E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Yazılım dünyasında en hızlı büyüyen alanlardan biri No-Code Uygulama Platformları arasında çok başarılı global bir bulut çözümü sunan yerli girişim Workiom, geçtiğimiz ay Starters Hub ve Heaventures’dan aldığı 1.9 milyon liralık yatırımla dikkatleri üzerine çekti. Şirketin kurucu ortakları Sinan Hatahet ve Ömer Rabbat platformun kuruluş hikayesi ve yol haritası hakkında bilgi verdi.
Workiom, Ömer Rabbat'ın kurucu olarak ilk girişim deneyimi. Şirketin bir diğer kurucusu olan Sinan Hatahet ise daha önce startup kurup başka startuplara yatırım yapmış. Sinan Hatahet'in 2010 yılında Fransa'da kurduğu şirketi 2013'te Almanlara satıldı. İkili 2018 yılından beri Workiom’da yola birlikte devam ediyorlar.
İsviçre merkezli İnsan Kaynakları ve Satış Ekipleri için Performans ve Ödül Yönetimi alanında dünyanın sayılı şirketlerinden biri olan Beqom 'da Platform Mimarı olarak çalışan Ömer Rabbat üzerinde çalıştıkları platformda müşterilerin beklediği esnekliği kod yazmadan sağlayabilecek, şirketlerin her bir departmanının kullanabileceği bir platform geliştirmeyi hayal etti. Bu ihtiyacı karşılamak üzere yazılım dünyasında yeni yeni başlayan No-code uygulamalarını inceledikten sonra gördüğü bazı eksiklikler üzerine, Workiom'u hayata geçirmeye ve bu gördüğü açığı kapatacak bir yazılım kurgulamaya karar verdi. "O zamanlar No-code uygulama platformlarının kullanımı kolaydı, ancak ölçeklendirilmesi zordu. Hızlı fakat geçici çözüm sağlıyorlardı" diyen Rabbat şöyle devam etti: "Birçok şirket, kendi özel çözümlerini oluşturmak için No-code platformlarının esnekliğine ihtiyaç duyar. ERP, CRM ve Proje / Görev Yönetimi gibi hazır yazılımlar oldukça pahalıdır ve özelleştirilmesi zordur. Elektronik tabloların (Excel, Google Sheets..) ise ölçeklenmesi imkansızdır ve büyük ilişkisel verileri işlemek için tasarlanmamıştır. Sıfırdan uygulama geliştirmek de maalesef mutlu sonla bitmeyen diğer tüm seçeneklerden daha pahalıya ve zamana mal olur. Workiom, No-code platformların esnekliğini korurken, şirketlerin karmaşık gereksinimlerini de kolayca çözerek söz konusu ihtiyacı karşılıyor. Şirketlerin tüm verilerinin ve ekiplerinin etkileşimli olarak bir arada yönetebileceği SaaS platformu olan Workiom özellikle KOBİ'ler için bulut tabanlı, kullanımı kolay ve özelleştirilebilir veri ve süreç yönetimi imkanı veriyor."
Şirketin Airtable, Clickup, Monday.com, Notion gibi birkaç global rakipleri var. Yurtiçinde de CRM, görev yönetimi, İK ve muhasebe gibi niş uygulamalara odaklanan rakiplere sahipler. Workiom müşterilerine sürekli bir esneklik, kullanım kolaylığı, verimlilik, özelleştirme üzerinde kontrol sağlamayı vadediyor. Sinan Hatahet bunu, Workiom'u üç ana sütun üzerine inşa ederek yerine getirdiklerini belirterek, "Birincisi veri depolama. Kullanıcılarımız her türlü veriyi depolayabilir ve zengin, birbirine bağlı veri tabanları oluşturabilir, herhangi bir elektronik tablo yazılımı kullanmak kadar kolay bir şekilde verilerini yönetebilir. İkincisi ise pandemi dönemiyle birlikte çalışanların uzaktan iş birliği ve etkileşim içinde çalışabilmesi, veri alışverişi ve veriler üzerinden iletişim kurabilmesi daha da önemli hale geldi. Biz de son kullanıcılar için hem mobil hem masaüstünde tüm fonksiyonları destekleyen özellikleri sağlayarak kullanıcıların sistem üzerinde sürekli olarak etkileşimde kalmalarını sağlayıp bu ihtiyaca çözüm üretiyoruz. Üçüncüsü de otomasyon. Tüm şirket ve ekiplerin, zamandan tasarruf etmek ve insan hatalarını önlemek için tekrarlanan iş akışlarını otomatikleştirmeleri gerekiyor.
Workiom, herhangi bir insan müdahalesi olmadan (kayıt oluşturma, değiştirme, mail atma, bilgilendirme gibi..) her türlü sistem olayını tetikleyebilen güçlü bir otomasyon aracı sunuyor." açıklamasında bulundu. Workiom'daki etkileşim alanını daha da genişletebilmek adına sosyal medya, iletişim hizmet sağlayıcıları ve diğer birçok bulut uygulamasıyla entegre etmek için yeni özellikler ekleyeceklerini söyleyen Sinan Hatahet, "Son olarak, Enterprise diye adlandırılan büyük ölçekli işletmelerle de görüşüyoruz ve çalışmalar yapıyoruz, bu amaçla sunduğumuz çözüme daha fazla güvenlik ve ölçeklenebilirlik katmak üzere ciddi yatırımlar yapıyoruz" açıklamasında bulundu.
Workiom'da farklı ekiplere düzenli yayılmış bir şekilde 5 farklı milletten toplam 15 tam zamanlı çalışan yer alıyor. Bunun sağladığı bir avantaj olarak, Türkiye pazarının beklentilerinden anlayan ve en önemlisi Türkçe konuşan yerel müşteri hizmetleri, danışmanlık ve destek ekibine sahip olması.
Sinan Hatahet şirketin yakın gelecekteki planları hakkında ise şu bilgileri verdi: "Workiom'a birlikte toplam 220 bin USD yatırım yapan Starters HUB ve Heaventures'ın erken dikkatini çektiğimiz için şanslıydık. Suudi Arabistan ve BAE'de kurumsal iş ortakları arıyoruz. Workiom'u daha geniş ölçekte tanıtmak için bizi ve ürünümüzü temsil edecek, çözüm sunacak iş ortakları arıyoruz ve ayrıca piyasa ve ekosistem hakkında bilgi sahibi olan yatırımcılarla da düzenli görüşüyoruz. Ancak bu noktada en önemli önceliğimiz olan Türkiye pazarından sonra Riyad ve Dubai'de doğrudan yer almak."
İşin mutfağından gelen yatırımcılık girişimi: Heaventures
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Daha çok körfez türkiyeye geliyor ve ucuz mal mulk ev arsa arazı şirket ortaklığı türk vatandaşlığı alıyor desek daha doğru olacak : )) körfeze gidipde 1 tl karşığıgını bılıyormusunuz ? paramız ile ne alabıldıgımızın farkındamısınız ? ...
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:53)