E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya Trump'a yatırım paketi önerecek---

Japonya Trump'a yatırım paketi önerecek

Japonya Trump'a yatırım paketi önerecek
03 Şubat 2017 - 15:18 borsagundem.com

Japonya Trump'a ABD'de 700,000 istihdam yaratacak yatırım paketi önerecek

Japonya'da hükümet kaynakları, ABD Başkanı Donald Trump'a önerilmek üzere ABD'de 700,000 istihdam yaratacak 450 milyar dolar değerinde bir yatırım paketi hazırlandığını söylediler.

Adlarının açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin 10 Şubat'ta yapacağı Washington ziyaretinde açıklanacak olan beş parçalı pakette yüksek hızlı trenler ve siber güvenlik gibi altyapı alanlarında yatırımlar öngörüldüğünü söyledi.

Yabancı ülkelerdeki altyapı projelerine yatırım Abe'nin büyüme stratejisiyle birebir uyuşuyor. Abe Japonya'da yüksek kaliteli altyapı teknolojisine yatırım yapılmasını istiyor.

Japonya 10 yıllık sürede kamu ve özel fonlardan 17 trilyon yen (150 milyar dolar) yatırım sağlayacak. Bu projelerde ABD'nin kuzeydoğusunda ve Texas ile California eyaletlerinde yüksek hızlı demiryolları yapımı ile metro ve tren vagonlarının yenilenmesi yer alıyor.

Pakette ayrıca küresel altyapı yatırımı, robot ve yapay zeka geliştirilmesinde ortak çalışmalar ve siber güvenlik ile uzay araştırmalarında işbirliği de yer alıyor.

Kaynaklar, yatırım paketinin bir kısmının finansmanı için hükümetin döviz rezerv hesaplarını kullanması gerekebileceğini söylediler.

Bazı gazetelerde yer alan haberlere göre hükümet ayrıca bağlantılı olduğu finans kuruluşları, büyük bankalar ve bazı emeklilik fonlarından da finansman arayabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)