E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Aralarında partilerin seçim ittifakına imkan tanıyan düzenlemenin de bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin uyum yasaları için, AK Parti'nin kendi içerisinde oluşturduğu beş ayrı komisyon şu sıralarda toplantı halinde. Toplantıların bitimiyle bugün komisyon heyetlerinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecekleri ve çalışmalarının sonuçlarını Erdoğan'a sunmalarının beklendiği belirtildi. Geçtiğimiz yıl 16 Nisan tarihinde AK Parti ve MHP'nin işbirliği ile referanduma sunulan ve kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin anayasal düzenleme, tüm kurum ve kurallarıyla birlikte ilk genel seçimler sonrası hayata geçecek. Sistemin işleyişiyle ilgili uyum yasalarının ise Mart'tan önce TBMM'ye getirilmesi bekleniyor.
Uyum yasalarının içerisinde, AKP ve MHP'nin prensip anlaşmasına vardıkları 'partilerin kendi kimliklerini koruyarak seçim ittifakı yapabilmelerine ilişkin' düzenlemenin de bulunacağı açıklanmıştı. Uyum yasalarıyla ilgili olarak AKP ve MHP arasında karşılıklı komisyonlar oluşturulmuş, komisyonların birlikte çalışması kararı alınmıştı.
İki partinin çalışma gruplarının ilk toplantısının yarın 14.30'da yapılacağı açıklanmıştı. AK Partili bir yetkili, yarın MHP'li komisyon üyeleriyle ortak toplantı öncesinde, AKP'nin uyum yasalarıyla ilgili kendi içerisindeki çalışmaları konusunda oluşturduğu 5 ayrı komisyonun bugün parti genel merkezinde toplandığını açıkladı. Yetkili, "Toplantıya beş ayrı komisyondan toplam 50 üye katılıyor. Yönetimlerin yeniden yapılandırılması, seçim mevzuatının düzenlenmesi, TBMM içtüzüğü, ekonomik kurumların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili uyum yasalarına son şekli veriliyor. Toplantılara bazı Cumhurbaşkanlığı danışmanları da katılıyor" dedi. AK Partili yetkili ayrıca, "Komisyonlar bugünkü çalışmaları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret edecekler ve bugün öğle saatlerinde Erdoğan ile de bir toplantı yapacaklar. Toplantıda partimizin uyum yasalarıyla ilgili taslağı netleşebilir. Tabi seçim ittifakları konusundaki önerimiz de ortaya çıkar" ifadesini kullandı. Bugünkü toplantılara ilişkin AK Parti Genel Merkezi'ne girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "1991 seçimlerinde ve yakın zamanlarda partiler, bir parti çatısı altında ittifak yaparak sorunlarını aşıyorlardı. Şimdi biz (parti kimliklerini muhafaza ederek) buna imkan verecek bir altyapı üzerinde çalışıyoruz. (MHP ile) bu konuda da mutabakatın gerçekleşeceğine inanıyoruz" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'Cumhur ittifakı' adını verdiği ve seçimlerde partilere hem oluşturdukları blok halinde, hem de tek tek oy verilebilen bir sistemi savunuyor. Bahçeli ayrıca ittifak halinde olsa da olmasa da, ilk Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, aday olması halinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini duyurmuştu. Erkene alınmadığı taktirde genel seçimlerin Kasım 2019'da yapılması öngörülüyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Başkanlık gelecek istikrar gelecek diyorlardı, şimdi 90'lı yıllardaki koalisyonlara geri döndü memleket. yazık
iyiki başkanlık refrandumunda EVET vermişim. Önceden AKP tek başına iktidarda idi, şimdi MHP ile koalisyon kurmak zorunda kaldı :-*
Mhp mecliste olmalı destekliyorum
Tanrı hiçbir parti liderini bu duruma düşürmesin. Koltuk uğruna partisini yokeden
rezalet
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:04)