile birlikte Kale Grubu sürdürülebilir kalkınma vizyonu doğrultusunda önemli bir adım daha attı. Kaleseramik fabrikasının baca gazı, Çan’da 100 dönüm arazide sosyal girişim projesi olarak tasarlanan serada kullanılacak.

Yeni İbrahim Bodur’lar yetiştirecek

Kale Grubu, 60. yılda Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur’un anısına üç ayrı etkinliğe imza attı. Çanakkale’nin bir akıllı şehre dönüşmesi için başlatılan “Aklım Fikrim Çanakkale” projesinde yol haritası raporu tamamlandı. İkinci fazda ise akıllı şehir vizyonunun uygulayıcılarla paylaşılması hedefleniyor. İbrahim Bodur’un çok sevdiği çocuklar için bir Çocuk Bilim Merkezi kurma çalışmalarına başlandı.

Konseptinin paydaşlarla birlikte oluşturulduğu ve dünyadaki iyi örneklerden de ilham alınan Çocuk Bilim Merkeziyle merak eden, keşfeden ve teknoloji üreten yeni İbrahim Bodurların yetişmesine fırsat yaratılarak sadece Çanakkale’ye değil, ülkenin geleceğine yatırım hedefleniyor.

Kısaca “STEAM” denilen bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik eğitiminde farklı platform ve kuruluşlarla işbirliğini her fırsatta destekleyen Kale Grubu, Çocuk Bilim Merkezi ile de deneyim kısmına hizmet edecek.

Çocuk Bilim Merkezi, 1991 yılında kurulan Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı çatısı altında hayata geçirilecek. İbrahim Bodur’un sanayici kimliğine ek olarak insana yatırımı merkez alan girişimci kimliğini ön plana çıkarmak üzere, bu yıldan itibaren İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü verilecek. İbrahim Bodur ruhunu yaşatacak, adına yaraşır bir ödül verilerek, bu topraklardan sosyal fayda yaratacak yeni nesil sosyal girişimcilerin, İbrahim Bodurların çıkması ve sosyal girişimci ekosisteminin güçlenmesi hedefleniyor.

Sürdürülebilirlik için atıktan domates üretecek

60’ıncı kuruluş yıldönümü kutlamalarını her yıl düzenlenen Seramik Bayramı etkinliklerinde yapan Kale Grubu, yurtiçinde farklı illerden çok sayıda iş ortağı ve bayinin yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden 63 yabancı iş ortağı katılım sağladı. Kale Grubu sürdürülebilir kalkınma vizyonu doğrultusunda, bir tarım projesine imza attı. Proje ile Kaleseramik fabrikasının baca gazı, Çan’da 100 dönüm arazide sosyal girişim projesi olarak tasarlanan ve salkım domates üretilecek olan serada kullanılacak.

Başbakan Yardımcısı Işık: Türkiye'de sanayicilik, kahramanlık

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kale'nin 60’ncı kuruluş yıl dönümü töreninde şunları söyledi: "Gayrimenkul rantının yüksek olduğu bir ülkede her türlü riski göze alarak sanayi yatırımı yapanı kahraman olarak görüyorum. Bir taraftan bürokrasiyle, bir taraftan zaman zaman mahkemelerle, bir taraftan finansal sorunlarla, bir taraftan çevre sorunlarıyla uğraşacaksınız; tesis kuracaksınız, yüzde 3-5’lik kârlarla o tesisleri ayakta tutup o insanlara ekmek vermeye devam edeceksiniz. Zor iş. Ben Türkiye 'de sanayicileri kahramanlar olarak görürüm. Hele bu yaptığı yatırımlardan elde ettiği kazancı tekrar sanayi yatırımına dönüştürenler gerçek kahramanlar. Kale Grubu kazandığını yatırıma dönüştürüyor. Başka ayırt edici özelliği de paylaşmak."

"Babam, Çanakkale'de bir sanayi geleneği yeşertti"

Kale Grubu’nun, “ticaret bireyleri, sanayi toplumları kalkındırır” düsturundan hareketle daima sanayiyi odak aldığını, kolay kazanca hiç tevessül etmediğini söyleyen Zeynep Bodur Okyay, “Rahmetli Babam İbrahim Bodur Çanakkale’de bir sanayi geleneği yeşertmeyi başarabilmiş ender kişilerden. Onun vizyonu doğrultusunda, Kale Grubu, içinde olduğu sektörlerde ilkleri gerçekleştirerek, daha 1975’te Ar-Ge merkezi kurarak, 100’ü aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirerek, ilgili pazarlarda lokalleşme yönünde cesur adımlar atarak ülke sanayisine yön verdi. Bundan sonra da gerek geleneksel sanayilerin dönüşümünde gerekse ileri teknoloji yatırımların ülkeye kazandırılmasında kritik rol oynamaya devam edecek” dedi. (Dünya / Özlem Ermiş Beyhan)

Kale'nin ilkleri

Kale Grubu 60 yıllık tarihine sayısız ilkler sığdırdı. Bunlara, 1957 yılında Çan’da Çanakkale Seramik ile sektördeki ilk yerli üretimin yapıldığı fabrika ile başlayan Kale Grubu’nun ilklerinden bazıları ise söyle;

► 1962 yılında Türkiye’nin ilk seramik ihracatını gerçekleştirdi.

► 1965’te Türkiye’nin ilk PVC esaslı yer döşemesini, “marley” adıyla üretti.

► 1969’da Türk sanayiinin ihtiyaç duyduğu hassas kalıpları üretmeye başladı.

► 1972’de, Türkiye’nin ilk yer karosu ve granit seramiğinin üretimine imza attı. Kalebodur, ürüne adını veren ilk marka oldu.

► Kale 1975’te kurduğu Ar-Ge merkeziyle yerli sanayide bir ilke imza attı.

► Savunma ve havacılığa ilk kez 1989’da Stinger füze parçaları üretimiyle girdi.

► 1991’de eğitim, istihdam ve girişimcilik alanlarında sosyal destek için Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı kuruldu.

► 2000’de Çanakkale Seramik ve Kalebodur birleşti ve ortaya yıllık 66 milyon m2 üretim kapasitesi ile tek alanda dünyanın en büyüğü olan Kaleseramik çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)