E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKahramanmaraş'ta kadınlara özel otobüs ---

Kahramanmaraş'ta kadınlara özel otobüs

Kahramanmaraş'ta kadınlara özel otobüs
20 Aralık 2017 - 09:41 borsagundem.com

Bursa ve Malatya’da hayata geçirilen ‘kadınlara özel ulaşım aracı’ uygulaması Kahraman maraş’ta da başlatıldı. Ulaşım aracının son saati 19.00 olarak belirlendi.

Bursa’da ve Malatya’da uygulanan ve kadınların tepkiyle karşıladığı ‘kadınlara özel ulaşım aracı’ uygulamasına bir şehir daha eklendi. Kahramanmaraş Belediyesi, sadece kadınların kullanacağı iki otobüs hattı belirledi, son sefer saatinin de 19.00 olduğunu duyurdu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi de geçen aylarda Şehit Hamit Fendoğlu Şehirlerarası Otobüs Terminali (MAŞTİ)-İnönü Üniversitesi arasında yalnızca kadınların kullanacağı iki pembe trambüsü hizmete sokmuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi de metroda “'kadınlara özel vagon' uygulamasını kadınların tüm tepkisine karşın hayata geçirmişti. Kadınların tepkisi üzerine açıklama yapan yetkililer, en son vagonda kadınlara öncelik tanınacağını, ancak erkeklerin de bu vagonlarda seyahat edebileceğini savunmuştu.

Kadınlar, her iki kentte de uygulamaya büyük tepki göstermiş, cinsiyetçi ve ayrımcı olduğu ifade edilen bu uygulamalarla tacizlere ve cinsel saldırılara karşı önlem alınamayacağını söylemişlerdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6620 Aralık 2017 11:54

    Whay arkadaş, Laiklik gene elden gitti desene.

  • gobel6620 Aralık 2017 13:22

    Telefonunu verene adresimi veririm. Okie Dokie Bokiye.

  • Okie Dokie20 Aralık 2017 12:35

    Dikkat et. Gerçek hayattaki adresin ifşa olursa başın derde girer.

  • Okie Dokie20 Aralık 2017 11:40

    Türklükten araplığa geçişin aşamaları.

  • MİSAFİR20 Aralık 2017 10:44

    ülkemizi modern dünyadan koparıp araplaştırma adımları bunlar, kadını ikinci sınıf insan olarak gören yobaz zihniyetin eseri bİr uygulama... öyle ki bu yobaz zihniyet aklını kadınların mahremine takmış durumda adamların zihniyeti bozuk, beyin belden yukarıya çalışmıyor malesef... sözümona kadınları korumaya çalışıyorlar, bu düpedüz ötekileştirme dir kadını aşağılamaktır.

  • MAN KAFA20 Aralık 2017 10:30

    Bu ne saçmalık ne yobazlık arkadaş. Bu uygulama resmen kadınları ikinci sınıf görmek aşağılamak düşüncesiyle eş tutulabilecek bir karar .Daha ileride kadınları eve hapsederlerse hiç şaşırmamak lazım. Modern Türkiye den yobaz arap toplumuna bir dönüş yaşanıyor malasef.

  • gobel6620 Aralık 2017 14:21

    MAN KAFA arkadaş, bu bir hizmettir, istersen kullanmazsın.

  • ORHAN YILMAZ20 Aralık 2017 10:28

    Şaşırmamak lazım adamların kafası hep aynı yerde. Din ile kafayı bozmuşlar yıl 2017 Danimarka İngiltere Almanya bunu haber yapsa gülmekten yerlere yatar halkı. Badem bıyıklılar var olduğu sürece bu ülke yükselemez.

  • VATANDAŞ20 Aralık 2017 10:23

    bu ne rezalet ya, burası arabistan mı, kadınları soyutlayarak mı korumaya çalışıyorsunuz, umarım bu yobaz zihniyetten ve yanlışlıktan biraan evel vazgeçilir, ayıp ya, dünyaya güldürmeyin... bu saçmalıklar yerine önce beyinlerinizi değiştiriniz...

  • Mmusi 20 Aralık 2017 10:06

    Kadınlarımızı resmen aşağılıyorlar , Arabistan bile normale dönerken biz nerelere gidiyoruz