E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenmeyen TOKİ konutlarını örnek yapı olarak gösterdi.
Moriwaki, depremler nedeniyle yıkılan veya zarar gören binalarda inceleme yapmak üzere Kahramanmaraş'a geldi.
Bölgede incelemede bulunan Moriwaki, 6 Şubat'taki depremlerde TOKİ konutlarının yıkılmadığını hatırlattı.
TOKİ konutlarının iyi zeminli bölgelere yapıldığını ifade eden Moriwaki, TOKİ'nin kendi içinde de denetim sisteminin çok iyi çalıştığını kaydetti.
TOKİ konutlarının örnek alınması gerektiğini dile getiren Moriwaki, "TOKİ kendi içinde kontrol yapıyor ve onun için de daha güvende. TOKİ bu durumda daha güvenli. Her yerde aynı sistem yapılabilirse daha iyi olacak." dedi.
"Çocukluktan eğitim gerekiyor"
Moriwaki, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından artçıların bir seneye kadar devam edebileceğini belirtti.
Hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi gerektiğini vurgulayan Moriwaki, "Artık hasarlı olan binaya gitmemek lazım, kritikse inşaat mühendisine ya da mimara kontrol ettirmek gerekiyor. Hasar hiç yok, zemin iyi ise korkulacak bir şey yok demektir." ifadelerini kullandı.
Prefabrik konutların daha güvenli olduğunu aktaran Moriwaki şöyle devam etti:
"Kolonda, kirişte çatlak yoksa problem yok. Duvarda çatlaklar olabilir. İnşaat mühendisi 'Sıkıntı yok.' diyorsa rahatça yaşayabilirsiniz. Fazla korkmamak lazım. Bunun için uzun vadede çalışmak lazım, çocukluktan eğitim gerekiyor. Siz Türkiye'de 'Çocuklar duymasın.' diye deprem hiç gösterilmiyor ama aniden deprem olduğunda çocuğun bilgisi yok. Onun için küçük yaşta eğitim verilmesi gerekiyor. Biz Japonya'da çocuklara anaokulundan itibaren çizgi filmlerle eğitim vermeye başlıyoruz. Kademe kademe bilgilendiriyoruz, insanda bilgi varsa korkmuyorlar. Türkiye'de ise 'Ben depremden korkuyorum.' diyor. "
"Hazırlan, depreme dayanıklı ol"
Moriwaki depremlere karşı hazırlıklı olunmasını önerdi.
Yaşam üçgeni yönteminin önemine değinen Moriwaki, "Kahramanmaraş ve 1999 depreminde insanlar uyuyordu deprem oldu diye kalktı sonra kaçmaya başladılar. Oradan çoğu insan kurtulabilirdi. Ama en kötüsü merdivende insanlar öldü. Depremde kaçmamak gerekiyor. Asansör ve merdiven kullanmayacağız. Yatak yanında su, düdük ve küçük çikolata olmalı." diye konuştu.
Japonya ve Türkiye'nin deprem bölgesi olduğuna dikkati çeken Moriwaki, "Artık biz bunu kabul etmek zorundayız. Sallanmadan önce iyi hazırlan, depreme dayanıklı ol." ifadesini kullandı.
TOKİ, İzmir'de depremzedeler için inşa edilen 4602 konutu tamamladı
Japonya büyük depremleri nasıl az hasarla atlatıyor?
Japon deprem uzmanından korkutan Marmara ve Ege uyarısı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Bizim japon abimiz Adamsın sen Bize verdiğin bilgiler çok önemli Yalnız bide öküz kafalı bir tabaka var bizde Devletin her güzel işine karşı çıkar bu hıyarlar İha lara sihalara da dokukunacalarmış Sana zahmet bu hıyarlara söyle yapılan iyi işlerede çamur atmasınlar Biz senin gibi iyi bir Japon Miyazaki abimizide unutmadık Van depreminde can vermişti Rabbim mükafatınını verir inşallah ona .Mehmet Akifin dediği gibi japolar birde müslüman olslar var ya negüzel olurlarmış
Harbi zırtoya ulan insaatlarda ciddi denetim yok, bir sorun varsa tek güç olan 20 yıllık partiye 30 yillk belediyelere sor.
İZMİR B.BELEDİYESİ EVKA PROJELERİYLE YAPILAN KONUTLARDA DA BUĞÜNE KADAR HASAR OLMAMIŞ İZMİR BELEDİYESİ EVKA PROJELERİNİ TEKRAR BAŞLATMALIDIR SADECE DÜŞÜK GELİRLİLERE KEFİL ŞARTI ARAMADAN KİRAYA VERMEK İÇİN SOSYAL KONUT YAPMALIDIR
Aha bi yandaş(!) daha
Proje: Her itfaiye birimi belediyeler ile işbirliğine girecek. İftaiye istasyonlarında değişim* Bir adet konteyner ev olacak. Bu evler doğal afetlerde taşınabilir, kullanıma hazır sıfır kapalı kutu evler olacak. Hİç kullanılmayacak. İlgili konteynerların içi farklı afetlere karşı donatılacak. Ör: 10 çadır, 2 adet jenaratör, 2 adet su pompası, 40 baret, 2 kg kadar piller, baretler, gece aydınlatma ekipmanları, fosforlu iş kıyafetleri, 20 adet demir keskisi, onlarca kazma kürek vb... bazı konserve yiyecekler, bisküvüler ve çikolatalar gibi donatılacak. Bunları afad , iftaiye müdürü, belediye personel yetkilisi denetleyecek her yıl, ve kontrol edecek. Bir selde, depremde, yangında, vb. gerektiğinde içindeki malzemeler kullanılacak, gerektiğinde konterner evler ilgili depremzedelere, ev olarak gidecek. Gerektiğinde su pompaları sel baskınlarında kullanılacak. Bu organizasyon şeması kurulacak. al sana çözüm. 1 can için değer.ülke çapında olunca büyük güç olur.
eee Hamido nerede ? deprem oldu... yangın oldu... sel oldu.. e söylede çıkartsınlar :D nerede yazdıklarım ? :D uzaylı istilası oluncamı çıkartıp halkın kullanımına zunacaklar... Akıl yürütme, okuma yok. Yazan olsa zaten yöneticiler uygulardı :D farkımız bu ben allahın yarattıklarını kullanır ateşi ,tekerleği, barınmayı vb icat ederim.. Senin kapasiten icatlarımı tüketmeye köpekelr gibi çalışıp satın almak taksitlerle olur... :D Hamido ben herkes rüetken olsun derkeni sen aman ya boşver üretmey gerek yok diyen körcahil oluyorsun :D ... Her itfaire biriminde bir konteyner ev diyorum.. içi gerkeli malzemelerle dolu diyorum. afette konteynar otomatık ilgili bölgeye taşınacak, içi afet bölgesinde açılıp dağıtılacak , çadırlar, iş aletleri, ipler, ilk yardım malzeme, konserve vb bölgede bolluk oluşacak diyorum :D sen oku kafan almıyorsa birdaha oku... konu tekrarı yaparak oku bir ara anlarsın :D
Ayıkmısın veya ne içiyon da böyle matiz vaziyettesin. Bu ülkede itfaiyeler belediyelerin birimidit, öne dediklerin zaten var, ordan burda birşeyler okuyup burada üfürünce akıldane mi oldun seni gidi aşırmacı derlemeci .
Gıdaların tarihi geçmeyecekmi
Tamamda zaten itfaiye birimleri belediyelerin. Güzel öneri ama. bence bu dediklerini her mahallenin muhtarlıklarına kurmak gerekir. anahtarlarda muhatarlık binasında olacak 6 ayda bir sayım yapılacak. Hangi görüşlü olursa olsun bizim insanımıza güven olmaz satarlar içeridekileri çünkü....
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:31)