E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon bankanın tahvil pozisyonu terste kaldı---

Japon bankanın tahvil pozisyonu terste kaldı

Japon bankanın tahvil pozisyonu terste kaldı
20 Haziran 2024 - 08:50 borsagundem.com

Japonya merkezli bir banka, kısa vadeli borçlanma maliyetlerinin artmasıyla söz konusu tahvillerin karsız hale gelmesi nedeniyle tahvil pozisyonunda terse düştü. Analistler mali yıldaki zararın 9,5 milyar dolar ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Japon Norinchukin Bank, bu hafta elindeki 63 milyar dolarlık düşük getirili ABD ve Avrupa tahvillerini satacağını açıklayarak piyasaları şaşırttı.

Ülkenin teminatlı kredi senedi (CLO) devi olarak bilinen 357 milyar dolarlık Japon Norinchukin Bank, kararına gerekçe olarak, kısa vadeli borçlanma maliyetlerinin artmasıyla söz konusu tahvillerin karsız hale gelmesini gösterdi.

Borsaya kote olmayan banka, içinde bulunduğumuz mali yıldaki zararının 1,5 trilyon yene (9,5 milyar dolar) ulaşabileceği uyarısında bulundu. Bu, bir aydan kısa bir süre önce yapılan tahminin üç katına işaret ediyor.

Bloomberg HT'ye göre, Norinchukin ve Japon hükümeti bankanın bu kayıpları telafi edebileceğine güvendiklerini açıklasalar da, bu durum ABD’de Silicon Valley Bank’ın çöküşünden 15 ay sonra küresel finansal sistemde hala gizlenmiş riskler olabileceğinin bir göstergesi oldu.

Fed ve diğer merkez bankalarının faiz indirimleri konusunda acele etmeyeceklerini açıklaması, daha agresif gevşeme adımlarına yönelik pozisyon alan yatırımcıları ters köşeye düşürdü.

Fransız tahvilleri zirveye oynuyor

 

Tahvil piyasası Fed projeksiyonlarından ayrışıyor

 

Aşırı sağın güçlenmesi, tahvil faizlerini 8 ayın zirvesine çıkardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)