E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabine toplanıyor! Emekli düzenlemesi görüşülecek ---

Kabine toplanıyor! Emekli düzenlemesi görüşülecek

Kabine toplanıyor! Emekli düzenlemesi görüşülecek
14 Temmuz 2024 - 15:03 borsagundem.com

Kabine, salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Erdoğan'a sunulacak.

Milyonlarca emeklinin gözü, 16 Temmuz Salı günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine'de olacak. Kök aylığının düşük olması nedeniyle zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Nihai kararın verilmesinin ardından zam oranı ve kapsamı netleşecek.

Emekli düzenlemesi masada

Habertürk'te yer alan habere göre, en merak edilen başlık ise en düşük emekli aylığını artırmaya yönelik çalışma. Zam miktarı ne kadar olacak, kök aylık mı artacak, hazine desteği mi devam edecek? Nihai karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduktan sonra verilecek. Zammın kapsam ve oranının netleşmesiyle, yasa değişikliği için harekete geçilecek. Düzenlemenin zamdan yararlan-a-mayan 1,8 milyon emekli ile sınırlı olması bekleniyor.

Fahiş fiyatla mücadele değerlendirilecek

Yıllık enflasyonun yüzde 75,45 ile zirveyi görmesi sonrası haziran ayında ibre aşağı döndü. Yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak açıklandı. Son veriler ışığında; enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele değerlendirilecek. Alınabilecek ek tedbirler görüşülecek.

NATO Zirvesi kapsamında Türkiye’nin temasları görüşülecek

NATO'nun 75. yıl zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'da birçok devlet ve hükümet başkanıyla da temas yürüttü. O temasların çıktılarını kabinesiyle değerlendirecek. Suriye ile normalleşme sürecinin de ele alınması beklenirken, olası Erdoğan-Esad buluşmasıyla ilgili son durum da görüşülecek.

Terörle mücadele operasyonları

Yurt içinde ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da masada olacak. Alınan kararları, toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

2025’te emekli olanlar daha az maaş alacak2025’te emekli olanlar daha az maaş alacak

 

Emekli maaşına zam için tarih verildiEmekli maaşına zam için tarih verildi

 

Destici: En düşük emekli maaşı 21 bin liranın üzerinde olmalıDestici: En düşük emekli maaşı 21 bin liranın üzerinde olmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SSK emekli 15 Temmuz 2024 09:51

    Acil intibakkkkkkkkkk imdattttttttttt prim gün sayısı az olanla çok olan aynı maaş olmaz adaletli olun yeter artık

  • borsacı15 Temmuz 2024 06:02

    TL AŞIRI DEGERSİZ HER GEÇEN GÜN DEGER KAYBEDEN BİR PARAMIZ VAR NE KADARDA ZAM VERİLSE ALIM GÜCÜ ERİYEN PARA ZAMLARI YETERSİZ HALE GETİRMEKTE .EKENOMİMİZ İYİ DEGİL .

  • F14 Temmuz 2024 19:14

    Memur emeklisine de memura verilen ek ödeme Cumhurbaşkanı mız ın geçen yıl seçimlerden önce söylediği gibi memura ne veriliyorsa emekliyede yansıtılacak dediği gibi yansitilmali

  • Turkogluturk14 Temmuz 2024 18:45

    Zam degil secim istiyorux.

  • BEDUACI14 Temmuz 2024 15:59

    SEN  MEMUR  EMEKLİSİNE  8000  TL  VER İŞÇİ EMEKLİSİNE  VERME  2000  ÖNCESİNE  İNTİBAKTAN  YARARLANDI  2000  SONRASI  YOK   İNSANLARI AYRIŞTIRDIGINIZ  YETER   MİLLETİ  SALAK YURDUNA  KOYDUNUZ  YETER  SİZE  GELİNCE  10   YERDEN  MAAŞ  ALIN  YETMİYORMUŞ  GİBİ  BİRDE HUZUR  HAKI ALIN  2  YILDA  SİGORTA  BİLE  ÖDEMEDEN  EMEKLİ  OLUN  OH NE  GÜZEL   DEVLETİN  BİR KURUŞUNU  HAKSIZ YERE  YİYENLERE  HARAM  ZIKIM  OLSUN

  • Jdjsj14 Temmuz 2024 19:38

    Dangalak memur emeklisi 8000 aldığı. Zir cahil akkoyun.

  • Vatandaş 14 Temmuz 2024 15:36

    Emeklinin ahı elbet birgün tutacak...Hem düşük maaş hem de 5000 primli ile 10 Bin primlinin yaklaşık aynı maaşı alması insani de değildir İslami de değildir..

  • emekli14 Temmuz 2024 15:12

    memur emeklilerinin 8000 bin lirasını her ay çaldılar,memura verilen emeklisine verilmedi bu akp nin ne kadar adaletsiz olduğunun bir kanıtı,ölün diyorlar resmen,size oy verdim bir dahamı tövbeler tövbesi 

  • ...15 Temmuz 2024 07:41

    Uc kurus maas icinmi oy vermekten vazgectin,menfaatci .

  • Mehmet 14 Temmuz 2024 16:20

    Sen hiçbir zaman oy vermedin algıcı