E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİstanbul'un tabut binaları nerede?---

İstanbul'un tabut binaları nerede?

İstanbul'un tabut binaları nerede?
26 Kasım 2011 - 00:48 borsagundem.com

Önümüzdeki 10 yıl içinde büyük bir deprem bekleyen İstanbul'da en büyük risk "Tabut bina"larda. Peki, bu binalar İstanbul'un neresinde yeralıyor?

Olası bir depremde yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan bu binaların çoğu İstanbul'un en kıymetli eski yerleşim yerlerinde yükseliyor. İstanbul'daki bina stokunun yüzde 20'sini oluşturan bu binalar ekonomik ömürlerini tamamladıkları için depremde birinci derecede risk taşıyorlar.
Her an depremi bekleyen İstanbul için asıl riskin sanıldığı gibi yeni yerleşim bölgelerinden çok eski yerleşim yerlerinde olduğunu söyleyen Fi-Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, " İstanbul'un en değerli semtlerinde insanlar "Tabut bina"larda yaşıyor.Suadiye, Erenköy, Bostancı, Göztepe İstanbul'un en gözde en prestijli semtleri. Ancak, buraların yüzde 70'i yıkılmalı bize göre.Suadiye, Şaşkınbakkal yüzde 70-80' i yıkılmak zorunda. Kentsel dönüşümede daha fazla can ve mal kaybı yaşamamak için şehir merkezlerinden başlamak gerekiyor.Şehir dışındaki yeni yerleşim alanları ise 1999 sonrası yapıldığı için daha avantajlılar." dedi.
Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de ihmalin 50 yıldır sürdüğünü belirterek, "Asıl ihmal kat mülkiyeti kanununun şimdiye kadar değişmemesi" diyen İnan, İstanbul'un depreme hazır hale gelmesinin en iyimser tahminle 10 yılda tamamlanacağının söyledi.
Asıl ürkütücü olanın ise yaşanacak bir depremde sadece İstanbul'un değil Türkiye ekonomisinin büyük yara alması olacak diyen Fikret İnan, "İstanbul'un yara alması Türkiye'nin ekonomisini olumsuzluklara neden olur. Ülkenin geleceğini etkileyebilir deprem.Kentsel dönüşüm yasasının bir an önce çıkmalı ve kat mülkiyeti kanunundaki değişiklikler zaman kaybetmeden uygulamaya geçirilmeli. Bu iki yasaların çıkması için uzun zamandır çalışıyorduk. Maalesef acı ama Van depremi bu konuda itici güç oldu." yorumunda bulundu.gazeteport

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş26 Kasım 2011 01:48

    99 depremınden sonra 2000lı yıllarda japon heyetı turkıye adına ıstanbulda depreme dayanıksız bınaları tespıt ıcın gonderdıgı heyetın bu tespıtlerı yapmasına ragmen gecen surecte uygunsuz deprem rıskı ıceren bınalar hakkında hıcbır onlem alınmayarak yıne gecen bu surecte kat uzerıne kat cıkanlara musade edıldıgını bılmeyen yok. sımdı dunya ekonomık krız ıle bogusurken ekonomık yonden 2004 senesıne gore herseyını kaybetmıs mılletı butur tedırgınlık gerecek ucuk projelerle panık ataga sokmaga hıc kımsenın ne yetkısı ne curetı olalıdır. eger varsa bunun altında cok buyuk rant mevcuttur ve bu proje ıle mılletı kotuye gıden ekonomık sartllar beraberınde yok olmasına goz yummak anlamına gelır.,acaba bu proje altında mılletın bılmedıgı neler vardır. ılk planda serv anlasması ıle bogazın yuzde 73u ecnebı yerlesımıne acılacaktır onayının sonucunamı hızmet eder. veya rant ıcın mılletın deprem bahanesı ıle canınamı kast etmek ıstemekteler. once japonların tespıtınde depreme rısklı bınalar ıcın tetbır alındıgını gorelım.,mılletı boyle ucuk projelerle panık atak olmaya zorlıyanlarada hesap soralım kısacası bu proje kımlere hızmet edecek bu acıklansın sonra zamanı gelınce ,omrumuz yeterse ne olmus bakmak kalır.

  • vatandaş26 Kasım 2011 01:08

    tabi bu saydıgınız yerlerde rant daha çok.zaten deprem kimin ugrundaki.niye fukara semtlerde yeni binaları bu fiyatlara satamazsınız.