E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
AMERİKALI eğlence ürünleri üreticisi Hasbro’nun CEO’su Brian Goldner, Türkiye’nin, kendileri için faaliyet gösterdikleri bölgelerde potansiyel taşıyan ülkelerin başında geldiğini söyledi. Goldner, “Türkiye’yi büyümek istediğimiz ülkelerin en başına koymuştuk, bizi yanıltmadı. Afrika ve Ortadoğu bölgesini de Türkiye üzerinden yönetiyoruz. Türkiye ekonomisini yıllardır takip ediyorum. Herkes gibi ben de gıpta ile bakıyorum. 25 yıldır Türkiye’deyiz ama son dönemde tüm ülkeleri sollayıp ‘oyuncak kralı’ oldu. Satış ve pazarlamanın dışında Türkiye’de üretim planı da yapıyoruz. Bu konuda araştırmalarımız devam ediyor. Türkiye bizim en çok bilinen oyuncaklarımızdan ‘The Transformers’ gibi güçlü ve dinamik. Burada film çekmeyi de düşünüyoruz” diye konuştu.
İstanbul’da film çekeceğiz
Hasbro’nun birçok markasının sinema platformuna taşındığını hatırlatan Goldner, İstanbul’a aşık olduğunu belirterek, “James Bond’un son filminin İstanbul’da çekildiğini biliyorum. Bence çok doğru bir seçim yapmışlar. İstanbul dinamik ve heyecan verici bir şehir. Biz de yapımcı şirketle birlikte İstanbul’a iki defa gelip, ileride çekilebilecek filmler için yer baktık. Şu anda İstanbul’da film çekeceğimiz yerler bile belli. Sadece doğru proje ile eşleştirmeye çalışıyoruz. Bir gün kendi filmimizin galasını umarım İstanbul’da seyrederim. İstanbul film için hazır. Biz de çalışmalarımızı bitirip, bu şehri dünyaya göstereceğiz” diye konuştu.
Aile oyunları seviliyor
Son birkaç yıl içinde dünyada oyun oynayan insan sayısının 200 milyon kişiden 1 milyar kişiye çıktığını söyleyen Goldner, şöyle devam etti: “Türkiye’de de oyun ve oyuncak oynayanların sayısı 5’e katlandı. Türkiye’de oyun oynayan yetişkinlerin payı çok yüksek. Türkiye’de aile kavramına çok önem veriliyor. En çok oynanan yetişkin oyunları arkadaşlar veya aile ile birlikte oynanabilen oyunlar. Ayrıca yetişkinlerin de online kanalı çok iyi kullanıyor olması Türkiye’deki işlerimizin daha da önünü açıyor. Bence Türkiye’nin şu an Hasbro için en önemli ülke pozisyonunda olmasında ‘aile kültürü’nüzün de etkisi var.”
Online kanalın payı artıyor
Dünyadaki oyun ve oyuncak trendleri hakkında bilgi veren Goldner, şunları söyledi: “Dünyada, son dönemde oyun ve oyuncakla oynayanların sayısının artmasındaki en büyük etken internet üzerinden oynanabilen oyunların artması oldu. Biz de özellikle masa oyunlarımızı Facebook ile entegre etmeye çalışıyoruz. Yani gerçek hayatta oynadığınız bir oyunu internet ile entegre edip, oradan puan kazanmak gibi bir sistem geliştiriyoruz. Türkiye’de özellikle online kanalın payı çok büyük. Küçük çocuklar bile akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlara çok meraklı.”
Lakabım ‘The Transformer’
2000 yılında Hasbro ekibine dahil olduğunu hatırlatan Hasbro CEO’su Brian Goldner, “Çocukluk yıllarımda yeterince oyuncağım olmadı. Gece gündüz dünya çocukları için yeni oyuncaklar geliştirmeye çalışıyorum. Çalışanlarımız bana ‘The Transformer’ diyor. Şirketin hızlı büyümesi böyle bir ismi bana layık görmelerine neden oldu” dedi.
80 milyar dolarlık pazar
Dünyada oyuncak pazarının büyüklüğü 80 milyar dolara ulaşıyor.
Türkiye’de oyun ve oyuncak sektörü ise 700 milyon dolar büyüklüğünde.
Türkiye’de sektörün 2014’e kadar 1 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor.
ABD, dünya oyuncak sektöründe 22 milyar dolarlık payla ilk sırada bulunuyor.
Dünyada oyun ve oyuncak oynayanların sayısı 1 milyar kişiye ulaştı.
Online oyunların aldığı pay yüzde 20’ye yaklaşıyor. Mert TEMİZKAN/ Hürriyet
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (06:20)