E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİşte haftanın dolar analizi---

İşte haftanın dolar analizi

İşte haftanın dolar analizi
28 Eylül 2015 - 06:39 borsagundem.com

Piyasalardaki veri trafiği ile birlikte dolarda oluşabilecek hareketler

Haftaya pek de baskılı başlayamayan USD Yellen açıklamaları ve beklenti üzeri gelen büyüme verisi ile birlikte paritelerde ağırlığını iyice hissetirdi. Önemli bir haftayı geride bıraktık fakat önümüzdeki hafta yer yerinden oynacak. ABD'den gelecek olan istihdam raporu paritelere büyük hareketler getirecek. Bununla yanında İngiltere, Türkiye, Euro Bölgesi ve Avustralya'dan da önemli veri ve gelişmeler var. Dilerseniz gün ve gün gelecek olan veri ve gelişmelere bakalım.

Pazartesi:

Türkiye'den saat 14.30'da kapasite kullanım oranı açıklanacak. Önceki rakam %74.8. Gelecek olan veride iyileşme olması TRY için son derece pozitif olur fakat USDTRY'deki etkisinin sınırlı olmasını bekliyoruz.

Öğleden sonra ise ABD'den çok önemli veriler var. Öncelikle FOMC üyesi Dudley'den gelen açıklamalar takip edilecek. Üyelerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde de üyelerden faiz artırımına yönelik gelecek olan açıklamalar USD için son derece önemli. Diğer yandan saat 15.30'da çekirdek PCE fiyat endeksi açıklanacak. Enflasyonda ilerleme görülmesi için FOMC üyeleri bu veride iyileşme yaşanmasını bekliyor. 17.00'da gelecek olan askıdaki konu satışları da USD için son derece önemli. Öğleden sonra USD paritelerinde hareketlenmelere hazır olun.

Salı:

İngiltere'den saat 11.30'da şahıslara verilen net krediler açıklanacak. Önceki rakam 3.9 milyar. Geçtiğimiz hafta GBP üzerinde baskı vardı fakat gelecek olan rakamın GBPUSD'de etkisnin sınırlı olmasını bekliyoruz.

Öğleden sonra ise Kanada'dan konut fiyat endeksi açıklanacak. Diğer yandan ABD'de ticaret dengesi ve CB tüketici güveni endeksi açıklanacak. Bu demek oluyor ki USDCAD'de karşımıza fırsatlar çıkabilir. Bununla birlikte USDCAD'de yönünün en önemli belirleyicilerinden biri olan petrol fiyatlarının da yakından takip edilmesi gerekiyor.

Çarşamba:

03.00, Yeni Zelanda ANZ iş güveni endeksi (önceki veri -29.21). Geçtiğimiz hafta Çin borsasında yaşananlar NZD üzerinde baskı yaratmıştı. Gelecek olan rakamda kötüleşme yaşanması NZDUSD'de baskının devam etmesi anlamına gelebilir.

04.30, Avustralya konut izinleri, beklenti %-2.0. Çin'de yaşanan gelişmeler AUD'u geçtiğimiz hafta çok etkiledi. Gelecek olan rakamda iyileşme yaşanması AUDUSD'de yukarıları beraberinde getirebilir.

11.30, İngiltere cari denge (beklenti -22.6 milyar), büyüme (beklenti %2.6). Bu dakikalarda karşımıza önemli fırsatlar çıkacak. GBPUSD'deki harekeltenmeleri kaçırmak istemiyorsanız bu dakikalarda ekran başına.

12.00, Euro Bölgesi TÜFE (önceki ver %0.1), İşsizlik oranı (beklenti %10.9). Varlık alım programı bildiğiniz gibi hala devam ediyor. Enflasyon tarafında iyileşmenin beklendiği kadar hızlı olmaması varlık alım programının uzatılmasına neden olabilir. Geçtiğimiz haftalarda ise politika yapılcılar da programın uzatılabileceğinin altını çizmişlerdi.

15.15, ABD ADP tarım dışı istihdam değişimi (beklenti 192 bin). Önceki veriye baktığımızda gelecek olan veride hafif de olsa iyileşme yaşanması bekleniyor. 200 bin üzeri gelecek olan veri USD çok da negatif olmaz. Cuma günü gelecek olan tdi verisinin ne yönde geleceği konusunda piyasada bir algı oluşturabilir.

Kanada'dan gelecek olan büyume verisi ve ABD'den gelecek olan Chicago PMI verileri USDCAD'de fırsatları karşımıza çıkaracak.

Perşembe:

04.00, Çin imalat PMI (beklenti 49.6). PBoC gelecek olan ekonomik göstergeleri yakından takip etmeye devam ediyor. 50 altı gelecek olan veri ekonomi için iyi bir sinyal olmaz. Asya seansı çok hareketli geçecek çok.

04.45, Çin Caixin imalat PMI (önceki veri 47.3). Son dönemlerde Çin ekonomisinde kötüleşme yaşandığını biliyoruz. 50 altında gelecek olan veri  ekonomi için negatif bir sinyal olur.

Türkiye'den saat 10.00'da imalat PMI açıklanacak. Beklentide açıklacak olan verinin paritelerdeki etkisinin sınırlı olmasını bekliyoruz.

10.15-11.00 arasında İspanya, İtalya, Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi'nden imalat PMI açıklanacak. EUR için son derece önemli veriler. Beklenti üzeri gelecek olan veriler EUR için pozitif olur ve EURUSD'de yukarı yönlü hareketler görebiliriz.

11.30, İngiltere imalat PMI (beklenti 51.3). Gelecek olan veride hafif bir iyileşme yaşanması bekleniyor. GBPUSD paritesinde hareketlenmeler olabilir bu saatlerde.

15.30, ABD haftalık işsizlik başvuruları (önceki veri 267 bin). Uzun bir dönemdir bu rakamın 300 bin altında geldiğini görüyoruz fakat paritelerde hareketlenme yaşanması için gelecek olan rakamın beklentiden çok farklı açıklanması gerekiyor.

17.00, ABD ISM imalat PMI (beklenti 50.6). Geçmiş veriye baktığımızda gelecek olan veride değişim yaşanması beklenmiyor. USD için çok önemli bir veri. Beklentide gelecek olan verinin paritelerdeki etkisi sınırlı olur.

Cuma:

04.30, Avustralya perakende satışlar (beklenti %0.4). Gelecek olan rakamda iyileşme yaşanması bekleniyor. Çin ekonomisinde yaşanan kötüleşme AUD üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Beklenti üzeri gelecek olan veri AUDUSD'de toparlanmaları beraberinde getirebilir.

11.30, İngiltere inşaat PMI (beklenti 57.5). Gelecek olan veride iyileşme yaşanmasıyla birlikte GBP paritelerinde hareketlenmeler yaşayabiliriz.

15.30, ABD tarım dışı istihdam değişimi (beklenti 206 bin), işsizlik oranı (beklenti %5.1), ortalama saatlik kazançlar (önceki veri %0.3). USD için son derece önemli ve kritik veriler. Özellikle Tdi verisinde yaşanacak olan iyileşme USD'nin pariteler üzerindeki baskısnı arttırmaya yardımcı olur. Diğer yandan ortalama saatlik kazançlarda yaşanacak olan iyileşmede USD için pozitif olur. Bu saatlerde karşımıza birbirinden önemli fırsatlar karşımıza çıkacak. 

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)