E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Japonya’da şantiyelerde, fabrikalarda veya ofislerde, 70 yaşında, hatta 80 yaşındaki çalışanlara rastlamak olağandışı bir durum değil.
İşsizlik oranın yüzde 2,2 seviyelerinde olduğu ve işgücü ihtiyacının her yıl yükseldiği Japonya’da emeklilik maaşlarının düşük olmasıyla birlikte, yaşlılar çalışmak zorunda kalıyor.
Emeklilerin yüzde 20'si göreli yoksulluk sınırı altında
Japonya’da, 2017 yılında 65-69 yaş grubundaki istihdam oranı erkeklerde yüzde 54,8, kadınlarda ise yüzde 35 olarak kayda geçti. Bu oran OECD ülkeleri arasında en yükseği olarak biliniyor.
Ayrıca OECD verilerine göre, 65 yaşın üzerindeki Japonların yaklaşık yüzde 20'si göreli yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Ülkedeki aylık ortalama gelir 3 bin 380 doları bulurken, emeklilerin ortalama geliri bin 403 dolar seviyesinde. Buna göre alım gücü daha düşük olan Japonlar emeklik maaşlarının yanı sıra çalışmak zorunda kalıyor.
Bakanlık: Aktif olduğunuz yıllar para biriktirin
Geçtiğimiz haziran ayında ayında, emeklilik maaşlarının yükselmeyeceğinin sinyalini veren Japon Maliye Bakanlığı, çalışanlara aktif oldukları süre boyunca 140 ila 390 bin dolar para biriktirmeleri tavsiyesinde bulundu. Ayrıca yaşam süresinin arttığı ülkede hükümet, emeklilik yaşını 65’ten 70’e çıkarmayı düşünüyor.
Öte yandan, yetkililer yaşlıları istihdam etmeye devam ederek, ekonomik sebeplere dayalı göçün de önüne geçmek sitiyor. Artan işgücü talebiyle Japonya göç yasalarını hafifletmek zorunda kaldı. Geçtiğimiz ekim ayında ülkede çalışan yabancı sayısı 1 milyon 460 bin ile rekor sevilere ulaşmıştı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Ama bizim eyt liler 50 yaşinda emekli olup yan gelip yatmak istiyorlar bu sünepelerden nasıl kurtulacağız reis bu aadamlardan bi cacık olmaz o yüzden yaşı seve seve bekliyecekler maalesef ülkemizde 2 calısan 1 emekliye bakiyor bu gelismis ülkelerde enaz 4/1 ve üzeridir.Eğer bu sünepelere taviz verilirse zaten zor dònen sgk sistemi çöker
japonya ikinci dünya savaşında yedi iki tane atom bombasının etkisini hala sürdürmektedir.japonya abd nin köle devletlerinden biri olup, sürekli kazındığını abd dolarına yatırdı ve yanlış yaptı bunun yerine dünya nın çeşitli bölgelerine yatırımlar yapsa ve abd nin güdümünden kurtulsa idi dolar bu kadar değerli olmaz idi dünya da .japonya da tüm her şey ateş pahası pahalı olduğunu biliyorum.
Japonyada herşey göründüğü gibi değilmiş
Bütün paralarınızı Geyşaya Suşiye harcıyorsunuz emekli olunca para kalmaz tabii.
Uyanıklar Çift dikiş yapıyorlar
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (14:17)