E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine 2021’de girmesi planlanan Türkiye’nin ilk LHD (Landing Helicopter Dock) gemisi, TCG Anadolu projesi için İspanya Deniz Kuvvetleri ile işbirliğine ilişkin mutabakat muhtırası Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.
İspanya’nın uçak gemisi Juan Carlos-1 ile benzer özelliklere sahip olacak gemide helikopter konuşlandırılabilecek, F-35 inip kalkabilecek, tank taşınabilecek. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile SEDEF Gemi İnşaatı Sanayi A.Ş. arasında imzalanan sözleşme kapsamında süren projede, tasarım desteği İspanyol Navantia firmasından alınacak. İnsani yardım amaçlı kullanılabilecek ve 700 kişilik amfibi taburu bir seferde arzu edilen yere intikal ettirebilecek gemi niteliğinde yapılacak TCG Anadolu’ya, insani yardım kapsamında kapalı, açık bölmelerine konteynerler konulabilecek.
Geminin aynı zamanda ameliyathane olacak. Herhangi bir doğal afette veya herhangi bir şekilde dost, müttefik ülkelere Türkiye’nin yardım etmesi gerektiği durumda bu gemi kullanılabilecek.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
emekliyim açım. yeter savaşa silahlanmaya polise subaya ve yandaş mütahitlere verdiğiniz paralara.
Uçak gemisini nerede kullancakmışız, bilen varmı
ALLAH karar verenlerden razı olsun.
Hayırlı olsun.
Bu gemi uçak mı helikopter gemisi mi olacak ne kadarı yerli üretim ve teknoloji olacak ispanyollar ne biliyor da ne verecek casa uçakları vardı yarısı düştü bizim üniversiteler ne iş yapar adam kaydırmaca yer kapmaca mı oynar
ABD, F-35B uçaklarını Türkiyeye vermez. Ek yakıt tankına ihtiyaç duymadan 1100 km uzakta operasyon yapan süpersonik 5.nesil uçaklar varken havada yakıt ikmali yaparsan Atlas ve Hint okyanuslarına kadar ulaşırsın. Hipersonik füze çağında uçak gemisi gibi hantal su üstü yapılara artık yer yok. Hatta uçaklara bile yer yok. Artık füzeler çağına girdik. Rusya uçak gemisi yerine yüzlerce kilotonluk onlarca nükleer başlık ve yüzlerce hipersonik füze taşıyan denizaltı inşa ediyor. Uçak gemisi değilde LHD bölgesel çatışmalar ve insani yardım için ideal ve Türkiyede de 1 adet olmalı. Türkiye İngiltere değil. Uçak gemisine ihtiyacı yok. İngilterenin 1 milyar poundluk HMS Audacious denizaltısı var. 1240 km öteden bir kaç metre sapmayla vuran tomahawk füzeleri taşıyor. Yavru yunustan daha az ses çıkarıyor, Manş denizinden Atlantiğin öbür tarafındaki New York limanındaki geminin sesini duyabiliyor.
TANKLARIMIZ AMERİKAN/ALMAN F 16 UÇAKLARIMIZ AMERİKAN HELİKOPTERLERİMİZ AMERİKAN/İTALYAN UÇAK GEMİMİZ İSPANYOL BAŞKA ÜLKELERİN MÜHENDİSLERİNİN İŞSİZ KALMAMASI İÇİN HER FEDAKARLIĞI YAPIYORUZ KENDİ MÜHENDİSLERİMİZİN ÜLKEMİZDE İŞ BULMASI İÇİN %100 MİLLİ HAVA/DENİZ/KARA SİVİL/ASKERİ ARAÇLAR DA ÜRETİRSEK ARIZASI HALİNDE YEDEK PARÇASINI DA ÜLKEMİZDE TEMİN EDERİZ
Bu gemi kesinlikle nükleer enerji ile çalışan olmalı.Birde ispanyollar ile stratejik işbirliği yapılabilir.Onlar diğer batı ülkeleri gibi değiller.Bana göre eğer ispanyollarla savunma alanında bir işbirliği sağlarsak Türkiyenin kendi silahlarını öğrenmesindede epey yardımcı olur.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (18:21)