E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisIşıklar'ın yeni stratejisi---

Işıklar'ın yeni stratejisi

Işıklar'ın yeni stratejisi
07 Nisan 2011 - 12:33 borsagundem.com

Işıklar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, Irak’ta güvenlik sorunu yaşamadıklarını belirtti.

ELİF BATU YENER/BORSAGUNDEM.COM
Işıklar Yatırım Holding, temellerini 30 Mart’ta attığı Erbil’deki kağıt torba fabrikası için 10 milyon dolarlık yatırımı gözden çıkardı. Eylül 2011’den itibaren Irak’ta üretime başlaması planlanan fabrika için 10 milyon dolarlık yatırım yapılacağını açıklayan Işıklar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, bölgede güvenlik sorunu yaşanmadığının da altını çizdi.
Son dönemde bedelli sermaye artırımları nedeniyle küçük yatırımcıların tepkisi çeken Işıklar Yatırım Holding, Irak’taki fabrika yatırımı nedeniyle ve Niğbaş’ın halkı arzı nedeniyle de gündemde. Borsagündem’e açıklamalarda bulunan Rıza Kutlu Işık, Irak yatırımı ile ilgili olarak bigiler verdi. Temeli 30 Mart’ta atılan ve "Işıklar Paper Sack" ismi ile faaliyet gösterecek Erbil'deki fabrikanın başta Lafarge'a ait Irak'taki üç çimento fabrikası olmak üzere ülke genelindeki 20 fabrikanın artan çimento torbası ihtiyacının karşılaması hedefleniyor. Işıklar Yatırım Holding’in iştiraki Işıklar Ambalaj, böylece Eylül 2011'de üretime başlayacağı Erbil fabrikasında yılda 80 milyon torba üretebilecek. Irak’taki bu yatırım tutarının 10 milyon dolar civarında olduğunu belirten Rıza Kutlu Işık, bölgede herhangi bir güvenlik sıkıntısı yaşamadıklarını dile getirdi.
Işıklar Yatırım Holding’in bağlı ortaklığı Işıklar Ambalaj’ın yüzde 54 iştirakiyle Kuzey Irak Erbil'de , kağıt torba üretimi yapmak üzere yerel ortak Karma Industrial Investment Ltd. ve Berf Genel Ticaret ve İnşaat Malzemeleri Ltd.Şti ile birlikte başlattıkları Isıklar Paper Sack Ltd. şirketinin kuruluş işlemleri Şubat sonunda tamamlanmıştı.
Niğbaş’da halka arz geliri yatırıma gidecek
Öte yandan, yine Işıklar Yatırım Holding iştiraki olan Çemaş Döküm bünyesinde borsaya hazırlanan Niğbaş Niğde Beton Sanayi A.Ş’nin halka arz geliri de yatırıma gidecek. Rıza Kutlu Işık, Borsagündem’e yaptığı açıklamada, Niğbaş’ın halka arzından elde edilecek kaynağın, Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde mevcut arazisinde yapılacak beton kiremit yatırımı ve işletme sermayesi ihtiyacında kullanılacağını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)