E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon hisseleri düşüşe geçti---

Japon hisseleri düşüşe geçti

Japon hisseleri düşüşe geçti
05 Ağustos 2013 - 08:22 borsagundem.com

Japonya hisseleri ABD istihdam verisi sonrası yenin dolar karşısında tutunmasının ardından düştü

Japonya hisse senetleri, ABD istihdam verisinin hayalkırıklığı yaratmasının ardından yenin dolar karşısında tutunması sonucu değer kaybetti ve Topix Endeksi son üç günde ilk kez aşağı yönde hareket etti. Sigorta şirketleri grubu, endeksteki 33 grup arasında, düşüşlere öncülük etti.
Sigorta şirketlerini içeren endeks, önceki iki gündeki yüzde 8'lik sıçramasının ardından yüzde 2.8 geriledi. Dai-ichi Life Insurance Co., sektördeki düşüşlere öncülük etti. Sanayi makinaları üreticisi Hitachi Zosen Corp., zararının büyümesinin ardından yüzde 5.7 geriledi. Bilgisayar parçaları üreticisi Mitsumi Electric Co., ilk çeyrekte 1.7 milyar yen (17.1 milyon dolar) zarar açıklaması sonrası, Nikkei 225 Endeksi'ndeki hisseler arasında en fazla kaybettiren oldu. Elektronik eşya üreticisi Casio Computer Co., karının yüzde 31 artmasının desteği ile yüzde 5 sıçradı.
Topix Endeksi yüzde 0.7 düşerek, Tokyo saati ile 12:46'da, 1,187.88 puana geriledi. Endeksteki hisse gruplarının bir hariç tümü aşağı yönde hareket etti. Endeks önceki iki seansta yüzde 5.7 yükselerek, 28 Haziran'dan bu yana en büyük çaplı iki günlük yükselişini gerçekleştirdi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.8 düşerek 14,346.15 puana indi. Yen dolar karşısında, 2 Ağustos'taki seviyesi olan 99.95'ten 98.81 seviyesine geldi.
Tokyo'da Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd. piyasa stratejisti Ayako Sera, "Hisse senetleri geçen hafta biraz fazla güçlü seyretti, bu nedenle, yatırımcılar bu işlemlerini tersine çevirdi," dedi ve "ABD istihdam verileri Fed'in teşvikleri yakın zamanda azaltmayacağını işaret ederken, yen yükseldi. Bu durum, riskten kaçınmayı artırması dolayısıyla, hisse senetleri için olumsuz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)