E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİşte Haliçport'un galibi!---

İşte Haliçport'un galibi!

İşte Haliçport'un galibi!
24 Temmuz 2013 - 10:24 borsagundem.com

Haliç Yat Limanı ihalesini Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel OGG kazandı

Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesi tamamlandı. Projeyi almak için Cengiz-Taca-Galeri Kristal ve Sembol-Ekopark-Fine Otel konsorsiyumları yarıştı İhalede 1 milyar 300 milyon dolarlık rakam geçildi. Cengiz-Taca-Galeri çekildi. Sembol-Ekopark-Fine Otel son teklif olarak 1 milyar 346 milyon dolar verdi.
İhalede Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal OGG ile Rixos-Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel OGG yarışıyor. İki OGG de tekliflerini ihale komisyonuna sundu, şirketlerin tekliflerini inceledi.
* Rixos-Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel OGG 1 milyar 136 milyon 930 bin dolar teklif etti.
* Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal OGG ise 862 milyon 600 bin dolar teklif etti.
* Tekliflerin alınmasından sonra açık artırmaya geçildi.
* İlk turda Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal OGG 1,138 milyar dolar teklif etti. Rixos-Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel'in teklifi 1,145 milyar dolar oldu.
* İkinci turda Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal 1,146 milyar dolar, Rixos-Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel ise teklifi 1,150 milyar dolara çıkardı.
 *Karşılıklı artırımların ardından altıncı turda en yüksek teklif 1,2 milyar doları aştı.
* Sekizinci turda Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal 1,213 milyar dolar teklif etti.
* 12'nci turda Rixos-Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel teklifi tek seferde 14 milyon dolarlık artışla 1,260 milyar dolara çıkardı, Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal ise teklifi 1,261 milyar dolara çıkardı.
* 16'ncı tura gelindiğinde Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal teklifi 1,3 milyar dolara çıkardı. Rixos-Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel'in teklifi ise 1,301 milyon dolar oldu.
* Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal'in teklifi 1,302 milyon dolara çıkarmasının ardından Rixos-Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel mola istedi.
*Moladan dönen Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal OGG ihaleden çekildiğini açıkladı.
*Sembol-Ekopark Turizm-Fine Otel son teklifini 1,346 milyar dolar artı KDV olarak verdi.
PROJEDE NELER OLACAK
Proje, 4 yılı inşaat, 45 yılı işletme süresi olmak üzere 49 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında her biri 70 yat kapasiteli iki yat limanı, her biri 400 oda kapasiteli 5 yıldızlı iki otel, dükkanlar, restoranlar, kongre ve kültür merkezleri, sinema ve eğlence tesisleri, bin kişilik cami ve otopark yapılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)