E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Kripto para piyasalarına ve kripto para teknolojisine dünyanın dev bankalarının pek sıcak bakmadığı bilinen bir gerçek. Ancak son zamanlarda, başta yatırım bankaları olmak üzere birçok finansal kurum kripto endüstrisine olan mesafeli tavrını yavaş yavaş yumuşatıyor.
Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu kurumlar arasına şimdi de ABD’nin en büyük bankalarından biri olan JPMorgan katılıyor.
JPMorgan kriptoya ısınıyor
Bitcoinist’ten Christian Encila’nın haberine göre, JPMorgan’ın kriptodan nefret etmediği artık bir sır değil. Bankacılık devi JPMorgan’ın kripto konusunda hiçbir zaman gerçekten çok şefkatli olmadığı düşünüldüğünde, söz konusu olan kripto cüzdanıysa, bu biraz şaşırtıcı olabiliyor.
Piyasa değerine göre en büyük bankalar ve banka holding şirketleri listesinin başında yer alan JPMorgan, farklı bir duruş sergileyerek kripto cüzdanı benimseyen artan sayıda insan ve finansal kurum arasına katılıyor.
Hatırlanacağı gibi, bu yılın Mayıs ayında toplam değeri 390,26 milyar dolar olan JPMorgan’ın CEO'su Jamie Dimon, Bitcoin'in ‘önemli bir artısı’ olduğunu söylediğinde herkes buna şaşırmıştı. Kripto para birimleri ve bunların mevcut finansal sistem üzerindeki etkileri hakkında şüpheci olduğu bilinen Dimon'un açıklaması birçok insan için şok etkisi yaratmıştı. Ancak gelişmeler, bankanın arka planda bazı hamleler yaptığını ortaya koyuyor.
Ağustos ayında, JPMorgan'ın varlık yönetimi müşterilerine uyguladığı bir programla toplam 6 kripto fonuna erişim sağlamak için sessizce hareket ettiği ortaya çıkmıştı. Kısa bir süre önce, 2 Kasım tarihinde ise, Amerikan bankacılık lideri JPMorgan’ın, Polygon blockchain ağında kolaylaştırılan ilk merkezi olmayan finans (DeFi) ticaretini başarıyla gerçekleştirdi. Görünüşe göre bankacılık devinin, gelişen kripto cüzdan endüstrisinde daha yapacak çok işi varmış.
JPMorgan kendi kripto cüzdanına sahip oluyor
15 Kasım'da ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (United States Patent and Trademark Office - USPTO), bankanın, ‘J.P. MORGAN WALLET’ için ticari marka talebini kabul etti ve bu, bankanın dijital para transferi ve takası için kripto para cüzdanı hizmeti sunmasını sağlayacak.
Lisanslı bir metaverse ticari markası ve NFT avukatı olan Michael Kondoudis, 21 Kasım'da Twitter hesabı aracılığıyla haberi doğruladı. Kondoudis, Bitcoin gibi dijital varlıklar için tescilli kripto cüzdan ticari markasının, kripto ödeme işlemlerini ve sanal vadesiz hesaplarını da etkinleştireceğini söyledi.
Kondoudis, ayrıca cüzdanın, karşı taraf fonları ve elektronik transfer yönetimi gibi diğer ilgili finansal hizmetleri de kapsayacağını ifade etti.
JPMorgan'ın kendi kripto cüzdanına sahip olma kararı, müşterileri için kripto varlıklarına güvenli bir şekilde maruz kalmalarını sağlamak için blockchain teknolojisini hizmetlerine dahil etmenin yollarını keşfetme çabalarına ek olarak geliyor.
Daha fazla şirket kriptoyu keşfediyor
Geçen ay, küresel finansal hizmetleri lideri Visa, kripto para işlemleri yönetimi ve USPTO ile kriptoyla ilgili iki ticari marka uygulaması aracılığıyla kullanıcı etkileşimi için sanal bir ortamın oluşturulmasına yönelik planlarını detaylandırmıştı.
Öte yandan American Express, kullanıcılarının yaptıkları herhangi bir satın alma işlemi için dijital para birimleri ile ödüllendirilmelerini sağlayan ilk kripto ürününü piyasaya sürmek için Haziran ayında kripto varlık yöneticisi Abra ile ortaklık kurmuştu.
JPMorgan'ın kripto endüstrisini benimsemeye yönelik olarak bir adım daha ileri gitmesiyle, finansla ilgili diğer geleneksel küresel şirketlerin de aynı şeyi yapması sürpriz karşılanmayacağa benziyor.
Visa destekli kripto banka kartı
Visa ilk kripto kartını çıkardı
Bitcoin ülkesinden flaş karar: Hedef tüm kriptolar!
Milyarder yatırımcı kriptoya inancını koruyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (01:53)