E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da maaşlar arttı---

Japonya'da maaşlar arttı

Japonya'da maaşlar arttı
04 Mart 2014 - 06:41 borsagundem.com

Şirketlerin yarı zamanlı çalışanların ücretlerini artırması üzerine Japonya'da taban ücretler 22 aydır ilk kez artış kaydetti

Japonya'da şirketlerin yarı zamanlı çalışanların ücretlerini artırmasıyla ülkede maaşlar Ocak'ta neredeyse 2 yıla yakın süredir ilk kez artış göstererek, Başbakan Shinzo Abe'nin ülkeyi 15 yıldır devam eden deflasyondan çıkarma mücadelesini destekledi.

Tokyo'daki çalışma bakanlığının açıklamasına göre primler ve fazla mesai hariç taban ücretler Ocak'ta yıllık bazda yüzde 0.1 artarak 22 aydır ilk kez yükseldi. Genel olarak ücretler yüzde 0.2 düşüş kaydederek 3 aydır ilk kez düştü.

Japonya'da Nisan'da devreye girecek satış vergisi artışının öncesinde tüketici harcamaları ve sanayi üretimi artarak, yarı zamanlı çalışan talebini destekledi. Abe'nin yanıtlaması gerkeen asıl soru ise, istihdam piyasasındaki sıkılaştırma, ne kadar çabuk tam tamanlı çalışan sayısına da yansıyarak, yüksek vergi ve hızlanan enflasyonla başetmeye çalışan hanehalklarının ihtiyacı olan ücret artışını sağlayabileceği olarak öne çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)