E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Kış ayları artık kendini göstermeye başladı. Özellikle geçtiğimiz hafta sıcaklıkların hızla düşmesi evlerdeki ısıtma sistemlerini çalıştırmaya yetti. Kombiler, elektrikli ısıtıcılar çalışmaya başladı. Bain & Company’nin hazırladığı verilere göre Türkiye’de konutların yüzde 85’inde doğru ısı yalıtımı mevcut değil. Bu yıl giderek akıllanan cihazların hedefi ise tasarruf. Paylaşılan bilgilere göre evlerde her 1 derecelik ısı tasarrufu edildiğinde bunun elektrik veya doğalgaz faturasına olan katkısı ortalama yüzde 5 civarında. Başka bir değişle ufak bir farklılık bile cebinizde hatırı sayılır paranın kalmasını sağlıyor.
Ancak ısınırken tasarruf yapabilmek için kombi veya ısıtıcıların yanı sıra farklı önlemler de almak gerekiyor. Geliştirilen yeni nesil çözümler, tasarruf edebilmenizi kolaylaştırırken ülke ekonomisine katkıda bulunmanızı da sağlıyor. Bu hafta kombi ve ısıtıcılara alternatif olarak hangi yöntemlerin ısınırken tasarruf ettirebileceğini araştırdık. Yeni nesil teknolojilerle geliştirilen birçok ürün, yapılabilecek tasarrufu artırmaya aday. Radyatör vanalarından yeni nesil izolasyon malzemelerine kadar birçok ürün artık raflarda yer alıyor.
DİJİTAL RADYATÖR VANASI
İnternete bağlanan ısıtma sistemlerinde son örneklerden biri kalorifer radyatörlerinin vanaları oldu. Danfoss şirketinin geliştirdiği ‘Link’ ürün serisinde vana, üzerinden düğmelerle ısı ayarlaması yapılmasını sağlıyor. İki adet kalem pille çalışan cihaz, çocuk kilidi, açık pencere tespiti ve donmaya karşı koruma özellikleriyle dikkat çekiyor. Bu ürünü kullanabilmek için Link serisindeki kontrol ünitelerini de satın almak gerekiyor.
YALITIMDA NASA TEKNOLOJİSİ
İsonem, bir NASA projesinde geliştirilen seramik mikro kürecikleri termal boyasında kullanıyor. Hem iç hem de dış cephede kullanılan bu özel boya, düşük ısı iletkenliğine sahip. Yüzde 40’lara varan miktarda enerji tasarrufu sağlıyor. Ürün, iç cephe duvar ve tavan boyası olarak kullanıldığında içeride oluşan radyan ısıyı yine içeriye yansıtıyor. Dış cephede kullanıldığında ise güneş ışınları ile gelmekte olan radyan ısıyı tekrar dışarıya yansıtılıyor. Ayrıca su ve ses yalıtımı da sağlayan ürün, 18 kilogramlık paketler halinde satılıyor.
345 TL
YÜZDE 35’E VARAN TASARRUF
HYDROMX, kapalı devre ısıtma ve soğutma sistemlerinde suyun yerine kullanılan bir sıvı. ‘Nano-TermoTM’ teknolojisi kullanan ürün, ısı transferinde verimliliği artırarak yüzde 35’e varan tasarruf sağlıyor. Ürün, Türkiye, İngiltere, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail ve Hindistan olmak üzere 20 ülkede kullanılmaya başlandı. Şirketten paylaşılan bilgilere göre ise ürün, Türkiye’de 2 sezonda kendini amorti ediyor. Kullanım ömrü 15 yıl olan HYDROMX, tonaj olarak satılıyor.
8.500 dolar + KDV
BİNA ÖMRÜ KADAR DAYANIKLI
Pakpen’in geliştirdiği teknolojiyle üretilen ‘Pakboard XPS’, yüksek yoğunluk direnciyle binaların ısı yalıtımını sağlıyor. Yüzde 50’ye varan ısı tasarrufu sağlamayı vaad eden ürün, bina ömrü kadar dayanıklı olmasıyla dikkat çekiyor. Zemin, çatı ve duvar gibi farklı alanlarda kullanılabiliyor. 5 farklı ebatta üretiliyor. Pakboard XPS’in en önemli özelliklerinden biri ise HFC adındaki zararlı gazları içermediğinden dolayı yeşil binalara uygun olması. Ürün metrekare bazında satılıyor.
40 TL - Hürriyet
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (08:21)