E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİşte Turkcell'in bağımsız üyesi---

İşte Turkcell'in bağımsız üyesi

İşte Turkcell'in bağımsız üyesi
11 Kasım 2012 - 11:16 borsagundem.com

Turkcell’deki ‘bağımsız üye’ sorununa el koyan SPK...

Turkcell’deki ‘bağımsız üye’ sorununa el koyan SPK yeni isimleri belirledi. Kulislerde dolaşan söylentiye göre bağımsız üyelerden biri eski Turizm Bakanı Atilla Koç.
Turkcell'de yılan hikâyesine dönen bağımsız yönetim kurulu üyesi sorununa Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) noktayı koymaya hazırlanıyor. Bilindiği gibi, Turkcell’de ana hissedarlar bağımsız üye ataması konusunda 30 Haziran'a kadar ortak isimler üzerinde uzlaşamamış ve bu konuda top SPK'ya geçmişti. Piyasalar da merakla SPK'nın atayacağı 3 üyenin kim olduğunu bekliyordu. Ankara kulislerinden edinilen bilgilere göre, SPK'nın atayacağı 3 isim de netleşti. Ancak bu isimlerim kim olduğu sır gibi saklanıyor. Ankara kulislerinde, SPK'nın Turkcell'e atayacağı 3 bağımsız üyeden birinin eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç olduğu konuşuluyor. Eğer son dakikada bir karar değişikliği olmazsa Koç'un ve ismi sır gibi saklanan diğer iki ismin yıl sonuna kadar Turkcell yönetimine bağımsız üye olarak atanacağı ifade ediliyor. Bilindiği gibi SPK kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde halka açık şirketlere 30 Haziran'a kadar yönetim kurulu üyelerinin 3'te 1'ini bağımsız üyeden oluşturma zorunluluğu getirmişti. Mevcut durumda Turkcell yönetiminde 3 hissedarı temsilen 2’şer, 1 de bağımsız olmak üzere 7 üye bulunuyor. Bağımsız üye sayısının 3'e çıkmasıyla birlikte bu sayı 9 olacak.
UYKU APNESİ HASTALIĞI VAR
3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçilen Atilla Koç, 21 Şubat 2005'te Erkan Mumcu'dan boşalan Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine atanmıştı. 29 Ağustos 2007'de koltuğunu bugünkü Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a bırakan Koç, bakanlığı döneminde toplu mekânlardaki uyku problemi ile de gündeme gelmişti. Daha sonra ABD'de yaşayan bir Türk doktorun uyarması ile polisomnografi çektirmesi sonucunda uyuklamaların tıkanmaya bağlı uyku apnesi hastalığından kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 86,85
En Yüksek: 88,15
En Düşük: 86,45
Değişim -0,97 %
FK: 8,48
PD / DD: 1,25
İşlem Hacmi 427.347.379
Toplam Adet: 4.890.517
Ağırlıklı Ort.: 87,49
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • can yesiltas11 Kasım 2012 16:04

    Telekom ve uluslararası ortaklıklar konusunda hangi referansları varmış beyfendinin acaba ? bizden olsun çamurdan olsun olsun anlayışı kadar hastalıklı bir anlayış yoktur. işi ehil olana vermek lazım .

  • 11 Kasım 2012 12:24

    Turkcell KİT olmaya aday....

  • burası türkiye11 Kasım 2012 11:56

    Bağımsız üyeyi bile devletin atadığı bir ülkede,iş adamı geceleri ne kadar rahat uyur bilemem.2 büyük dünya devi Türkiye'de bir şirkete ortak olmuş,hukuk sistemi bozuk,bir türlü anlaşamayanlara nasıl anlaşmak zorunda oldukları anlatılamamış...Çin devleti gibi bir de ismine Bağımsız denerek, devlet, yönetim kurulu üyesi atıyor...21 .yüzyıl İstanbul Finans Merkezine ne kadar çok yakışıyor???