E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail, İran'a savaş mı açacak?---

İsrail, İran'a savaş mı açacak?

İsrail, İran'a savaş mı açacak?
26 Ekim 2017 - 13:50 borsagundem.com

İsrail İstihbarat Bakanı İsrael Katz, İran’ın hiçbir zaman nükleer silaha sahip olmamasını sağlamak için askeri seçeneği tercih etmeyi düşündüklerini ifade etti.

İsrail İstihbarat Bakanı Israel Katz, “Bu aralar ABD Başkanı Trump’ın öncülüğünü üstlendiği uluslararası çabalar, İran’ın nükleer yetenekler kazanmasını durdurmaya yetmezse, İsrail’in kendisi askeri hamlede bulunacak” dedi.

İran ile P5+1 ülkelerinin imzaladığı nükleer anlaşmayı hatırlatan Katz, "Hiçbir zaman nükleer silaha sahip olmamalarını sağlayacak değişiklikler yapılabilir” diye konuştu.

İsrail daha önce en büyük müttefiki ABD’den onay almadan askeri hamlelerde bulunmuştu. 1981’de Irak’ı, 2007’de ise Suriye’yi vuran İsrail’in İran’a saldırması, oldukça riskli bir ihtimal olarak görülüyor.

TRUMP ANLAŞMAYA KARŞI ANCAK AVRUPA ARKASINDA DURUYOR

ABD yasalarına göre Başkan'ın her 90 günde bir Kongre'ye İran'ın nükleer anlaşmaya uyum gösterdiğini teyit etmesi gerekiyor. Ancak Trump, 13 Ekim’deki son değerlendirmesinde İran'ın anlaşmaya uyduğunu teyit etmeme kararı aldı. Böylece ABD'nin anlaşmaya taraf olmaya devam edip etmeyeceği ile ilgili karar da Kongre'ye bırakılmış oldu.

İran'a hemen yeni yaptırımlar getirilmese de, Trump yönetimi kapsamlı bir İran stratejisi için Kongrenin alan açmasını isteyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR26 Ekim 2017 16:38

    biraz sıkar.eğer abd ve israil eğer iran a savaş açar ise işin içinden çıkamayacağı şii darbesine maruz kalır ki bunu göze alacaklarını hiç zannetmiyor.dünyanın hiç bir yerinde ne abd nede israil halkını gezdirmezler.bunlar daha şiileri tanımamışlar.manyak millet.osmanlı imparatorluğu alt emedemiş ki abd mi alt edecek.

  • faruk26 Ekim 2017 15:15

    41 yaşındayım 41 yıldır savaşacaklar blöff yemeyin:)

  • tv26 Ekim 2017 14:10

    kendinde bu hakkı nasıl görürsün adama sormazlarmı sendeki nükleersilahlar ne olacakdiye birbaşka ülke sana müdahale etseneolacak (6)