E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKadın Fed başkanına sıcak bakılmıyor---

Kadın Fed başkanına sıcak bakılmıyor

Kadın Fed başkanına sıcak bakılmıyor
31 Temmuz 2013 - 08:10 borsagundem.com

Fed Başkanı Bernanke'nin yerine gelecek isim tartışması sürüyor

İsmi öne çıkan isimlerden, ABD Başkanı Barack Obama’nın eski ekonomi danışmanı Lawrence Summers’a hem Demokrat Parti’den, hem de ABD’nin en prestijli gazetelerinden New York Times’tan itiraz var.
Senato’daki Demokratlar geçen hafta Summers’ın danışmanlık döneminde finans alanındaki regülasyonların kaldırılmasına öncülük ettiğini ve küresel finans krizinin meydana gelmesinde rol oynadığını savunarak Obama’ya bir mektup yazmış ve Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen’i desteklediklerini açıklamıştı. Yale Üniversitesi mezunu ekonomi profesörü Yellen, seçilirse Fed’in başına geçen ilk kadın olacak.
‘Kadınlarla takışıyorlar’
New York Times gazetesi de dün yayınladığı editoryal yazıda Yellen’in görev için en iyi aday olduğunu savundu. Gazete, Summers’ı destekleyen grubun kolay pes etmeyeceğini belirterek, Summers’ın arkasındaki isimleri eski Hazine bakanları Robert Rubin ve Timothy Geithner ile ekonomi danışmanı Gene Sperling olarak sıraladı.  
Bu isimlerin Wall Street bağlantılarını ve küresel kriz sırasındaki rollerini hatırlatan gazete, bu grubun Yellen’i politika farklılıklarından değil, erkekler kulübünün üyesi olmadığı için istenmediğini savundu. Gazete, Yellen’in Summers ve destekçilerinin daha önce ‘takıştığı’ yetenekli kadın ekonomi yetkilerine benzeterek bu isimleri Brooksley Born, Christina Romer, Sheila Bair ve Elizabeth Warren olarak sıraladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)