E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan haberde, 6 ay önce Çin'le S-400 sistemlerinin satış anlaşmasının imzalandığı, daha öncesinde de Rusya'nın aynı sistemlerin satışı konusunda ‘silahlanan Hindistan' ile anlaştığı hatırlatılarak, geçtiğimiz haftaysa Türkiye ve Suudi Arabistan'la iki büyük anlaşma daha imzalandığı kaydedildi.
'BAŞKA ÜLKELER DE ALMAK İSTİYOR'
Haberde ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu danışmanı Vladimir Kojin'in, Rus yapımı hava savunma sistemlerine ilgi duyan ülkelerin sıraya girdiğine, S-400'leri Güneydoğu Asya ve Ortadoğu bölgelerinden ve ‘diğer bazı ülkelerin' almak istediğine yönelik açıklamalarına yer verildi.
'TÜRKİYE'NİNKİ 'SİYASİ İTAATSİZLİK' EYLEMİ'
Türkiye'nin bir NATO ülkesi olarak S-400 sistemlerinin alım anlaşmasıyla ABD'nin askeri yardımından vazgeçtiğini açıkça gösterdiği belirtilen makalede, "ancak bu ‘siyasi itaatsizlik eyleminin', Rus sistemlerin askeri avantajları olmadan bir anlamı olmazdı" dendi ve şöyle devam edildi:
"Aslında bir grup fırlatma rampasından oluşturulan modernize edilmiş S-400 mobil sistemleri, avcı uçakları, Awacs gibi çok yüksekte uçan keşif uçakları, balistik füzeler, kruz füzeleri, insansız hava araçları (İHA) ve hatta hayalet bombardıman uçakları gibi birçok çeşitli hedefe kilitlenebildiği ve bu hedeflere otomatik olarak saldırabildiği için çok etkili sistemler olarak kabul görüyor."
'EN İYİ SAVUNMA SİSTEMİ'
Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Dairesi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev'in açıklamalarına da yer verildiği makalede, "Bu sistem diğerlerine karşı üstün olduğunu kanıtladı, bu gerçekten de şu anda mevcut olanların arasında en iyi hava savunma sistemi" dendi.
S-400 sistemlerinin uluslararası pazarda lider ürün olduğunu söyleyen silah uzmanı Volfgang Richter de, "Bu sistemler, Almanya'nın elinde bulunan ABD menşeili Patriot sistemlerinden kesinlikle daha iyi" ifadelerini kullandı.
İmzalanan anlaşmaların Moskova için de çok önemli olduğu belirtilen makalede, anlaşmaların Rusya'nın dünyanın en büyük ikinci silah ihracatçısı olarak imajını pekiştirdiği ve aynı zamanda ABD'nin Türkiye ile yapılan anlaşmadan pek memnun kalmadığında bakılırsa Moskova'nın stratejik hırslarını da tatmin ettiği ifade edildi.
Haberde, "Aslında NATO'nun bir diğer üyesi Yunanistan, daha önce Rus yapımı S-300 hava savunma sistemlerini satın almıştı, ancak bunu Türkiye'ye göre çok daha fark edilmeyecek şekilde yapmıştı" ifadelerine yer verildi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (02:17)