E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKadir Topbaş'tan 'damat' açıklaması---

Kadir Topbaş'tan 'damat' açıklaması

Kadir Topbaş'tan 'damat' açıklaması
05 Mayıs 2017 - 12:23 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi için "Yargı ve adalete güveniyorum. Bizim burada yorumlar yapmamız doğru olmaz" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ soruşturmasında tutuklu olan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edilmesine ilişkin ilk kez konuştu. Geçen 8 Eylül'de tutuklanan Kavurmacı önceki gün tahliye edilmişti.

Topbaş, "Yargı ve adalete güveniyorum. Bizim burada yorumlar yapmamız doğru olmaz" dedi.

Kadir Topbaş, "Ciddi bir rahatsızlığı vardı geçmişte" diye konuştu. Topbaş, Kavurmacı'yı gördüğünü ancak detaylı görüşmediğini ifade etti.

Kadir Topbaş'ın damadı tahliye edildi

 

TAHLİYE GEREKÇESİ EPİLEPSİ

İHA'nın haberine göre Kavurmacı’nın tahliyesinde ‘epilepsi’ hastalığı gerekçe gösterilmişti. AA'nın haberine göre hakimlik, dilekçe ekinde sunulan Acıbadem Hastanesi'nin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporundaki tespitlere yer verdi. Söz konusu rapora göre, "Kavurmacı'ya 2005 yılında epilepsi tanısı konulduğu, dönemsel nörolojik takibinin yapıldığı, sürekli çekilen EGK raporunda fokal biyoelektrik dizorganizasyonun lehine yorumlandığı ve cezaevi koşullarının şüpheli üzerinde olumsuz etkilerinin bulunabileceği" yönünde tespitler olduğunu aktaran hakimlik, dilekçeyle beraber verilen diğer belgelere göre de, "şüpheli Kavurmacı'da 2009 yılında santral uyku apnesi, 2010 yılında da hipovitaminöz ve hipoglisemi sorunu tespit edildiği, bu hastalıkların epileptik atakları arttırdığı" yönünde tespitlerin olduğuna dikkati çekti.

Topbaş'ın damadı için istenen ceza belli oldu

 

8 EYLÜL'DE TUTUKLANDI
85 sanıklı TUSKON dosyasında ismi yer alan Ömer Faruk Kavurmacı ve babası Mustafa Şevki Kavurmacı hakkında 15'er yıl hapis cezası talep ediliyor. Ömer Faruk Kavurmacı 8 Eylül günü tutuklanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akp li yargı 05 Mayıs 2017 14:54

    Anlaşılan Kadir Topbaş a diş geçiremediler.Zaten istanbul Belediye Başkanlığı na da aday olmayacağını açıklamıştı.

  • yargı artık bağımsız değil...05 Mayıs 2017 13:45

    Vayyy beee bunuda kılıfına uydurdunuz demek haa !!

  • bırakın bu işleri05 Mayıs 2017 13:18

    kuddisi okkırda hastaydı türkan saylan da hastaydı

  • adalet05 Mayıs 2017 12:31

    reis tehdit edilirken tuscon da en onde gayet sağlıklı ayakta alkıs tutuyordu davaya ıhanet ettın vatan haını damadın var koruma