E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİstanbul'da neler yapılacak?---

İstanbul'da neler yapılacak?

İstanbul'da neler yapılacak?
18 Ocak 2011 - 08:42 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın deprem tehlikesine karşı geliştirdiği dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı

Vatandaşların kendi rızasıyla parsellerin birleştirilerek imar artışı sağlanması esasına dayanan ve Kadıköy Fikirtepe’de başlayacak olan projenin uygulama planları Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.
Başkan Kadir Topbaş, ‘1/1000 ölçekli Kadıköy Fikirtepe Uygulama İmar Planı Teklifi’ne ilişkin rapor için muhalefet partisi CHP’den de destek aldı.
İBB’den yapılan açıklamaya göre kabul edilen raporla Fikirtepe ile Dumlupınar, Merdivenköy ve Eğitim mahallelerinin bir bölümü ‘özel proje alanı’ lejantına alındı. Kadıköy Merkez ile E-5 (D-100) Otoyolu Ara Bölgesi ise uygulama planı dışında tutuldu.
Açıklamada, “Düzensiz ve sağlıksız yapılaşmış konut alanları sıhhileştirilecek ve donatı alanları artırılarak kentsel yaşam standartları yükseltilecek. Olumsuzluk oluşturan küçük sanayi alanları da dönüşüme tabi tutulacak. Bölge, imar planlarındaki fonksiyon değişikliğiyle ‘ticaret+konut+hizmet alanı’na dönüştürülecek” ifadesi yer aldı.
Sırada Kağıthane var
Kararla ilgili olarak dün NTV’ye konuşan Başkan Kadir Topbaş, Fikirtepe’yi örnek bir model ve bölge olarak gösterirken, Kağıthane Cendere Vadisi’nin 1/5000’lik imar planlarını da oy çokluğu ile kabul edildiğini hatırlattı. Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Maslak’ın altında çok önemli bir alan. Buraya da düzenleme getirilecek. fabrikalar çıkacak buradan.”
İMAR, NE KADAR ARTACAK?
Alınan kararlar doğrultusunda 4.001 metrekareden büyük arsaların yüzde 10’u yeşil alan için kamuya terk edilecek. Araç, yaya, imar adası içi yollarla sınırlandırılmış yapı adalarına ise yüzde 80 imar artışı sağlanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)