E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan'dan Türk şirketleri için iyi haber---

JP Morgan'dan Türk şirketleri için iyi haber

JP Morgan'dan Türk şirketleri için iyi haber
11 Eylül 2014 - 16:39 borsagundem.com

JP Morgan, Türkiye'de cari işlemler açığının ılımlı şekilde iyileşmeye devam edeceğini öngördü

TCMB'nin bugün açıkladığı Temmuz ayı cari işlemler açığı verilerini değerlendiren JP Morgan, GSYH'nın yüzde 6,0'sı seviyesine gerileyen cari işlemler açığının yılın geri kalanında kademeli olarak yüzde 5,8 seviyesine ineceğini öngördüklerini bildirdi.

Temmuz ayı cari işlemler verisinin bir kez daha Türk şirketlerin dış borçların yeniden finansmanında herhangi bir zorlukla karşılaşmadıklarını gösteridğini belirten JP Morgan, cari işlemler açığında daralma durduğunda da bu trendin devam etmesini beklediklerini
söyledi.

Bununla birlikte yüksek dış finansman ihtiyacının hala Türk finansal varlık fiyatlarının global risk iştahında değişikliklere karşı hassas oldukları anlamına geldiğini ifade eden JP Morgan,
TCMB'nin dış yeniden dengelenmede sona gelinmekte olduğunu oldukça farkında olduğunu da savundu. JP Morgan, TCMB'nin bu farkındalık nedeniyle politika faiz inde daha fazla indirimini gündemden düşürdüğünü ve daha ihtiyatlı bir dil kullandığını da öne sürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)