E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKadınlardan tapu masrafı istemiyor!---

Kadınlardan tapu masrafı istemiyor!

Kadınlardan tapu masrafı istemiyor!
13 Şubat 2011 - 08:29 borsagundem.com

Kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak inşa ettiği Star Towers’da evin tapusunu hanımların üzerine çıkaranlardan masraflar istenmiyor

Tekstil sektöründen gelerek yeni girdiği konut sektöründe 582 konutluk Star Towers projesi ile ismini duyuran RDS & Reform İnşaat, kadınlara karşı uyguladığı pozitif ayrımcılık ile dikkatleri üzerine çekiyor. Evlerin satışında tapuyu hanımların üzerine yapanlardan masrafları almayan firmanın bu uygulaması ile satılan konutların yüzde 35’inin tapusu kadınların oldu. Yaklaşık yüzde 40’ı satılan proje, 2012’nin son çeyreğinde sahiplerine teslim edilecek.
100 milyon dolarlık yatırım bedeliyle  inşaatına başlanan Star Towers’dan sonra 2011 yılında da yatırımlarına devam edecek olan RDS & Reform İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek, yıl içinde yine bir konut projesi planladıklarını ve 800 ile 1000 civarında lüks konut üreteceklerinin altını çizdi.
Ayrıca 3 ay içerisinde İstanbul’un batısında bir AVM projesini de hayata geçirmeyi planladıklarını dile getiren Özbek, “İstanbul’un en iddialı AVM’sini yapacağımızı garanti edebilirim. Bu projeyi yabancı bir ortakla birlikteyapabiliriz. Proje henüz kesinleşmediği için bilgi veremiyorum. Ancak çok yakında detaylar ortaya çıkacak” diye konuştu.
RDS ve Reform İnşaat olarak 2010 yılında ilk gayrimenkul projesi olarak Star Towers’ın yapımına başladıklarını kaydeden Özbek, “Esenyurt’ta hayata geçirdiğimiz Star Towers projesinde bir AVM’nin yanı sıra kuaföründen spa merkezine kadar site sakinlerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak mekanlar yer alacak” dedi.
Yastık altı birikimleri konuta akacak
2010’un üçüncü çeyreğinde konut satışlarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 25.21 oranında daraldığını söyleyen Özbek, “Buna rağmen inşaat sektörü 2010 yılında oldukça hareketli bir yılı geride bıraktı ve konut üretiminde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Ekonomide yaşanan istikrar ortamı ve büyüme rakamlarında gözlenen pozitif artış, yastık altındaki birikimlerin önemli bir kısmını konut yatırımlarına çekecektir” dedi.
Açıklamasında Merkez Bankası’nın 2011 başında zorunlu karşılıkları artırmasına da değinen Özbek, “Bu durum bankaların da kredi faiz oranlarını artırmasına yol açtı. Faizlerdeki artış ilk etapta olumsuz bir hava oluştursa da beklentiler 2011 yılında ekonominin daha da iyi olacağı yönünde” diye konuştu.
Bankaların faiz oranlarını artırsalar bile kampanyalarla bunu tüketicilere hissettirmeyeceklerini vurgulayan Özbek
2011 KOBİ’lere umut olacak
Küresel krizin ardından 2010’u dünya ekonomisine paralel olarak Türkiye ekonomisi için de toparlanma yılı olduğunu söyleyen Nedim Özbek, bizim birçok ülkeye göre daha yüksek bir büyüme hızı yakaladığımızı ifade etti.
2011’in ise KOBİ’ler ve Türkiye ekonomisi için olumlu bir yıl olmasını temenni ettiklerini belirten Özbek, “Gerek istihdamdaki iyiye gidiş gerekse büyüme rakamları bakımından 2010’dan daha pozitif bir yıl bekliyoruz.” diye konuştu.
Fikret İnan’a 1.2 milyon TL’lik  Rolls Royce Ghost
Richa markası ile lüks konut zinciri projesi başlatacak olan Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, işin konseptine uygun olması için Borusan Otomotiv’e özel yapım Rolls Royce Ghost siparişi verdi.
Bu zamana kadar ucuz konut konseptinde 9 bine yakın konut üreten ve artık lüks konut inşa etmek isteyen Fikret İnan’ın mart sonunda teslim alacağı Rolls Royce Ghost 1 milyon 250 bin TL değerinde. Aracın zırhsız olduğunu kaydeden İnan, 570 beygir gücündeki otomobilin 100 kilometre hıza 4.8 saniyede çıktığını dile getirdi. Makam aracı tarzında bir de Mercedes S 350’sinin olduğunu dile getiren İnan, “Bundan sonra yapacağımız işin konseptine uygun araç kullanacağım. Aynı zamanda müşterilerin hizmetinde de olacak” diye konuştu.
Aracı Ankara’da bir ay önce gördüğünü ve çok beğendiğini belirten İnan, “Daha sonra Borusan Otomotiv’e bu aracın siparişini verdim. ben genelde aracın ne kadar kısa sürede hızlandığına dikkat ederim. Bir de 4 saniyede 100 kilometre hıza çıkan Porsche’um var. Bu da ağırlığına göre çabuk hızlanıyor” diye konuştu.
Şarkıcı Metin Şentürk’ün Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru’nu  kırması için Ferrari tahsis eden Fikret İnan’ın ek olarak  Cabrio BMW, Range Rover Jeep, Mercedes S 350, Coupe BMW ve Porsche’si bulunuyor.
Boğaz keyfini Halkalı’ya taşıdı
Sakinlerine sadece ev değil, gerçek anlamda bir yaşam alanı vaat eden Bosphorus City, insanların evlerinde otururken boğaz kenarında yaşadıkları hissini duyabilecekleri bir proje
BİR BAKIŞTA
Adı: Bosphorus City.
Lokasyonu: Halkalı-Küçükçekmece.
Yapan şirket: Sinpaş GYO.
Satış Koordinatörü: Özkan Öztürk.
İnşaata başlama tarihi:
Haziran 2008.
İnşaatı bitirme tarihi:
1. etap Haziran 2010.
Toplam arsa: 246 bin
metrekare.
Toplam inşaat alanı: 481 bin 166 metrekare.
Konut sayısı: 2 bin 796.
En düşük ve en yüksek
konut alanı: 60-645 metrekare.
Konut tipleri: Proje kapsamında stüdyo, 1+1’den 5+1’e kadar daireler ve 5+2 müstakil yalılar.
Konutların tavan yükseklikleri: 2.65 metre ile 2.92 metre arasında değişiyor.
PROJENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ NELER?
Yapılan diğer projelerden farklı olarak sakinlerine sadece ev değil, gerçek anlamda bir yaşam alanı vaat eden Bosphorus City, insanların evlerinde otururken boğaz kenarında yaşadıkları hissini duyabilecekleri bir proje. Türkiye’nin ilk temalı konut projesi Bosphorus City’de, 26 bin metrekare büyüklüğünde, 720 metre uzunluğunda Boğaz, 2 Boğaz köprüsü,  geleneksel ve modern mimari ile yorumlanan Boğaz’ın yalıları ve İstanbul’un seçkin Boğaz semtleri bulunuyor. İstanbul Boğazı’ndaki yerleşkeleri gibi köprülerden biri Ortaköy Meydanı ile Beylerbeyi arasında, diğeri de Anadolu Hisarı Meydanı ile R. Hisarı meydanı arasında yer alıyor. İki köprü arasındaki mesafe ise 330 metre.
FİYAT DÜZEYİ
Metrekare ortalama satış fiyatı:
 2 bin 858 TL.
En düşük ve en yüksek metrekare satış fiyatı: 2 bin 53 TL - 4 bin 98 TL.
En düşük ve en yüksek konut fiyatları: 181 bin 700 TL - 2 milyon 874 bin 975 TL.
Ödeme koşulları: Bosphorus City’de son 208 daire 84 ay vade ve 1150 TL’den başlayan taksitlerle satışa sunuluyor.
ULAŞIM İMKÂNLARI
En yakın devlet okulu kaç km uzaklıkta:  Projeye en yakın ilköğretim okulu 1 kilometre mesafede.
En yakın kolejlerin isimleri neler: Uğur Koleji, Bahçeşehir Koleji, Beykent Koleji.
En yakın poliklinik ve hastanelerin uzaklıkları neler: Projenin 200 metre ilerisine, 544 yataklı bölgenin en büyük hastanesi inşa ediliyor.
En yakın akaryakıt istasyonu kaç km uzaklıkta: 1 kilometre uzaklıkta Shell.
En yakın alışveriş merkezi: Proje dahilinde Ortaköy Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 3 kilometre mesafede Deposite Alışveriş Merkezi, 5 kilometre uzaklıkta Prestige Mall Alışveriş Merkezi bulunuyor. Ayrıca İstanbul Saraylar etabında planlanan alışveriş merkezi 1 kilometre uzaklıkta konumlandırılacak.
Atatürk Havalimanı’na uzaklığı kaç km: 13 kilometre.
TEM veya E-5’e olan uzaklığı: TEM’e 1.5 kilometre, E-5’e 8 kilometre.
Depremde konan vergiler dönüşüm projelerine gitsin
İstanbul’da kentsel dönüşüm çalışmalarında barınma hakkının esas alınmadığını ve bu alanlarda yaşayan insanların başka bölgelere gönderilmelerinin dayatıldığını kaydeden Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Tevfik Özlüdemir, buralara kentsel rantların odaklandığını dile getirdi.
Kentteki konut stokunun iyileştirilmesini hedef alan projelerde yapılması gerekenlere dikkat çeken Özlüdemir, “Yeni konutlar, mevcut sosyal ve kültürel dokular planlanarak üretilmelidir. Bu projeler rantı değil, toplumcu bir bakış açısıyla insanlarımızın barınma hakkını temel almalıdır. Kente bu gözle bakılmalı ve altyapı planlı bir şekilde oluşturulmalıdır. Bunlara ek olarak halk, karar alma süreçlerinde kesinlikle yer almalıdır” diye konuştu.
Projelerin gerçekleştirilmeleri için ihtiyaç duyulacak kaynağın adresini de gösteren Özlüdemir, “1999 Doğu Marmara depremleri sonrasında, depreme yönelik çalışmalarda kullanılmak üzere getirilen özel vergi halen toplanıyor. Bu kaynağın bile dönüşüm projelerine aktarılması toplum yararını gözeten önemli bir adımdır. İnsan yaşamı ve insanca yaşanabilecek alanların kurulması her şeyden daha önemlidir” dedi.
Kentsel dönüşüm projelerine depremi merkez alarak yaklaşan Özlüdemir, “Depreme karşı geçen 11 yılda neredeyse somut hiçbir önleyici adım atılmadı. İstanbul’da çok geç olmadan bu ilkeler doğrultusunda rota belirlenmeli. Aksi takdirde yaşadıklarımız kültürel unsurları yok edilmesi ve rant odaklı projelerle kalmaz. Kentin önemli bir bölümü de depremin yıkıcı sonuçlarına maruz kalır” diyerek sözlerini bitirdi.
Dönüşüm reçetesi:
1- Yeni konutlar mevcut sosyal ve kültürel dokuların planlanması gözetilerek üretilmeli. Projeler rantı değil, halkı merkeze almalı.
2- 1999’dan beri tahsil edilen özel deprem vergileri dönüşüm projelerine aktarılmalı.
3- İstanbul’da çok geç olmadan depreme karşı somut adımlar atılmalı.
EN BÜYÜK PAZAR RESMEN AÇILIYOR
Orta Asya’nın en büyük açık pazarı olma özelliğini taşıyan ve Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ın kuzeyindeki Karakum Çölü’nde 1 milyon metrekarelik alana inşa edilen dev  pazaryeri 15 Şubat’ta resmen hizmete açılacak.
Genç Çelikler İnşaat tarafından inşa edilen yeni yerine taşınacak olan Çöl Pazarı bundan sonra Altın Asır  veya Gündoğar Pazarı ismiyle Asya’nın en büyük ticaret merkezlerinden birisi olacak. Türkmenistan’ın simgesi ve ticaret merkezi olarak görülen Çöl Pazarı, Başkent Aşkabat’ın 15 kilometre kuzeyinde  152 milyon dolara inşa edildi. Ayda bir milyon kişinin ziyaret etmesi hedeflenen pazar, 7 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. 
Çöl Pazarı’nda 12 ve 70 metrekare arasında değişen 2 bin 55 dükkân yer alırken 31 bin metrekare kapalı alanı bulunan pazarda ayrıca 5 bin tezgâh yer alacak.
İstanbul’un üç noktası satılık
Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul Bakırköy, Silivri ve Kıraç’ta üç taşınmazı satmak üzere harekete geçti. Yapılan açıklamaya göre, Bakırköy’de bulunan ve 207 metrekare büyüklüğe sahip olan taşınmaz, bahçeli bir ev. Tamamı Hazine hisseli taşınmaz için 1 milyon 300 bin TL tahmini fiyat ve 260 bin TL geçici teminat istendiğini açıkladı. İhalenin tarihi ise 1 Mart 2011.
Açıklamada Silivri’de bulunan taşınmazın ise 39 bin 50 metrekare yüzölçümünde bir arsa olduğu ifade edildi. Yine, tamamı Hazine’ye ait olduğu bildirilen arsa için 1 milyon TL tahmini fiyat belirlendi. Geçici teminat olarak 200 bin TL’nin istendiği arsa için ihale, 3 Mart 2011’de gerçekleştirilecek.
Esenyurt Kıraç Mahallesi’ndeki taşınmaz ise 1743 metrekare yüzölçümünde bir arsa. Tamamı Hazine hisseli olan arsa için 1 milyon 750 bin TL tahmini fiyat tayin eden Milli Emlak, geçici teminat için de 350 bin TL istedi. İhale 3 Mart 2011 tarihinde yapılacak.
Vakıflar’dan restorasyon karşılığı kiralık
İstanbul Vakıflar’dan yapılan açıklamada, Kadıköy ve Büyükada’da yer alan iki taşınmazın restorasyon karşılığında kiraya vermek üzere ihale edileceği bildirildi. Kadıköy’de yer alan ilk taşınmaz, Osmanağa Mahallesi Halitağa Caddesi’nde bulunuyor. 732 metrekare yüzölçümündeki taşınmaz, 30 yıllığına restorasyon veya onarım karşılığı kiraya verilmek üzere ihale edilecek. Tahmini bedeli 1 milyon 190 bin TL olarak belirlenen taşınmazın geçici teminatı ise 35 bin 700 TL.
Büyükada’da bulunan taşınmaz ise Çınar Caddesi’nde yer alıyor. Açık teklif yöntemiyle ihale edilecek olan taşınmaz, restorasyon karşılığında 49 yıllığına kiralanacak. 302 metrekarelik taşınmaz için tahmini bedel 875 bin TL, geçici teminat ise 26 bin 250 TL olarak belirlendi.
Her iki taşınmazın ihalesi de 21 Şubat 2011’de gerçekleştirilecek.
Kastamonu’da  49 yıllığına üç arazi
Kastamonu Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, biri kent merkezinde, diğerleri Araç ve Tosya ilçelerindeki üç arazinin 49 yıllığına irtifak hakkını vermek üzere ihale düzenledi. Tamamı Hazine’ye ait olan arazilerin büyüklükleri 178 bin 700, 304 bin 437 ve 21 bin 500 metrekare. Rayiç bedeli olarak 3 milyon 574 bin 18 TL, 304 bin 437 TL ve 322 bin 500 TL’lik rakamların belirlendiği araziler için ihale, 6 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirecek. Milliyet - Tebernüş Kireççi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)