E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'da enflasyon son 5 ayda ilk kez yavaşladı---

Japonya'da enflasyon son 5 ayda ilk kez yavaşladı

Japonya'da enflasyon son 5 ayda ilk kez yavaşladı
18 Ekim 2024 - 07:08 borsagundem.com

Japonya'da enflasyon verileri Nisan ayından sonra ilk kez yavaşladı

Açıklanan verilere göre, petrol ürünlerini içeren ancak taze gıda fiyatlarını içermeyen çekirdek tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Eylül ayında bir önceki yıla göre %2,4 artarken, medyan piyasa tahmini %2,3 artış yönündeydi. Ağustos ayındaki %2,8'lik artışa kıyasla yavaşlama, büyük ölçüde hükümetin gaz ve elektrik faturalarını azaltmak için geçici sübvansiyonları uygulamaya koymasından kaynaklandı ve bu durum önümüzdeki aylarda çekirdek enflasyon üzerinde muhtemelen baskı oluşturacak.

BOJ tarafından talebe bağlı fiyat hareketlerinin daha iyi bir göstergesi olarak yakından izlenen taze gıda ve yakıtın etkilerinden arındırılmış endeks, Ağustos ayındaki %2,0'lık artışın ardından Eylül ayında yıllık bazda %2,1 arttı.

HEDEF GELECEK YILA KADAR %2'NİN ALTI

Capital Economics Asya-Pasifik Başkanı Marcel Thieliant, "Taze gıda ve enerji hariç enflasyonun, kademeli olarak %2'nin altına düşeceği gelecek yılın başlarına kadar %2 civarında kalmasını bekliyoruz" dedi.

TÜFE verilerine göre hizmet enflasyonu Ağustos ayındaki %1,4'ten Eylül ayında %1,3'e yavaşladı, bu da şirketlerin artan işçilik maliyetlerini yalnızca ılımlı bir hızda yansıttığının bir işareti.

BOJ'un 30-31 Ekim'deki bir sonraki faiz gözden geçirmesinde politika değişikliği beklenmiyor, ancak piyasalar bankanın Aralık ayında faiz artırıp artırmayacağı veya Ocak ayına kadar bekleyip beklemeyeceği konusunda bölünmüş durumda.

Netflix 3. çeyrekte 5 milyon yeni abone kazandıNetflix 3. çeyrekte 5 milyon yeni abone kazandı

 

New York borsası günü artıda kapadıNew York borsası günü artıda kapadı

 

Memurun fazla mesai ücreti belli olduMemurun fazla mesai ücreti belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)