E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakİştah kabartan arsa---

İştah kabartan arsa

İştah kabartan arsa
09 Aralık 2012 - 01:46 borsagundem.com

İMKB’nin İstinye Park karşısındaki 160 dönümlük arazisi TOKİ ve Milli Eğitim’in oldu. MHP: Rant kavgası yaşanacak

Sermaye piyasasında kuralları ve yönetim yapısını değiştiren yeni finans kanunu ile, İMKB’nin İstanbul’daki İstinye Park’ın karşısında bulunan Boğaz'a nazır 160 dönümlük arazisi de TOKİ ve Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Büyük bir rant gelirine sahip arsanın bir bölümüne okul yapılacak. Kalan bölümünün ise geleceği henüz belirsiz.
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ‘’ İstinye'de Boğaz'a nazır, herkesin ağzının suyu akarak baktığı bir arazi var ve değeri yaklaşık 15 milyar lira.. Hükümet bu araziyi TOKİ'ye devrediyor. TOKİ ihale yasasına tabi değil. TOKİ bu araziyi istediği kişiye ihalesiz olarak verebilir. Bunun adı peşkeş çekmektir. Biz bu arazinin Hazine'ye devrini istedik iktidar kabul etmedi. Çünkü Hazine'ye devredildiği zaman ihaleye çıkmak zorundalar’’ dedi.
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da ‘’ Borsa İstanbul Anonim Şirketi adıyla kurulan yeni şirkete, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın ve İstanbul Altın Borsası'nın tüm mal varlıklarıyla birlikte devredilecek'’ dedi ve şunları söyledi:
‘’Yasada, İMKB’ye ait arsaların, TOKİ tarafından değerlendirilmek üzere, devrinin yapılması ve kâr amaçlı projelerden elde edilecek kaynakların Millî Eğitim ile bir protokol çerçevesinde harcanacağı gibi bir belirsiz hüküm var. Bu durum önümüzdeki günlerde İstanbul’da büyük rant kavgalarının olacağının çok önemli bir göstergesidir. Arsa nasıl değerlendirilecek, kaynakların ne kadarı Millî Eğitime devredilecek veya ne kadarı hangi amaçlarla kullanılacak? Belli değil.’’

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)