E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, İstanbul’daki transit trafik yükünün hafifletilmesi, trafikten kaynaklanan hava kirliliği ve çevre sorunlarının ortadan kaldırılması öngörülen köprüyle yılda yaklaşık 1 milyar 450 milyon doları enerji, 335 milyon doları iş gücü kaybı olmak üzere toplam 1 milyar 785 milyon dolarlık ekonomik kaybın önüne geçileceğini kaydetti.
"KÖPRÜDEN GEÇİŞ ÜCRETİ 3 DOLAR OTOMOBİL EŞDEĞER OLACAK"
Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin devamı olan 169 kilometre uzunluğundaki Kurtköy-Akyazı ve 88 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Odayeri kesimlerinde ise çalışmaların başladığını ifade eden Arslan, 2018 sonunda tamamlanması hedeflenen toplam 257 kilometre uzunluğundaki otoyollar ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamının hizmete açılacağını bildirdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dünyanın en geniş köprüsü unvanını alan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışının 26 Ağustos'ta yapılacağını anımsatarak, "İstanbulluların heyecanla beklediği, iki yakayı birbirine üçüncü kez bağlayacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücreti 3 dolar otomobil eşdeğer olacak." dedi.
Arslan, İstanbulluların heyecanla beklediği, iki yakayı birbirine üçüncü kez bağlayacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçiş ücretinin 3 dolar otomobil eşdeğer olacağını belirterek, "Ücretlere KDV dahil değildir. 3 dolar artı KDV, tek yön için belirlenen fiyattır." değerlendirmesinde bulundu.
Arslan, yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirilecek dev projelerin hız kesmeden devam edeceğini dile getirerek, Türkiye'de özel sektörün işleteceği ikinci köprünün açılışının daha önce planlandığı gibi 26 Ağustos'ta yapılacağını söyledi.
Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'na inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacağını anlatan Arslan, yatırım maliyeti 3 milyar dolar olan 148 kilometre uzunluğundaki Odayeri-Paşaköy kesimi üzerindeki köprünün, gidiş ve geliş istikametlerinde 4’er karayolu şeridi ile ortada 2 demiryolu şeridi olmak üzere toplam 10 şeride sahip olacağını bildirdi.
Raylı geçiş sisteminin aynı tabliyede olması nedeniyle de köprünün dünyada ilk olacağını vurgulayan Arslan, "Genişliği 59 metre, kule yüksekliği 322 metre olan köprü, bu konuda da bir rekor kırarken, açıklığı bin 408 metre olmak üzere toplam boyu 2 bin 164 metre ve bu özelliğiyle de 'üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü' unvanına sahip." diye konuştu.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
1 ve 2. köprüden geçiş 4,5 TL, 3. köprü yaklaşık 10 TL olacak. aradaki 5,5 TL kimin cebine gidecek? ayrıca neden dolarla hesaplanıyor? sanki 90'lı yıllardayız. hani paramız itibar kazanmıştı?
bogaziçi, fatih sultan mehmet 4.5 tl, bu niye 3 dolar? gavur koprusu mu bu
Osmangazi neden pahalı bu neden bu kadar ucuz ?
10 tl filan olacak demekki. somurge ulkesi miyiz niye dolarla hesaplıyorlar bunu. bari rus rublesi suud riyali yapın
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:49)