E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazinİstanbulluları rahatlatacak deprem açıklaması---

İstanbulluları rahatlatacak deprem açıklaması

İstanbulluları rahatlatacak deprem açıklaması
26 Eylül 2018 - 11:25 borsagundem.com

İstanbul'da olması beklenen depreme ilişkin Deprem uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu önemli açıklamalarda bulundu

Deprem uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu Marmara'da yaşanan son depremlerle ilgili "Depremlerin büyüklük ve yerlerine bakınca ben endişeden uzaklaştım. Bunlar, Marmara’daki 1-2 yıldır olan aktivitelerinin devamı niteliğinde. Çok küçük mikro depremlerin aktivitelerine bakıp da 'Deprem oluyor' diye ayağa fırlanacak bir şey değil" açıklamasında bulundu.

Olası afete hazırlık amacıyla düzenlenen programa katılan İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara ve Akdeniz Bölgesi'ndeki son depremleri değerlendirdi.

Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara ve Akdeniz’deki son depremlerle ilgili ortada endişe edecek bir gelişme bulunmadığını söyledi. Marmara Bölgesi'nde Yalova ve Bursa'daki yer sarsıntılarının yanı sıra İstanbul'da Silivri açıklarında 3.6 büyüklüğünde kaydedilen depremlerin ardından "Ne oluyor, bir yerde kırılma mı olacak?" diye baktıklarını belirten Jeofizik Uzmanı Oğuz Gündoğdu, "Depremlerin büyüklük ve yerlerine bakınca ben endişeden uzaklaştım. Bunlar, Marmara'daki 1-2 yıldır olan aktivitelerinin devamı niteliğinde. Çok küçük mikro depremlerin aktivitelerine bakıp da 'Deprem oluyor' diye ayağa fırlanacak bir şey değil" dedi.

'AKDENİZ'DE DEPREMLERİN SAYISI ARTIYOR'

Akdeniz'de son dönemde Antalya açıklarında 4.8 ve 5.2 büyüklüklerinde depremler olduğunu kaydeden Dr. Oğuz Gündoğdu, "Onların mekanizma süzmesi de yapıldı. Normal faylanma. Geçti gitti. Ancak Akdeniz'deki depremlerin büyüklüğü ve sayısı artıyor" diye konuştu.

'ERKEN UYARI SİSTEMİNE ALICI ÇIKMADI'

Dr. Oğuz Gündoğdu, toplantıda Kandilli'de yapılan çalışmalar sırasında olası depremi 8 saniye önceden haber veren erken uyarı sisteminin geliştirildiği halde buna hiç alıcı çıkmadığına dikkat çekti.

Dr. Oğuz Gündoğdu, "Şimdiye kadar olmadı ama uçakların iniş sırasında depreme yakalanmayacağı anlamına gelmez. 8 saniye içerisinde inişe geçen uçağı alarm sistemi sayesinde yeniden havalandırabilirsiniz. İstanbul'daki metrobüs şoförlerine elektrik hızında alarm sistemi ile ulaşarak saat 80 kilometre olan araç hızlarını düşürebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie26 Eylül 2018 13:14

    Ben 2019 yılında İstanbul'da 7 şiddetinde deprem bekliyorum. Yüzbinlerce insan vefat edecek. Tabi sadece tahmin. Bu durumda cenaze şirketleri iyi pirim yapar. Takip etmek gerek.

  • Esat26 Eylül 2018 16:16

    İlk sen işallah

  • Osman kacar26 Eylül 2018 15:14

    Hemen.imam ol

  • falanca26 Eylül 2018 13:11

    Bazı haysiyet fakirleri ve çürümüş kişilikler özellikle yaşlı şeytanın pvnkleri İstanbul depreminin çok olmasını istese de İstanbul da 2080 e kadar deprem olmayacak! Başka yerde ne olur onu bilemem! Herkes rahat olsun! İhtiyar şeytan şimdi kahrından delirir!

  • iso26 Eylül 2018 12:47

    ohh cok rahatladık

  • Cengiz26 Eylül 2018 12:08

    Cahiller in ağzından İstanbul düşmüyordu bu sorun çözülecek herhalde

  • Sıdık26 Eylül 2018 11:54

    müteahhit lerin kirli çamaşırları ortaya çıkar büyük bir depremde ,ekonomik halimiz de belli idlib de bir tarafdan onun üstüne bide deprem 3 milyonda Suriyeli gelirse günde 1000 de Afgan Pakistan lı kimse tutamaz Türkiye'yi yürü babam

  • !!!26 Eylül 2018 11:49

    İnşaat durdu, deprem olmaz, inşaat faalken dikkat deprem 10 sene içinde olabilir, yemezler!!!

  • Ekonomist abi26 Eylül 2018 11:47

    Aslında bence rahatlayacak bir durum yok. son 3 yılda fay adeta kilitlenmişti ve acaba büyük kırılma eşiğinde mi diye bir endişe vardı ancak bu son iki deprem fayda kilitlenme oladığını gösterdi. Marmara Ereğlisi ve adaların doğusu arasında yaklaşık 70 km.lik bir fay 250 yıldır kırılmadı. Büyük deprem üretmeye aday bir fay. Bu fay hemen de, 50-100 sene sonra da kırılabilir. En iyisi biz depreme hazırlıklı olalım ne zaman olursa kısmet artık. Mevcut ekonomik sıkıntı ve inşaat sektörünün içinde olduğu sıkıntılı durum da depreme karşı önlem almada şanssızlık.