E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kanal İstanbul için çalışmaları hızlandırdı. Projenin etüt çalışmaları belli bir aşamaya geldi. Etüt için kanalın geçeceği bölgede yoğun bir faaliyet yürütülüyor. Bu çalışmanın, gelecek yılın ilk yarısında tamamlanması hedefleniyor. Projenin yapım ihalesinin en erken yılın ikinci yarısında yapılabileceği hesaplanıyor.
Ulaştırma Bakanlığı’nın 3 Temmuz’da imzaladığı sözleşme uyarınca Kanal İstanbul’un güzergâhında yapılan etüt çalışmaları belli bir aşamaya geldi. Bu çerçevede 162 zemin sondajından önemli bir bölümü tamamlandı. Gazete Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre Karadeniz, Marmara ve Ege denizlerindeki su hidrodinamiği ve akış rejimleri incelendi. Ekolojik, çevresel ve mühendislik ÇED etki analizine yönelik bazı değerlendirmeler yapıldı. Etüt sürecinin yılın ilk yarısında her yönüyle tamamlanması bekleniyor.
RAPOR HAZIRLANACAK
Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından fizibilite raporu hazırlanacak. Kamulaştırma sürecine ilişkin ayrıntılar belirlenecek. Projenin yapım işleri için ihale dosyaları hazırlanacak. Bu aşamada, ihalede geçerli olacak finansman modeli belirlenecek. Yap-işlet (Yİ) ya da yap-işletdevret (YİD) modellerinden biri tercih edilecek. Projenin ihalesinin en erken yılın ikinci yarısında yapılabileceği belirtiliyor.
GEMİ BÜYÜKLÜĞÜ
Kanal, Karadeniz ile Marmara arasında yaklaşık 43 kilometre uzunluğunda olacak. Kanalın girişi için Karadeniz’de üçüncü havalimanının batısı öngörülüyor. Marmara’da Küçükçekmece Gölü’nün bulunduğu bölgede son bulacak.
Kanalın genişliği için de çalışma yapılıyor. Gemi büyüklüğüne göre kanalın genişliğinin 500, hatta 600 metreyi bulabileceği belirtiliyor. Kaynaklar, bu konuda bazı çalışmaların söz konusu olduğunu belirterek, “Kanalı kullanacak gemilere ilişkin alternatifli bir çalışma söz konusu. Bu konuda son kararı siyasi irade verecek” dedi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Küçük Çekmece Gölün Diğer yakası çok değerlenecek. Esenyurt 1. sanayi bölge tarafları. Yakında kiptaş toki işbirliği ile büyük proje yapılacak. LCW deponun olduğu yerler
üstünede köprü yaparsın gelen gecenede dayarsın parayı al sana kaynak
YAPILDIĞI TAKTİRDE İSTANBUL'UN 3 PARÇALI ŞEHİR OLMASINA NEDEN OLACAK KANAL İÇİN İSTANBUL'DA REFERANDUM YAPILMALI Kanalın yapılmamasını isteyenler YEŞİLİ yapılmasını isteyenler KIRMIZIYI tıklasın
bu osmanli zamanindan kalma bir proje 2005-2006 yillarinda bir yerlerde okumustum. guzergahta kucukcekmece golunu karadeniz e baglayacaklar. burada ki en buyuk sorun guzergah uzerinde bulunan ve istanbul a icme suyu saglayan barajlar...
43 km uzunluk k.çekmece gölünden Karadenize kadar olan uzunluk.
onca cari açık var iken bu proje parayı nereden bulacak ??? köprü köprü dendi. ihtiyaç dendi. beklenen araç eçişleri bile yok köprude. kurtarmıyor yani, beklenen ilgi ve geçiş bile olmadı. gereksiz yatırım olabilir buda. ist yerine gelişmeyen 10 şehre okadar para harcayında göç nufüs dengelensin.
Kanal İstanbul projesi 2009 yerel seçimlerinden önce Silivri'de açıklanmıştı ve arazi fiyatları çok yükselmişti. Yeri belli olduğuna göre Silivri'de fiyatların artık düşmesi gerekir.
Kanal istanbul 3.köprü 3.havalani gibi istanbulun başına bela olacak avrasya tüneli ve marmaray bir ihtiyaç ama digerleri fuzuli bu kanal eger çekmece gölü istikametinde yapılırsa şehri 2 ye bölecek ve bogazda yaşanan trafik sorunu batı yakasında sorun çıkaracak kanalin üstüne yapılan köprülerin ücreti 3.köprü gibi fahiş olursa istanbulda yaşamak zulm olur. Anadoludan Trakya ya nakliye çok pahali olur ev fiyatlari hortlar buda halkı istanbuldan uzaklastirir belkide hedeflenen budur.
Sırada karadenizden akdeniz e kanal
istanbulda yol yok sokakta bunlar neler konuşuyor bu yapmak için bütçe nerden parayok diye mtv zam yapılıyor
KÇEKMECE GÖLÜ DİYOR İŞTE.
Ya ksrdeşim nerden gececek acıklayında millet bilsin.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:30)