E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizJapon Merkez Bankası ne yapacak?---

Japon Merkez Bankası ne yapacak?

Japon Merkez Bankası ne yapacak?
29 Aralık 2015 - 08:59 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah piyasa raporunda Japon Merkez Bankası'nın politikalarına dikkat çekti

Japonya Merkez Bankası son faiz toplantısında almış olduğu kararla birlikte tahvil alım programındaki vade tarihini uzatmıştı. Bu karar piyasalarda Japonya Merkez Bankası’nın parasal genişleme miktarını arttırmayacağı izlemini yarattı. Bunun da etkisini Yen para birimi üzerinde gördük. Karardan sonra Yen, hem Euro hem de Dolara karşı değer kazanmasını sürdürdü. Japonya MB yetkililerinden Funo’nun yapmış olduğu açıklamaya göre de son yaşanan fiyat düşüşleriyle birlikte yeni bir parasal genişlemeye gitmeye gerek olmadığının altını bir kez daha çizdi. Bankanın aldığı kararların ve yetkililerin yapmış olduğu açıklamalara baktığımızda kısa vade de Japon Yeni’nin değer kazancına yönelik hareketlenmeler yaratabileceğini belirtebiliriz. USDJPY paritesi 120.30 desteğinin üzerinde kalmaya çalışıyor. Bu seviyede tutunamaması halinde 118.80 seviyesine kadar geri çekilme görülebilir. Direnç olarak ise 121 seviyesi önemli olacaktır.

Dolar/TL ‘de Düşüş Devam Edecek Mi?...

Yılın son günlerine girdiğimizde dolar/tl kurunda aşağı yönlü bir hareketlenme izliyoruz. Dün Rus Enerji Bakanı’nın da yapmış olduğu “Türkiye’ye doğalgaz sevkiyatını arttırmaya hazırız” mesajı yurtiçi piyasaları olumlu etkileyebilir. Son bir aydır gerilen Türk-Rus ilişkilerinde olası bir toparlanma ışığı piyasalar tarafından iyimser gelişme olarak algılanacaktır. Ancak iki devlet arasındaki ilişkilerin tamamen düzeleceğinden bahsetmek henüz erken. Sadece bu şekilde gelebilecek iyimser mesajlar TL varlıkları üzerinde pozitif etki sağlayabilir. USD/TL kuruna baktığımızda 2.9060 seviyelerinde işlem görüyor. 2.90 seviyesinin kırılması halinde 2.87 ‘ye kadar geri çekilmeler görülebilir. Direnç seviyesi ise 2.9300.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)