E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak'İstanbul’da arsa sıkıntısı bulunmuyor’---

'İstanbul’da arsa sıkıntısı bulunmuyor’

'İstanbul’da arsa sıkıntısı bulunmuyor’
17 Ağustos 2011 - 08:32 borsagundem.com

Binark, “Dönüşmeyi bekleyen arsa çok ama arsa geliştiricilerin kapasitesi fazla değil” dedi

Nüfusu 15 milyona dayanan ve her yıl binlerce insanın göç ettiği İstanbul’da konutlar nitelik ve sayı olarak bu ihtiyacı karşılayamıyor. Her yıl yüzbinlerce yeni konut gereksinimi bulunan kentte yıllardan beri arsa sıkıntısından söz ediliyor.
Fakat konut sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Garanti Koza’nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark, konuya ters taraftan bakarak İstanbul’da bir arsa sıkıntısı olmadığını söyledi. Murat Binark, kentte çok sayıda arsa olmasına rağmen geliştiricinin yeterli olmadığının altını çizerek, “Arsa çok ama proje geliştirici az. İyi geliştiricilerin ise kapasitesi fazla değil. Firmaların çok fazla enerji harcaması gerekiyor. Bunu yapabilen firmalarsa başarılı oluyor” dedi. Binark, şöyle devam etti:
“Dönüşüm bekleyen çok arsa var. Yeter ki firmalar enerjilerini harcasın. İmar durumları değiştirilebilir, bürokrasi aşılabilir. Sonuçta binlerce arsa üretilir. Koza Plaza’da herkes havlu atmıştı ama biz projeyi başarıyla tamamladık. Esenyurt’a Akkoza ile gitmeseydik bölge şimdi daha az gelişmiş olurdu. Zekeriyaköy’de de aynı şey oldu. Biz uğraştık ve başardık.”
Bakir bölgelere bakıyoruz
Portföylerinde çok sayıda arsaları bulunduğunu anlatan Murat Binark, şunları söyledi:
“Merter ve Hoşdere bölgelerinde kentsel dönüşüm projelerine başlayacağız. Ama kimseyle yarışa girmiyoruz. Yarışa giren kaybeder. Bu nedenle kendi projelerimize odaklanıyoruz.” Binark, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Fikirtepe ile de ilgilendiklerini belirterek, “Oradaki malsahipleri büyük beklenti içine girdi. Bu nedenle daha bakir yerlere bakacağız” dedi.
Yılda 50 bin konut
Binark, İstanbul’da yaklaşık 3 milyon konut bulunduğunu ve konutların ortalama ömrünün 50 yıl olduğunu belirterek, “Kentte bu kadar konut var ve bunların yenilenmesi gerekiyor. Yani, 60 bin konut miladını doldurması nedeniyle yenilenmeli” dedi. Kentin her yıl göç aldığını ve bu kapsamda 90 bin ekstra konuta ihtiyaç bulunduğunu anlatan Binark, “Bir de konutlarını yenilemek isteyen kitle var. Daha nitelikli konutta yaşamak istiyorlar. Ayrıca aileler de küçülüyor. İstanbul’da ciddi bir konut ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
Murat Binar bu kadar ihtiyaca rağmen İstanbul’da yılda 50 bin konut yapıldığını anlatarak, “Kentte konut ihtiyacı fazla ama bu ihtiyaç direk talebe dönüşmüyor. Ödeme güçlüğü çekenler var” diyerek hane gelirinin artmasıyla birlikte konut talebinin de artacağını söyledi.
Esenyurt’ta hayata geçirdikleri Akkoza projesinin bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini anlatan Binark, “Bu projeyle Esenyurt’ta yepyeni bir semt yaratmayı hatta burayı Etiler yapmayı hedefliyoruz” dedi. Binark, Akkoza projesi kapsamında 2.700 konut yaptıklarını ve toplamda 5.500 konuta ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu projemizde 1 milyar dolar ciro hedefimiz var. Projenin tamamlanması ve bölgenin gelişmesiyle birlikte Esenyurt’ta hızlı bir gelişim bekliyoruz” diye konuştu.Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)