E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Kripto para birimlerinin fiyatlarının fazlasıyla değişken olduğu biliniyor. Ancak Bitcoin’in bu yılki %69’luk yükselişi birçok kripto yatırımcısı için oldukça etkileyiciydi. Çoğu zaman kripto paralarla karşılaştırılan altınınsa fiyatı bu yıl ancak %11 yükselebildi. Aynı dönemde ABD borsalarında S&P 500’ün kaydettiği yükselişse sadece %7’ydi.
Financial News’in haberine göre hem altının hem de Bitcoin’in bu yılki yükselişinde mantıklı bir temel olduğu belirtiliyor. Zira Silicon Valley Bank, Signature Bank ve Silvergate Bank’in iflas etmesi, sistemik açıdan önemli bir finans kurumu olan İsviçre bankası Credit Suisse’in UBS’e zorla satılması gibi gelişmeler geleneksel bankacılık sistemine ilişkin endişeleri ortaya çıkardı.
Western Alliance’ın hisseleri, bankanın 5 Nisan’da mevduat çıkışlarını açıklamamasının ardından %12 değer kaybetti. Bu da bankacılık krizinin henüz tam olarak aşılmadığını gösterir nitelikte.
JPMorgan Küresel Piyasalar Stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou bu süreçte kripto paralardaki yükselişi açıklarken, “Kripto destekçileri için, ABD bankacılık krizi geleneksel finansal sistemin zayıflıklarını ortaya çıkardı. Kriz banka varlıklarındaki vade uyumsuzluğunun mevduat kaçışlarına duyarlı olduğunu gözler önüne serdi” ifadelerine yer verdi.
Panigirtzoglou, “Kripto destekçileri uzun zamandır kripto ekosisteminin daha üstün olduğunu savunuyorlar. Zira mevduatlar, para piyasası fonlarının dijital bir biçimi olarak yüksek kaliteli likit varlıklarla %100 desteklenen ve bu nedenle mevduat kaçışlarına daha az duyarlı olan sabit-coin’ler gibi varlıklarda tutuluyor” dedi.
Ancak Panigirtzoglou, o kadar iyi bilinmeyen iki desteğe daha dikkat çekiyor. Borsa stratejisti doğrudan Bitcoin ağında bulunan ve NFT'leri mümkün kılan Bitcoin derecelerinin lansmanına işaret etti.
JPMorgan stratejisti, “Metin veya görüntüler gibi metaverilerin herhangi bir akıllı sözleşmeye ihtiyaç duyulmadan direkt Bitcoin ağında yazılabiliyor. Diğer blockchain ağlarında ise NFT’ler akıllı sözleşmeler yoluyla üretilebiliyordu” ifadeleriyle bu lansmanın ne anlama geldiğini açıkladı. Panigirtzoglou’na göre eğer bu yeni Bitcoin varlıkları daha önceki NFT boğa piyasasına benzer bir etki yaratırsa işlem ücretleri daha yüksek bir seviyeye çıkabilir ve Bitcoin madencilerinin gelirini artırabilir.
Panigirtzoglou Bitcoin için bir diğer önemli olayın da Nisan 2024’te gerçekleşecek Bitcoin bölünmesi olduğunu belirtti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Bitcoin her dört yılda bir bölünme işleminden geçiyor. Bu gelişme tıpkı hisse senedi bölünmelerinde olduğu gibi varlığın değerinde hiçbir gerçek değişim yaratmasa da bölünme genellikle fiyatlara olumlu yansıyor.
JPMorgan stratejisti bölünme sürecini açıklarken, “Bu ceteris paribus’tan uzak bir adım olsa da Bitcoin maliyetini mekanik olarak yaklaşık 40 bin dolara çıkaracak ve olumlu bir psikolojik etki yaratacak. Bunun sebebi Bitcoin’in üretim maliyetinin tarihsel olarak etkin bir alt sınırda hareket etmesidir” dedi.
Bitcoin’de daha önceki bölünmeler 2016’da ve 2020’de gerçekleşmişti. Piyasalar Bitcoin bölünmesini takiben kripto para biriminde güçlü bir boğa piyasası yaşanmıştı.
Ekonomistler uyarıyor: ABD’de kredi krizi başladı
Kripto hakkında doğru bilinen yanlışlar
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Banka batarsa bitcoin mi kalır tüm hesaplar bankada banka hesabı belirtmediğiniz Bi bitcoin arayüzü varmı yani o işlemleri gerçekleştirebilmek için öncelikle bankanızda hesabınızda olan parayı Bi şirketin hesabına gönderiyorsunuz o şirketin içinde sizin adınıza bir kripto hesap numarasının içine paranız gidiyor ve işlemleri öyle yapabiliyorsunuz iyi güzel hoş ta bu parayı gönderdiğiniz şirketin olduğu banka batarsa bu şirket o parayı bankadan alamadığı sürece bunu karşılamaz yani bu aracı firmalarda belli bir komisyonlar çalışan kurumlar o sebeple böyle büyük paraları karşılayacak güçleri olamaz düşünsenize dünya çapında kripto hesapların oldugu iki üç banka battığını kiripto diye bişey kalmaz buharını veya dumanını bile göremezsiniz anlayacağınız güvenli bir liman değil
Günaydınlar 1 aydan uzun süredir kar yaptık herkes anladı büyü bozuldu :D ... 25,000 düşsede rahatlasak diyoruz hedef 30 bin üzeri 38 den 40,000 zirve ...haber akışı önemli tabi
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (20:38)