E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Japonya´da GSYH’nın son çeyrekte yıllık bazda yüzde 3.5 daraldığının açıklanması, dünyada büyümenin zayıflaması ve Çin ile yaşanan gerginliklerin dünyanın üçüncü büyük ekonomisini resesyona doğru itmekte olduğu yorumlarına neden oldu. Geçen yıl yaşanan depremden bu yana en yüksek oranda küçülen Japonya ekonomisinde son çeyrekte GSYH´da küçülme yüzde 0.9 olsa da, Sony ve Panasonic gibi şirketlerin, piyasalarda rekabet ve güçlü yen nedeniyle zararlarını karşılamak için yaptıkları kesintiler, sermaye harcamalarında daha yüksek bir düşüşe neden oldu. ABD ekonomisinde üçüncü çeyrekte az da olsa bir yukarı hareket olsa da Japonya ve Euro Bölgesi´nde düşüş sürüyor. Mitsubihi UFJ Morgan Stanley Securities’den ekonomist Tatsushi Shikano “GSYH verisi ekonominin resesyona girdiğini teyit ediyor. Ekonomi, bu çeyrekte de küçülmeye devam ederek üst üste iki çeyrektir küçülme yolunda” dedi. Resesyon, iki çeyrek üst süte küçülme olarak tanımlanıyor. Büyüme verisinin Japonya Merkez Bankası’nı, Eylül ayında parasal teşvik amacıyla başlattığı gevşemeyi sürdürmek konusunda baskı altında tutacağı kaydediliyor. Bankanın önümüzdeki hafta yapacağı incelemede politikasını değiştirmese de, analistler bankanın 19-20 Kasım’da, Fed toplantısının hemen ardından yapacağı incelemede teşvikleri artırabileceğini düşünüyorlar. Japonya’nın Temmuz -Eylül döneminde GSYH düşüşünde dış talep 0.7 baz puan düzeyinde etkili oldu. Bu dönemde Japonya’nın ihracatı yüzde 5 azaldı. Bu düşüş, Geçen yıl Nisan-Haziran dönemindeki yüzde 6 oranındaki azalıştan sonraki en büyük gerileme. Çin ile bazı adalar nedeniyle ortaya çıkan siyasi gerilim de, Çin’de Japon mallarının boykot edilmesine ve ihracatta azalmaya neden oluyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:32)