E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul memur şehri olacak---

İstanbul memur şehri olacak

İstanbul memur şehri olacak
17 Mart 2014 - 07:48 borsaningundemi.com

Türkiye'nin memur başkenti olan Ankara'nın tahtını İstanbul elinden alacak

Devlet Personel Başkanlığı verilerine göre İstanbul, Ankara’nın ‘memur kenti’ unvanını elinden almaya hazırlanıyor. 2012 yılında 279 bin olan İstanbul’daki memur sayısı, bu yıl ocak ayı itibarıyla 302 bine ulaştı. Ankara’daki memur sayısı ise 317 binden 338 bine yükseldi.

Habertürk'ün haberine göre, bu rakamlara belediyelerde çalışan işçi ve memurlar dahil değil. Onlar da dahil edildiğinde kamu çalışanları sayısında İstanbul’un Ankara’ya ulaşması bekleniyor. Ataşehir’de inşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi tamamlandığında Halk Bankası ve Ziraat Bankası ile Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu’nun (BDDK) taşınmasıyla, İstanbul tam anlamıyla memur kenti haline gelecek.

MEMURLARIN %42’Sİ SON 11 YILDA ALINDI

Türkiye’de son 11 yılda 1 milyon 158 bin memur işe alındı. Halen görevdeki memurların yüzde 42’si bu dönemde işe alınanlardan oluşuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Devlet Personel Başkanlığı (DPB) verilerine göre, 2002 yılının sonunda sayıları 2 milyon 124 bin olan memurların 516 bini 2003-2013 döneminde emekliye ayrıldı. Emekliye ayrılanlara rağmen memur sayısı bu dönemde 642 bin kişi arttı.

Söz konusu dönemde işe alınan memur sayısı 1 milyon 158 bin kişi oldu. Bu rakam, halen 2 milyon 766 bin olan görevdeki memurların yüzde 42’sini oluşturuyor. Memur rakamına, işçi statüsünde çalışanlar dahil edilmiyor. Personel sayısında en yüksek artış, 2012 yılında gerçekleşti. 2012’de memur sayısı yaklaşık 270 bin kişi arttı.

102 BİN POLİS, 408 BİN ÖĞRETMEN ALINDI

11 yıllık dönemde en fazla memur alımı Milli Eğitim Bakanlığı’nda oldu. MEB bu dönemde 408 bin öğretmen ataması yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 102 bin polis alındı.

BDDK'NIN MERKEZİ RESMEN TAŞINDI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) teşkilat yönetmeliği değiştirilerek kurumun merkezi Ankara’dan İstanbul’a alındı.Taşıma gerçekleşinceye kadar merkez geçici olarak Ankara’da kalacak. BDDK Teşkilat Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, kurum ayrıca, düzenlemekle görevli olduğu alanın yoğun olduğu iki temsilcilik açabilecek. Bilgi Edinme Daire Başkanlığı’nın yerine Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanlığı kuruldu. Kurumun ana hizmet birimleri, Bilgi Sistemleri Uyum Daire Başkanlığı, Denetim Daire Başkanlıkları, Düzenleme Daire Başkanlıkları, Ekonomik Değerlendirmeler Daire Başkanlığı, Finansal Tüketici İlişkileri Daire Başkanlığı, Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, Risk Yönetimi Daire Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Uygulama Daire Başkanlıkları ile Veri ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı oldu.

Yönetmelik kapsamında sınırları açıkça belirtilmek şartıyla, Başkan ve başkan yardımcıları yetkilerinin bir kısmını alt kademelere devredebilecek. Yetki devrinin yapılmış olması, devredenin sorumluluğunu ortadan kaldırmayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)