E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİşte manzara...Kimse ciddiye almadı---

İşte manzara...Kimse ciddiye almadı

İşte manzara...Kimse ciddiye almadı
08 Eylül 2012 - 10:54 borsagundem.com

Kentsel dönüşüme büyük darbe... Kimden olduğunu öğrenince hiç şaşırmayacaksınız

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm yasası kapsamında riskli alan ve riskli binaların tespit edilmesinde öncelik tanınan belediyelere gönderdiği rezerv alan ve riskli yapıları belirleyip bakanlığı gönderin çağırısına bugüne kadar sadece birkaç belediyeden yanıt geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Murat Oral, 81 ilin belediyelerine 19 Haziran 2012 tarihi itibariyle riskli alanları belirlemeleri amacıyla mektup gönderdiklerini belirterek, "Birkaç belediye dışında mektuba cevap veren belediye olmadı" dedi. 
TSKB Gayrimenkul Değerleme ve Arkitera işbirliği ile düzenlenen "Afet Yasası: Gayrimenkul'de Yeni Bir Dönem mi?" panelinde konuşan Oral, Türkiye'de 19 milyon konut olduğunu söyledi. Bu konutlardan 5 milyon konutun 2000'li yıllarda yapıldığına değinen Oral, "14 milyon konut incelenmeli. Bunun da yaklaşık 6 milyonunun büyük risk altında olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda öncelikle birinci derecede deprem bölgelerinden dönüşümü başlatmak istiyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)