E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail'den müthiş açıklama: Arap ülkeleri art arda...---

İsrail'den müthiş açıklama: Arap ülkeleri art arda...

İsrail'den müthiş açıklama: Arap ülkeleri art arda...
23 Ağustos 2020 - 18:52 borsagundem.com

İsrail'in BM Büyükelçisi Ron Dermer, birden fazla Arap ülkesinin daha "kısa süre" içinde Tel Aviv ile diplomatik ilişkileri normalleştirmeyi kabul edeceğini umduklarını söyledi

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Ron Dermer, Al Arabiya televizyonuna verdiği röportajda ülkesi ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında varılan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsrail'in bazı Arap ülkeleriyle ilişkilerin normalleştirilmesi için görüştüğünü dile getiren Dermer, "Bu ülkelerin hangileri olduğunu söylemek istemiyorum ama birden fazla ülke var ve en kısa zamanda, belki birkaç hafta içinde veya gelecek aylarda bir başka atılım görebiliriz." ifadelerini kullandı.

İsrail'in bu bağlamda bir Arap ülkesiyle daha kısa süre içerisinde ilişkileri normalleştireceğini umduklarını söyleyen Dermer, normalleşmeye sıcak bakan temasta oldukları Arap ülkelerinin isimlerini vermese de söz konusu ülkelerin Bahreyn, Umman ve Sudan olabileceği iddia ediliyor.

Pompeo'dan dikkat çekici ziyaret

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı ve damadı Jared Kushner'in yarın İsrail'de temaslarda bulunması bekleniyor.

Pompeo'nun İsrail'in ardından Bahreyn, Umman ve BAE'yi ziyaret edeceği, Kushner'in ise Bahreyn, Umman, Suudi Arabistan ve Fas'a gitmeyi planladığı belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanı ile Kushner'in yapacağı Orta Doğu turunun ana gündemini İsrail ile Arap ülkeleri arasında ilişkilerin normalleştirilmesi konusunun oluşturacağı ifade ediliyor.

BAE halkı İsrail'le normalleşmeye direniyor

 

'Derin devlet' sözüne ortak tepki! Temelsiz

 

Türkiye Libya'daki ateşkesten memnun değil mi?

 

Trump'tan yeni iddia: Aşıyı seçim sonrasına bırakmaya çalışıyorlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM24 Ağustos 2020 13:25

    Araplar korkak ve işbirlikçi ve güçlü olandan yana maalesef kaypak millet ve kendini daha güçlü şekilde  göstermeye başlayan  petrol zamanı azalıyor bundan sonra araplar petrolü şerbet edip içerler.

  • ALEVİ DİNİNDENİM24 Ağustos 2020 13:24

    Yahudiler 2000 yıl sonra RAB in kendilerine kutsal kitap Tevrat’ta  karşılığı vadeliden topraklarda ülkelerini kuracak kadar iradeli millet.Onun içindir ki Musa ‘nın dininden olan Yahudi milleti için imkansız yoktur. 

  • fafa24 Ağustos 2020 11:48

    Helal olsun İsrail'e hepsini korkuttu.Sıraya dizdi.Halkın iradesinin olmadığı yerde tek kişinin kararı.

  • Fhr23 Ağustos 2020 21:49

    Arap yönetimleri yavaş yavaş kendi mezarlarını kazıyor .Arap halkları kötü yönetilip halklarının istemediği şeyler yapılmalı ki gelecekte birlik olmamız kolay olsun ..

  • Okie Dokie23 Ağustos 2020 20:06

    Arap kardeşlerimi seviyorum. Bir olacağız iri olacağız diri olacağız.

  • fafa24 Ağustos 2020 11:46

    Aynı toprağın çocukları.

  • )23 Ağustos 2020 19:32

    Rusya - Türkiye - İran - Fransa- İngiltere- Almanya - Suriye-israil-ABD Bu devletler ile düşman olan herhangi bir devlet, Ya abd ye ya rusyaya kayar, rusyacı, iran ile yakınlaşır.. abd ci israil ile yakınlaşır. düşmanına göre muttefik bulursun. malum turkiye dostu var mı ? yok. o bakımdan Tc karşıdı devletler haliyle popüler, arapların başıboş kalması, arapların etrafının ateş çemberi olması, zorunlu oalrak etraflarındakı düşmanları azaltmayı zorunlu kılıyor, kı mısır, libya, ırak, suriye lübnan gibi örnekleri gören arap devletleri, bana huzur veröezer, iktidarım emrinizdedir diyip, abd ve israile kayıyor. çunku ARAP BİRLİĞİ VE MUSLUMAN BİRLİĞİ YOK, muslman nato guvu yok, muclumanların uzlaşmacı bir gücü yok. israilin kucağına düşüyorlar kendi aile sülale güvenlıklerı ve iç kargaşalar olmasın diye...

  • köfteci23 Ağustos 2020 19:30

    anlasır onlar sonuçta hazreti ibrahim soyu amca çocukları

  • &&&& ^^^^ &&&&23 Ağustos 2020 19:22

    Tabi anlaşırlar hemen hemen her arap ülkesinin başındakiler devriştirilmiş yahudi sülaleri olması nedeniyle tabiki anlaşacaklar.

  • Bika23 Ağustos 2020 19:21

    Orta Doğu'nun Arap ülkeleri İsrail'le ekürü olma yolundalar.

  • Misafir 23 Ağustos 2020 20:26

    Mavi Marmara olayı vardı hayal meyal

  • Akıncı23 Ağustos 2020 19:12

    Ederler ederler ama en fazlada kendilerine yazık ederler defol mübarek topraklardan.