E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİstanbul-Ankara arası 1,5 saate iniyor!---

İstanbul-Ankara arası 1,5 saate iniyor!

İstanbul-Ankara arası 1,5 saate iniyor!
10 Temmuz 2016 - 11:17 borsaningundemi.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sürat Demiryolu Hattı'nın 2018’de devreye gireceğinin müjdesini verdi

Türkiye’nin mega yatırımlarından Osmangazi Köprüsü hizmete açılırken,2023 hedefleri kapsamında yeni bir projenin daha detayları belli oldu.

İstanbul ve Ankara arasını 1.5 saate kadar düşürecek ‘Sürat Demiryolu Hattı’ devreye alınıyor.

Hız limiti 350 kilometre olacak yeni hattın 2 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Star'ın haberine göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yeni hattın bir gereklilik olduğunu belirterek, “Onun ön şartı şu anki Ankara- Eskişehir üzeri İstanbul YHT ile diğer bağlantılı YHT’lerin hayata geçtikten sonra belirli bir süre geçmesi gerekiyor. Bu hat yükünü alınca yeteri kadar o zamanda sürat demiryolunu yapıp direk Ankara-İstanbul arası gidecek yolcuyu o hatla götürmek. Sürat demiryolu devreye girince YHT bütün şehirlere uğrayan banliyo hattı gibi olacak. Pendik- Haydarpaşa ile ilgili banliyo hatlarında çalışma yürüyor. Karşıda da Marmaray’ın her iki hattına banliyo bağlanması çalışması yürüyor. Hedef 2018’e bitirip bağlamak” dedi.

UZUNLUĞU 500 KM OLACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın fizibilite çalışmasını büyük ölçüde tamamladığı yeni hat Yap-İşlet-Devret modeli ile gerçekleştirilecek. YHT hattının toplam uzunluğunun 500 kilometreyi bulması bekleniyor. Hatta ilişkin projenin toplam maliyetinin 5 milyar doları bulacağı hesaplanıyor. Ankara-İstanbul Otobanı’na paralel olarak inşa edilecek yeni hat İstanbul Köseköy’e ulaşacak. Buradan köprüye bağlanacak.

ANKARA-İZMİR’E 4.2 MİLYAR TL

AK Parti’nin seçim beyannamesinde milyonlarca kişinin beklediği Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’ne yönelik değerlendirmeler yer alıyor. Projenin yaklaşık bedeli 4.2 milyar TL olarak hesaplanıyor. Orta Anadolu’yu Ege ile bağlayacak bu projenin ulusal demiryolu ağının entegrasyonuna da katkı sunması bekleniyor. Yaklaşık 244 km güzergah uzunluğuna sahip Karaman-Niğde (Ulukışla)-Yenice hızlı tren projesi ise 200 km/sa hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak planlanıyor. Bu hatta hem yük hem de yolcu taşımacılığı yapılacak. Proje bedeli 3.2 Milyar TL. Hattın 2020 yılında bitirilmesi planlanıyor.

SÜRÜCÜSÜZ ARACIN ÇIKACAĞI MANYETİK YOLLAR

Trafik yoğunluğunun yüksek olduğu kesimlerde güvenliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar sürerken yeni yapılacak duble yol ve otobanlarda ise teknolojik alt yapı güçlendirilecek. 3. havalimanı ve 3. köprünün bağlantı yollarından başlamak üzere Türkiye genelinde ‘akıllı yol’ dönemi başlıyor. Sürücüsüz araç ve trenin uzak ihtimaller olmadığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Yeni planlamalarda hep dikkate alınıyor. 3. köprü bağlantı yollarına ilişkin inşallah bu yönde. Dediğim gibi bu yönde kolay araçlar ona uygun hale getirirseniz manyetik alan oluşturmak o kadar zor değil” değerlendirmesinde bulundu.

ÇARPMAYA KARŞI ESNEK BARİYER

Bağlantı yollarında hava durumu, yoldaki trafik sıkışıklığı, kaza durumu, hız ölçümü gibi durumları gösteren teknoloji yoğun elektronik ekranlar olacak. Üç boyutlu mobil kameralar ile kaza gibi ani müdahale gerektiren durumlardan yetkililer anında haberdar olabilecek. Teknolojideki değişimle birlikte yollara ilave elektronik paneller konulması da mümkün hale gelecek.

Uzmanlar çarpmaya karşı esnek bariyer sistemleri üzerinde de duruyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda Karayolları Genel Müdürlüğü, yollardaki teknolojik değişime yönelik yenilikleri önümüzdeki dönemde açıklayacak. Türkiye’de akıllı yollara ilişkin son teknolojilerin 3. köprü ve 3. havalimanının bağlantı yollarında sergileneceği belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • inşaat sektörüne rakip11 Temmuz 2016 01:14

    tc de her vatandaş makinist olacak

  • Bika10 Temmuz 2016 17:18

    İstanbul için milyonlarca dolar verilerek alınan Phileas’lar (metrobüs aracı) için de böyle sözler söyleniyordu.Şu an metrobüs hattında çalışana rastlamıyorum.

  • mert 10 Temmuz 2016 14:06

    sadece yol köprü otoban yapın kalay işler bunlar FABRİKA YAPSIN ÜRETİM OLSUN ÜLKEDE İŞ BULSUN MİLLET HÜKÜMET BUNLARLA UGRASSIN DİGER HÜKÜMETLERİN YAPTINI BUNLAR SATTI TÜM FABRİKALARI

  • gerçekci10 Temmuz 2016 11:51

    bu hikaye tam 2008 den beri anlatılıyor.bakalım kaç yıl daha dinliycez