E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİthal kurbanlıktan virüs bulaştı---

İthal kurbanlıktan virüs bulaştı

İthal kurbanlıktan virüs bulaştı
18 Şubat 2011 - 08:30 borsaningundemi.com

Geçtiğimiz yıl satın aldığı ithal kurbanlık koçtan virüs kapan B.M. Avustralya'da 160 kişide görülen Orf hastalığına yakalandı.

İstanbul'da bir okul müdürü, bayramda kestiği "ithal" kurbanlıktan virüs kaptı. Önce cilt kanseri teşhisi konuldu. Ardından, hayvanların salgılarından bulaşan Orf hastalığına yakalandığı anlaşıldı. Parmağı da kesilmekten son anda kurtarıldı. B.M., İstanbul'da bir okulun müdürlüğünü yapıyordu. Kurban Bayramı'nda, Sultangazi'den kurbanlık koç satın aldı. Son derece sağlıklı duran koç, Avustralya'dan ithal edilmişti. Sertifikaları da tamdı. Koçu, bayram sabahı kasap kesti. B.M. ise etleri paketledi ve dağıttı.

SİVİLCE GİBİ BİR YARA ÇIKTI
Bayramdan 15 gün sonra B.M.'nin parmağında sivilce gibi bir yara çıktı. Yara, her gün bir kat büyümeye başladı. B.M., önce önemsemediği yara, fındık büyüklüğüne ulaşınca doktora gitti. Doktor sağ elin ikinci parmağında bulunan ve hızla büyüyen bu yaradan şüphelendi. MR'la görüntüleme yapıldıktan sonra kanser bulgularına rastlandı. Yara içeri doğru büyüme gösteriyordu. Doktor, yarayı kazıyacaklarını ancak gerekirse parmağı kesebileceklerini söyledi. Bunun üzerine B.M., ikinci ve üçüncü görüş almak üzere doktorları dolaştı. Bulgular kanser teşhisini doğruluyordu. Fakat gittiği son doktor, hayvanlardan bulaşan ve kanseri taklit eden Orf adlı bir hastalıktan şüphelendi. Yara dermatoloji atlasındaki bütün izlerle karışlaştırıldı. Ve hastanın hikayesi alındı. Ardından, Avustralya'da 160 kişide görülen Orf hastalığına uygun tedavide karar kılındı. B.M.'nin bağışıklık sistemi kuvvetlendirilince yara kendiliğinden düzelmeye başladı. Okul müdürünün parmağı kurtuldu. ETİ YİYİNCE DEĞİL ÇIPLAK ELLE TUTUNCA BULAŞIYOR
Dr. Fatih Kabataş (Gaziosmanpaşa Hastanesi Plastik ve Cerrahi Bölümü): Hastalık cilt kanserini taklit ediyordu. Ancak cilt doktoru arkadaşımla başka olasılıkları değerlendirmeye karar verdik. Kanser değil Orf olduğunu saptadık. Bu virüs Güneydoğu'da da görülmüş. Bazı durumlarda kendi kendine de geçebildiği gibi kanseri taklit ederek hatalı teşhise götürebiliyor. Parapox adlı virüsten bulaşıyor. Keçi, koyun gibi hayvanların salyalarından insana geçiyor. Hayvanların etlerinin yenilmesiyle değil, çıplak elle tutulmasıyla yayılıyor. Bu nedenle et mutlaka eldivenle tutulmalı. Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)